אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
מתכון מבית סבתא: בלינצ'ס בלי לנג'ס
רותי קינן
פורסם: 22.05.08, 11:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-64 דיונים
31. גיברת,בלינצ'ס לא מטגנים.נקודה.
אגוזים טחונים עם ,   סוכר וקינמון-אוחח..   (24.05.08)
32. הביצה במלית לא מתבשלת! זה מסוכן!
אני   (23.05.08)
אמאאאאאאאאאאאא רפי: "סההה למונלה!"
33. בקשר לספריי שמן שמציעה מס'27: יש להזהר להתיז את הספריי
שבת שלום   (23.05.08)
כשהמחבת רחוקה מהאש כדי שהשמן לא יגרום לאש להתלקח פתאום. נא לא להדפיס את תגובתי בשבת אלא אחרי השבת. תודה.
34. אפשר בלי לטגן או לאפות
נעמי   (24.05.08)
בהחלט אני ממלאה את הבלינצס במילויים שונים מגבינה עם שוקולד מגורר או קרם וניל ועד גבינות מלוחות למינהם (מילויים משובחים יש בספרה של נירה רוסו "סודות מהמטבח". בתיאבון
35. מתגעגעת לבלינצ'ס של בלה,אמא שלי
בת של   (24.05.08)
אימי חולה ואינה יכולה עוד להכינם. הבלינצ'ס של בלה,בסגנון פולני עם גבינת חמד וצימוקים ,מקופלים לריבועים..הכי טובים ! היתה מכינה אותם בזריזות רבה ובטעם נפלא . מתגעגעת לבלינצ'ס של בלה.
36. מי שלא אוהב גבינה ! אפשר למרוח נוטלה ולא לתגן פעם נוספת
תיקי   (24.05.08)
37. ל-29
(25.05.08)
קמח רגיל. עם קמח תופח יצא פנקיק...
38. למי שגר בחו"ל-תחליף לגבינה לבנה
אני ,   לונדון   (25.05.08)
fromage frais זה התחליף לגבינה לבנה - בדיוק אותו מרקם ואותו טעם!
39. מלית פטריות
דולי   (25.05.08)
פטריות מטוגנות עם בצל,מרק פטריות ורוטב בשמל-טעים ביותר
40. מילוי ירקות
מבשלת   (25.05.08)
אני קוצצת ירקות דק, מאדה בצל וירקות, מתבלת וממלאה לאחר ניקוז הנולזים. אמא שלי מוסיפה אגוזים טחונים לירקות.
41. ל-38 אפשר להשיג גבינה לבנה ישראלית
איילת ,   שרון   (26.05.08)
סקי של שטראוס באחת מהמכולות בגולדרס גרין.
42. עם לאבנה וזעתר
ישי ,   צפון קיצוני   (31.05.08)
פשוט מגלגלים בפנים לאבנה וזעתר כ"כ פשוט כ"כ גאוני (עדיף לאבנה שהיתה תלויה מעל לכיור במשך הלילה כמובן...)
43. טיגון מצד אחד
ל-4   (05.06.08)
אני עקרת בית מעל ל-35 שנה ואף פעם עוד לא טיגנתי את הבלינצ'ס בשנית. אני מכינה את הדפים מחממת אותם וכל אחד ממלא אותן במה שהוא רוצה מהתערובות על השולחן אם זה מתוקים או מלוחים. אין צורך בטיגון כפול.
44. תוספת!
מבשלתמהמכז   (06.06.08)
אפשר לסנן דרך חיטולבד את הגבינה לבנה וכך אין צורך בביצה. כדי לדלל קונפיטורה טעימה במים רותחים ולזלוף למעלה-מוסיף!
45. בליצ'ס
מיקה ,   מרכז   (06.06.08)
אצלי זה עובר בירושה מאמא לבת - הכי טעים הכי נחטף זה לאכול עם דבש וחמאה ממוסת. נסו והווכחו. חג שבועות שמח לכולם.
46. ל - 18
