|
1. אין עורך לשוני ב-YNET?
לא יכולתם לפתוח מילון?
עדשים הם בזכר, לא בנקבה.
עדשים אדומים וירוקים, לא אדומות וירוקות!
|
|
|
2. משתגעת מכך שאומרים עדשים אדומות
זו שגיאה נפוצה אך מעצבנת עד מאוד.
1 צודק. עדשים הם בזכר.
|
|
|
3. אין מתכונים טעימים עם פחות שמן?
|
|
|
4. ל-1 ו-2: אז זהו, שלא. עדשים זה נקבה.
|
|
|
5. 4 צודק! עדשים הן נקבה. הנסיכה על העדשה...
|
|
|
6. תגובה ל 1 . 2 . 4
אבשלום קור הזכרי |
|
|
(27.02.07) |
מבדיקת d n a שביצענו בעדשים הסתבר לנו לתדהמתנו שעדשים לא זכר ולא נקבה אלא אנדרוגינוס ולכן אינם בעלי זהות מינית.
|
|
|
ותראה לתדהמתך שהמילה עדשים היא בזכר.
המילה "עדשים" אינה ריבוי של "עדשה", שכן עדשה היא הדבר שיש במשקפיים, וריבויה "עדשות". אם יש בכלל יחיד ל"עדשים" אז הוא "עדש" ולא "עדשה".
אכן התרגום "הנסיכה והעדשה" מטעה בעניין זה.
|
|
|
8. עברית שפה קשה....
יהודה אבי אליעזר |
|
|
(27.02.07) |
עדשים זה ברביםגם זכר וגם נקבה . וביחיד עדש הוא זכר ועדשה זו נקבה . בכל מצב זכר או נקבה זה לא טעים לי .
|
|
|
|
|
10. אליעזר בן יהודה היה מתמוגג מאושר מהתגובות
|
|
|
מסתבר שלא... מה זה אוסובוקו? באיזה חלק של הבהמה נמצא הנתח הזה? האם יש מישהו בYNET שטורח בכלל לבדוק ? ככל הידוע לי אוסובוקו הוא סוג של תבשיל מהמטבח האיטלקי..
|
|
|
אז ככה:
1 ירה מבלי לדעת.
2 משתגעת.
7 פתח מילון.
8 יושב על הגדר.
1 - מי שתרגם את הנסיכה והעדשה דווקא ידע מה הוא כותב.
2 - אל תשתגעי, חבל להשתגע בגלל עדשים אדומות, שחורות או ירוקות.
7 - אני מציע שתסגור את המילון ותזרוק אותו לפח ובפעם הבאה תפתח מילון בעברית.
8 - יפה שאתה רוצה להיות נחמד לכולם אבל מה אפשר לעשות כשצורת יחיד של עדשים זה עדשה, וזהו שם עצם נקבה?
ולמען הסדר הטוב - עדשה ברבים זה גם עדשות (אלו של משקפים) אבל אותן לא אוכלים ועליהן לא ישנים.
|
|
|
13. עדשה ביחיד- עדשים ברבים
לא בלשן אבל , |
יודע |
|
(27.02.07) |
ולכן יש להתייחס בלשון נקבה
(כמו הנסיכה והעדשה...)
|
|
|
14. דאל זה לא מעדשים אדומים?
|
|
|
חשבת וטעית.
אוסו בוקו זו "עצם חלולה" וזה מתיחס לפרוסה מרגל הבהמה שבמרכזה העצם ובה לרוב חלל מלא במח עצם.
מפרוסות כאלו מכינים את המאכל האיטלקי שנקרא על שם הנתח (או בעצם צורת החיתוך)
עבור לצימחוני. בבשר אתה לא ממש מבין.
|
|
|
16. בדאל, צריך לסנן את העדשים מהמיםלפני שמוסיפים את הבצל המטוגן?
לא כתוב מה עושים עם מי הבישול...מישהיו יודע?
|
|
|
אתה ענק!
מזמן לא צחקתי כ"כ מתגובה כלשהי
|
|
|
זרע קטנית שטוחה המשמשת למאכל מימים קדומים(Lens culinaris)(מילון ההווה,ש.בהט,מ.מישור,1995 ). שימו לב לשם הלטיני-וקיבלתם תשובה גם לגבי עדשות המשקפיים ...ובא לציון גואל.
|
|
|
אוסובוקו היא שוק אחורית. במטבח האיטלקי סוגרים את השוקיים ומבשלים אותם ביין אדום עלי דפנה ציר בקר וקינמון למשך מספר שעות. לרוב מנה מאוד שומנית אך טעימה
|
|
|
20. דאל מכינים "ממונג דאל" (MUNG DAL), מה שחלקינו מכירים בתור מא
|
|
|
21. ל-16, את המים אתה משאיר.
המים שנשארים מאפשרים לעדשים להתפרק ולהפוך לנוזל סמיך, וזהו התבשיל - הדאל.
|
|
|
אוסו בספרדית פרושו שור.. ולא יפלא אם כך כמה שאתה עקשן וחסר ידע.. בחרת לעצמך בדיוק את הכינוי הראוי.. כאן,באתר האוכל ב-YNET יש משהו שנקרא "מפת הבשר" כנס,חפש את הנתח שאתה מפגין כזו בורות פתאטית לגביו.. מבטיח לך שלא תמצא.. ולאחר מכן,לך לעמוד בפינה.. ותחליף את שמך באופן פורמלי ל"אוכל חסה קשקשן"..
|
|
|
23. מעניין מה יש בה בעדשה שהופך אותה לנקבה ?
|
|
|
24. ל-2 כמה שנים את משתגעת וחושבת שכולם טועים ?
אין כמו להשתגע , |
על ריק |
|
(28.02.07) |
|
|
|
האם צריך לשים מלח ואיזו כמות
|
|
|
26. איך בא לי עכשיו איזו עדשה חמה (בנקבה)
|
|
|
27. לאיזה מתכון שייכת התמונה למעלה???
|
|
|
28. italina food
samuele , |
italy |
|
(02.03.07) |
shlomith , how abaut italin samuele roma
|
|
|
29. tzfinui tzfini
samuele , |
roma italy |
|
(02.03.07) |
try a 71 you will love it amir zfoni , from samuele
|
|
|
30. amir acharma
samuele , |
roma |
|
(02.03.07) |
masheu zichri ............. tembel
| |