אולי חלאס? אתה יודע, "יש עוד כמה שומרי כשרות שנכנסים לאתר" זה אחד הטיעונים הכי בכייניים ששמעתי. אז מה?! מה עם "יש כמה אוכלי טרפות שנכנסים לאתר"? מה איתנו? לנו לא מגיע? אפשר לחשוב שנתנו לך מתכון עם חזיר (איזה זעקות היינו שומעים אז... כי הרי התחשבות מבחינתכם - עובדת רק לכיוון שלכם) - כולה מתכון עם ציר עוף וחלב! תחלךיף את הציר, מה הבעיה? חתיכת בכיין מסריח! למה כל הזמן לילל כמו ילדים שלקחו להם את הצעצוע? מה קרה? לאנשים דתיים אין מספיק שכל כדי לדעת מתי מתכון אינו כשר ולהכשיר אותו? אם קשה לך - תבוא אלי, אני אסביר לך.
ואם עוד פעם אנ אשמע את הטיעון של "זו מדינה יהודית" - אני אקיא עליכם. זו גם מדינה של כמה ערבים - נוצרים, מוסלמים ודרוזים, במקרה שלא שמתם לב. ובכלל, כל עוד מותר בחוק לאכול אוכל לא כשר (לא אם זה היה תלוי בכם, אני יודע...) - זכותנו, המיעוט הזניח הזה של כמה מאות אלפי אנשים, לקבל גם מתכוים לא כשרים.
מה שמעניין אותי זה מאיפה מגיעה השנאה הזו. הכי הצחיקה אותי התגובה "מתי יבינו שכדי להנות מהחיים צריך לוותר על הכשרות". יקירתי, אני חילונית ששומרת כשרות ונהנית מהחיים. חלאס כבר להכתיב לאנשים איך לחיות.
לדעתי זה יפה שדתיים שואלים איך ניתן להפוך את המתכון לכשר וחילונים עונים בכיף עם שלל הצעות לתחליף. כל הכבוד למי שחשוב לו למזער את הקיטוב ושנאת החינם בארץ שלנו!
אפשרי להכין ציר ירקות כול מה שצריך זה בוקה גרני( ירקות שורש בצל סלרי גזר שורש פטרוזיליה שחתוכים גס מאוד ומוצמדים בייחד) להוסיף גם שקית שבתוכה יש תבלינים כגון פילפל אנלגי אגוז מסקט עלי דפנה להשחים את הבוקה גרני עד לקבלת משקע בתחתית הסיר להוסיף מים ולהרתיח לסנן את הנוזל לסיר חדש את הבוקה אפשר לזרוק לפח גם את הסושה להמשיך לבשל את הציר עד לביעבוע על אש נמוכה .