בריאות  דיאטה
אחוזי השומן במוצרי החלב: כך מטעים אתכם
אוסנת הראל
פורסם: 08.07.04, 09:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 257 תגובות ב-252 דיונים
241. הסוד האמיתי שכולכם מפספסים .....
כניסה חובה   (21.11.09)

1. כדי לרזות צריך להיות במאזן קלוריות שלילי.

2. כדי להיות בריא צריך לאכול את כל אבות המזון במינון המתאים.

מסקנה:

הטבלה הנכונה חייבת להתייחס לאחוז תרומת הקלוריות של כל אחד מאבות מזון בסך הקלוריות היומי שאנו צורכים.

 

לכן אין ספק שהכיתוב על המוצרים הוא בפרוש הטעייה.

 

הוכחה:

על חלק מהמוצרים כתוב "מוצר זה מכיל X% מכמות החלבון/סידן/...המומלצת לאדם ביום"

אך לעולם לא תראו התייחסות % מכמות השומן המומלצת לאדם ביום !! מעניין למה (:

 וכמובן שהאחוזים משתנים בהתאם לדפוס חייב של האדם:

מתאמן זקוק ליותר אחוזי חלבון לדוגמא

242. אם החלב הוא נתון קבוע אז לפי מה קובעים כמות שומן
זוהר בר   (22.02.10)
שלום רב וברצוני לדעת הרי מוצר הבסיס חלב הוא נתון קבוע אז לפי מה ואיך נקבעת לאחר מכן כמות אחוזי השומן.האם זה קשור לזמן הגיבון של הגבינה או קשור לאנזימים שאנו מוסיפים לחלב והאם לאחר חימום גבינה כל שהיא אחוזי השומן משתנים
243. כמה שטויות בכתבה אחת
MOO   (09.04.10)
שומן עדיף כמקור אנרגיה מאשר פחמימה
כמו בדיאטות קוטג'ניות
244. כתבה מס' אחת..כל הכבוד לך
עמית ,   ישראל   (20.09.11)
מה שאת כתבת אני העליתי מפני דיאטנית של תנובה..היא נפנפה אותי ואמרה שאני טועה...{לתנובה יש דיטניות לקהל הרחב}
ולא יכול להיות שבקוטג' 5 אחוז יש למעשה 40% שומן....

הנה עובדות ...כל הכבוד את הכתבה הזאת...אהבתי מאוד
249. הנה סקירת מחקרים שתעשיית החלב לא רוצה שתראו
עידן   (13.10.11)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1610-0387.2009.07019.x/full

"Milk consumption during pregnancy, in particular, should be carefully evaluated; intrauterine changes in the regulatory axes can negatively impact later life ,predisposing a person to chronic diseases. "
כן ההשפעות על צריכת חלב על הילדים שיוולדו אחרי זה עשויות להיות ממש רעות , על מוצרי חלב חייבים להיות אזהרה לצריכה לנשים בהריון!

תקראו את הסקירה המרתקת .
250. "כתבה" מלאה שגיאות ומיתוסים
עומר   (04.02.12)
251. Opinion from a professional cheesemaker
Yoav Perry ,   New York, NY   (21.12.13)
I am a cheesemaker and I help artisan producers in over 20 countries to develop and perfect their cheeses. I research and write cheese so I know a thing or two about it. Clearly this amateur author doesn't. Her "facts" and "data" are misleading and downright wrong. I doubt her engineering degree is related to food. First off, cheese fat is measured as % of the dry matter only. Not the entire product. It is indeed confusing because it requires you to theoretically imagine the cheese minus its moisture. So for example, French Brie can be marked 45% fat. But with 50% moisture content, the fat would account to 45% of the remaining "dry" 50%. That's only 22.5% of the total product. She fails to understand that lipolisys in the product during aging and ripening breaks down the fatty acids further. She is also very judgmental about fat in these products, not understanding that it can be healthy and even contain essential fatty acids and Omega 3. This depends on the cow's diet. She also doesn't understand that homogenized milk you put in your coffee is not the same fat as un-homogenized milk used for cheesemaking. Homogenization breaks down the fat globules' walls so fat can spill over and mix with the water portion of the milk. Let me also add that I live in America and food marking here is not paradise. It is confusing in order to protect industrial food producers - not the consumer. Tnuva, by the way -sells their 5% cheese here under the title "95% fat-free". Terrible article
252. טיפשים
מלך   (13.05.17)
הכל פה לא נכון
253. כותרת זעקנית וכתבה ללא תוכן
אסף   (07.06.17)
אחוזי השומן על הגבינות לא משקרים הם מראים את האחוזי השומן בגבינה.
ערבתתם פה בין ערך קלורי לאחוזי שומן.
254. השוואה לארה"ב
חן265   (04.10.17)
הצגת נתוני המוצר לצרכן בארה"ב נובעת ממודעות עמוקה של הצרכנים האמריקנים לתזונתם. בחינת המוצרים בהתאם לכמות הנצרכת אמיתי יותר מאשר בחינת בהתאם למשקל מסויים הנהוגה בארץ. בארה"ב יכתבו כמה מיליגרם שומן או כולסטרול או סוכר יש בחצי כוס יוגורט, או בכף (לא כפית) של ריבה. בכלל, בארה"ב מכירים בכך ששומן, סוכר, מלח וכולסטרול נחשבים אויבים מסוכנים ועושים מאמצים כבירים להפחית את נוכחותם במצרכי מזון שעל המדף.
255. חלב דל שומן קרוי מי-גבינה, כאילו מים בלבד
(25.01.18)
שלא יעבדו עליכם, חלב רזה מכיל אותן כמויות של חלבון וויטמיני אי ודי3, כמו כל חלב, רק שהוא לא משמין ודל כולסטרול.
256. בלתי רווי
אמיר   (16.07.18)
חסרה בטבלה עמודה לפי דעתי
תגובות קודמות
חזרה לכתבה