אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
משהו קטן וטוב: עוגיות רחת לוקום
יעל גרטי
פורסם: 04.02.08, 09:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 60 תגובות ב-58 דיונים
31. ל-7, זה לא אמור להיות בצק עלים
גם לא מוזכר הקיפול ,   של בצק עלים   (04.02.08)
לא ניסיתי את הבצק שבמתכון, אבל לעוגיה זו זה לא אמור להיות בצק העלים הרגיל
32. ל-14, ולא חיפשתם / מצאתם מישהו שיתרגם ???
חבל שמסורת תאבד ,   עני לי, נמצא פתרון   (04.02.08)
אני מוכנה לתרגם לכם את המתכונים. אם את מעונינת כיתבי כאן כתובת אימאיל, ואני אצור קשר.
33. ל-12, להכין מרנג, או נשיקות
חפשי מתכונים ברשת ,   לא הולכים לאיבוד   (04.02.08)
34. ל5 ריבה זה לא כ"כ טוב כי היא תנזל מהצדדים כשתגלגלי
(04.02.08)
עדיף מלית מוצקה יותר כמו מלית אגוזים/שקדים קצוצים ודבש או רחת לוקום
35. ל-14 מתנדבת לתרגם מרומנית ברצון
לילי ,   שרון   (04.02.08)
36. אני מכיר ילד אחד שמכר את כל משפחתו עבור רחת לקום
אדמונד , נרניה   (04.02.08)
37. ל-28-אתה /את גאון!!!!!!!!!!
רחת ל ,   לוקום   (05.02.08)
38. עוגיות
כהן ,   אירופה   (05.02.08)
אפשר גם לקנות בצק עלים, או מבצק של מלןןאח. עם לא רוצים להכין בצק בבית . זה טעים מאוד
39. רחת לקום לא אמור לבוא בתוך עוגיה
(05.02.08)
40. גב' גרטי, סבי סבתי דודי ובני דודי ו..כן, וגם 2 בנות דודות
כולם מנתחי מוח.   (05.02.08)
41. פתאום נזכרתי שבצבא היינו מכנים את רח"ט תומכ"א - רחת לוקום..!
מאבחנת פסיכוטכנית ,   לשעבר   (05.02.08)
42. לאוהבי הלוקום !- אפיתי יצא מדהים
עדי ,   גבעתיים   (05.02.08)
אתמול אפיתי את העוגיות, מבלי להשאיר במקרר לילה שלם, ועכשיו אני אוכלת את העוגיות עם קפה והן פשוט נימוחות וכ"כ טעימות, פשוט מתכון מדהים, בצק פריך ומעולה, עם נגיעה רכה של חמאה, פשוט מתכון מוצלח, לאוהבי הלוקום ממש מומלץ! ולכל המגיבים שלא אוהבים את הלוקום - פשוט למה אתם קוראים את הכתבה? משועממים!
43. זה טעים - חבל על הזמן
נוקה   (05.02.08)
44. יעלי היקרה !!!!!!!
שתוק גמד !!!!! ,   נווה דקלים החדשה   (07.02.08)
בתור הגמד ששתק הריני להדגיש בפנייך שאני שונא רחת לקום, תמיד שנאתי את הגועל הדביק הזה, ובטח ובטח שבחיים לא הייתי שותף לכל קונספירציה שלך לצורך כך. קצת דיוק עיתונאי בבקשה. חוצמיזה אני אוהב אותך.
45. עוגות רחת
(08.02.08)
במה אפשר להחליף את השמנת -לפרווה
46.  לכל הרוצות פרווה -להחליף את השמנת במיץ תפוזים
יעל   (20.02.08)
47. אמי שלי מכינה כאלה לפורים
נעמה, ,   חיפה   (04.03.08)
למדה את זה מאמא שלה שלמדה מאמא שלה וכו' יחד עם דיבלות ומעקרודים איזה כיף שפורים מגיע... דווקא מטריפולי שבלוב ולא מרומניה.
48. למס' 12 מכס הזועם.
תותינקה   (12.03.08)
1. קציפת תות (קציפתות) המצרכים 200-300 גרם תות שדה אדום. 1 כוס סוכר 1 חלבון במג'ימיקס, הכל ביחד להקציף עד שהכמות כפולה ויש מקצפת ורדרדת. לפריזר עד שקופא, להוציא כמה דקות לפני האכילה. 2. אפשר להכין בצק שק"ח ללא חלמונים. 3. כל פשטידה תאהב תוספת אוריריות של חלבונים מוקצפים.
49. רחת טעימה רק חבל שמייצרים אותה מבע"ח
צמחונית   (24.10.08)
אפשר למלא גם בכל מילוי אחר כגון:ריבה עם אגוזים וכל מה שהדמיון ממציא
50. מדוע תמיד חלבי????
ora   (26.10.08)
אין מתכונים לעוגיות לא חלבי???????? עוגיות בבית לרוב צריכות להיות פרווה שכולם יוכלו לאכל תמיד ללא הגבלה - תחשבו גם עלינו הדתיים !!!
51. לצמחונית מ- 49...מאיפה המצאת את השטות?
k   (25.10.08)
רחת לוקום עשוי מסוכר ועמילן ולא מבע"ח...חמודה, זה לא ג'לטין.
52. לאורה הדתיה
בניאס ,   צפון   (21.01.09)
תמיד חלבי, כי זה המקור וכך גם הכי טעים. הדת ממציאה תחליפים לכל דבר וזו בעיה שלכם הדתיים ולא כולם צריכים לקבל ישירות את התחליף. אולי צריך להתחשב בחולי הצליאק? ברגישים לחלב? ברגישים לביצים? אלו שלא אוהבים אגוזים? אולי תפסיקי לחשוב שמישהו צריך להתחשב בך? מצאי לך תחליף אם לא מקובל עליך.
53. עוגיות עם לוקום
(14.02.09)
הכי טעים שבעולם 1קילו קמח אוסם קר מהמקפיא 2 מרגרינה 2 שמנת מתוקה פרווה לערבב הכל והשאיר במקרר לשעה.לפתוח עם כצאת קמח !!!!מי שלא מנסה מפסיד
54. שאלה ליעל
Yoav ,   מרכז   (15.02.09)
להכנת הבצק במיקסר, האם להשתמש בוו לישה או גיטרה או בלון? תודה
55. אפיתי - יצא מדהים, העיף אותי אחורה לילדות...
גלית   (07.03.09)