נסיון ,   אישי   (06.06.08)
תחליף ראוי ללא ערבובים הוא פילדלפיה, אך לא הרגילה אלא wipped , פתרון זה מתאים גם עבור עוגות הגבינה הישראליות לסוגיהן. (נסיון אישי לאחר מגורים ב-SF)
47. טעים מאוד !!
--   (07.06.08)
מתכון נהדר !
48. בלינצ'ס
בתיה ,   מרכז   (08.06.08)
מדוע בחלק מהמתכונים למלית הגבינה צריך להוסיף ביצה?
49. טיפ
לץ ,   מרכז   (08.06.08)
אף סבתא לא הקרתי, לצערי, אבל אני מאמינה שאימי עשתה את הבלינצס כפי שראתה אצל אמה... אז כך - לא שופכים שמן על המחבת! קולפים ת"א קטנתן, חוצים לשניים בחיתוך מאוד ישר, תוקעים מזלג לחלק העגול, יוצקים כף שמן לכערית, טובלים את ת"א לתוך השמן ומורחים את המחבת עם התפוח. לא עושים זאת לפני כל בלינצה מפני מריחה אחת מספיקה לתגון של 4-5בלינצס.
50. לבתיה (48) :
ינאי ,   דימונה   (08.06.08)
בחלק מהמתכונים מוסיפים ביצה למלית על מנת לקשור את כל המרכיבים טוב ביחד, כשהמלית חמה כלומר אם מטגנים את הבלינצ'ס או אופים אותו ביחד עם המלית.
51. בלינצ'ס
רותי ,   חיפה   (18.06.08)
עכשיו אני הכנתי את הבלינצ'ס הזה לא טעים כל כך כמו שאמא שלי מכינה
52. יש לך המון אפשרויות
מיכל ,   ארה"ב   (31.01.09)
1. את יכולה לקנות גבינת שמנת של פילדפיה בטעם עוגת גבינה שנקראת "cheese cake filling" 2. את יכולה לערבב בין גבינת פילדלפיה ושמנת חמוצה של דייזי ואז להכין את המתכון כאילו מדובר בגבינה לבנה 3.את יכולה גם לערבב גבינת מסקרפונה, ריקוטה, אבקת סוכר גרידת לימון ומיץ לימון 4. את יכולה גם להכין מלית מלוחה - משילוב של פילדלפיה או ריקוטה, פטה ומוצרלה 5. והכי טוב: לחזור לארץ. גם אני מה זה מתגעגעת
53. עאלק הבלינצ'ס מקורו בפולניה הפולנים לא יודעים
פפפפפחחחחחחחחחחחחחחח   (24.04.09)
54. בלינצ'ס מלוח
רוזי ,   דרום   (30.04.09)
ניתן לעשות עם גבינת טוב טעם, בולגרית מגוררת, צהובה עמק מגוררת , ביצה ולהוסיף פטריות משימורים מטוגנות . לגלגל ולטגן שוב, הגבינות נמסות ויאמי יאמי....
55. נשות יסרעל קמא סגיאות קטיו יס לחם !!!!!!
עם ישראל   (21.05.09)
56. מתכון מצוין, תודה רבה!
מירי רביבו ,   תל אביב   (01.02.10)
הכנו אותו אתמול עם שינויים קטנטנים: הוספנו 3 כפות סוכר ותמצית וניל, ושמנו 2 כפות שמן במקום אחת. טעים ביותר, תודה רותי!
57. בלינצ'ס
מירי ,   ת"א   (03.05.10)

מתכון מצוין. לבלינצ'ס יש גם אח איטלקי שנקרא קרספלה והוא ממולא הרבה פעמים בתרד וריקוטה.

agliolini.blogspot.com

 

59. האם להיש חם או קר
אריק ,   שרון   (18.05.10)
האם להגיש חם או קר
60. תודה על המתכון יצא אדירר!!
d.b - עוד לקוח מרוצה   (31.01.11)
טעיםט עים טעים טעיםםםםםם
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה