|
|
|
2. מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
|
|
|
3. האם לפני 60 שנה היה את הזבל הזה שנקרא "אבקת מרק עוף"?!
אחר כך מתפלאים , |
שכולם חולים |
|
(14.04.08) |
|
|
|
1. הכוסות שהוא משתמש הן לא כוסות ביתיות.
2. בשביל מה הכפפה אם הוא נוגע העיסה ביד החשופה?
נראה טעים בלי כל קשר.
|
|
|
5. ל-2, אפשר גם בלי אבקת מרק, אני עושה כך, יוצא מצויין!
מבשלת קניידעלך , |
לכבוד הפסח |
|
(14.04.08) |
|
|
|
6. 3 או 4 כדורים???? אני נרגעת רק אחרי 12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואז חוטפת עוד כמה , |
זה טעייייים!!!! |
|
(14.04.08) |
טוב, למזלי אני לא משמינה מכלום.
|
|
|
אני עושה בלי ביצים בכלל. זה קניידלך, לא חביתה!
|
|
|
1, תפוח אדמה גדול,מבושל, ע"ח כוס קמח
2,להפחתת כולסטרול- מספיק 4 ביצים
3,לעיצוב /הקלה ,שעה לקרר במקרר
ל-2 ,יש מרק עוף נטול מונוסודיום ואם הבעיה עודף מלח השתמשי במופחת נתרן
|
|
|
9. שדרוג הקניידלך
בשלנית , |
מבשרת ציון |
|
(14.04.08) |
ניתן להוסיףלעיסה שני בצלים, קצוצים קטן, מטוגנים בשמן קנולה ואז להפחית מעט מכמות השמן הרשומה במתכון.
|
|
|
10. יש הבדל בין המתכון הכתוב
חיים , |
ירושלים |
|
(14.04.08) |
לבין מה שהוא אומר ועושה בסרטון.
הפלפל שחור
השמן 8 כפות ולא 4
|
|
|
11. במקום מרק עוף
יודע מה שהוא אומר |
|
|
(14.04.08) |
תמירו את הנוזלים (מים חמים) במים מהמרק צח.
יוצא מעולה!
|
|
|
12. וביערתם הנגע הזה מכל מושבותיכם-כנסו!
שתי כוסות מרק עוף אמיתי במקום מים+אבקת רעל
|
|
|
|
|
|
|
15. למה שמן במים הרותחים? זה לא נדבק גם בלי
|
|
|
16. ומה עם אגוז מוסקט????
|
|
|
17. כנסו מתכון לקניידלך
משה המצפוני , |
חיפה |
|
(14.04.08) |
המתכון
1ביצה
כוס מיםמהברז
כף שמן רגיל
מלח פלפל שחור לפי הטעם
טורפים כל החומרים בקערה ומוסיפים קמח מצות כמה שניספג
נותנים לזה לנוח 5 דקות
ולתוך סיר מים רותחים עד שהם צפים
להוציא מבמים לתת קצת להיתקרר
בתאבון
המתכון של אמא ולזיכרה
|
|
|
18. יש מרק עוף עם רכיבים טבעיים ללא מונסודיום, משלמים קצת יותר
מרק עוף מוסיף המון |
|
|
(14.04.08) |
|
|
|
19. דומה למתכון של סבתא שלי
|
|
|
ל-10 ! אם המתכון לא מדוייק כדאי לא להשתמש בו. אין דבר יותר מעצבן בבישול מאשר מתקונים לא מדוייקים. 1. אמא שלי ז"ל היתה מקציפה שלושה חלבונים לקצף יציב ,מוסיפה קמח מצות ואת החלמונים (קמח מצות לעיסה קלה ולא בטון.) פלפל ומלח והעיקר, שומן עוף מומס ובו בצל פרוס דק דק ,לא לטגן יותר מידי אלא שישאר שקוף . זה היה מספיק בערך ל-15 קנידעלעך חלומיים רכים ונמוחים בפה. לבשל במקר או במים בנפרד עד שצפים ולחמס לפני האוכל בסיר עם המרק.
|
|
|
21. ל-20: דווקא יש משהו יותר מעצבן ממתכון לא מדויק:
אנשים שכותבים "מתקון"....
|
|
|
שלפני שנים פרסמה את ספר המרשמים שלה לחגים, ותמצאו את אותו המרשם, בחישוב של חצי מן הכמויות, בלי אבקת מרק. היא מכנה את המתכון בשם "כופתאות עננים" וכמי שפועלת בעקבותיה המון שנים אני יכולה להגיד לכם שזה עובד נפלא. וכן - קירור במקרר של העיסה לפני הכנת הכדורים והבישול מייצבת את העיסה למירקם הנכון. חגשמח
|
|
|
23. אוהבת את הקניידלך שלי קשים. יאמי יאמי
|
|
|
24. קצת מפתיע שכבר לפני שישים שנה....
אביבה , |
מרכז הארץ |
|
(14.04.08) |
אצלנו היה נהוג להוסיף לבישול של מרק - עוף לפסח גם חתיכה לא גדולה של בשר שנקרא צ'עך. הבשר , עם סלרי ,פטרוזיליה
ושורש פטרוזיליה וכן כרישה הופך את המרק לעשיר במיוחד בטעמו. ממרק זה מקצים נוזלים צחים כדי ליצור כופתאות שלתוכן יכולים להוסיף אם אין ילדים מתחת לגיל חמש בסדר גם אגוז או שקד לכל כופתה.
וקצת מפתיע לתת מתכון עם אבקת מרק
לפסח , איכשהו זה נראה כאילו זה מתכון שמתאים יותר למסעדה מאשר לבית פרטי...
|
|
|
25. No 7, without eggs??
Sephi , |
New Delhi |
|
(14.04.08) |
would love to know how you make it without eggs. I have recently stopped eating eggs but will surely miss kneidalach . . . thanks :-)
|
|
|
26. השדרוג האולטימטיבי - בצל מטוגן!
מיכל , |
ירושלים |
|
(14.04.08) |
|
|
|
27. 8 ביצים לשתי כוסות קמח מצה????????
זלדה , |
כפר שזמריהו |
|
(14.04.08) |
|
|
|
28. אמא של כלתי עושה קניידלך קשים כמו אבנים !!!
אביבה , |
הרצליה |
|
(14.04.08) |
|
|
|
29. המתכון של משה מס. 17 , נשמע הגיוני .
סבתא מבשלת , |
רישפון |
|
(14.04.08) |
|
|
|
30. לא נשמע לי הגיוני 8 ביצים. 8 ביצים ???
לכמות שנותנו כאן שמונה ביצים זה יוצא,פריטטה או חביתה. לא קניידלך.
| |