כשהיתי ילדה הינו מכינים כאלה בפורים - זה החזיר אותי אחורה...איזה נוסטלגיה...

הבצק עצמו מדהים - לעבוד איתו תענוג! הטעם עם הרחת...אחחח...ימי ימי!

56. עוגיות רחת לוקום
haya01   (08.05.09)

אני מכינה את העוגיות האלה כך

3 כוסות קמח תופח

3/4 חבילה מרגרינה בטעם חמאה

3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

2 כפיות תמצית וניל

1 כף סוכר

לעבד הכל במעבד מזון ולקרר חצי שעה במקרר,

לחלק את הבצק ל3 חלקים,כל חלק לרדד לעיגול לחתוך ל12 משולשים

לשים בחלק הרחב של כל משולש חתיכת רחת לוקום,לגלגל לרוגעלה,

לאפות לצבע זהוב כמעט לבן.

 

 אחרי האפיה לפזר אבקת סוכר בנדיבות

57. עוגיות רחת
rica ,   קריות   (19.12.10)
האם משהוא הכין בצק מקמח מרגרינה ושמנת מתוקה? האם אפשר להכין גם כרוכיות?
60. רחת עליקום
רות ,   חדרה   (08.03.12)

קרעת אותי......נכון.....רחת עליקום......

תגובות קודמות
חזרה לכתבה