34. אוכל טורקי בלי יוגורט?
אולי טעים אבל לא ממש אותנטי. הטורקים מכניסים יוגורט לכל דבר: שותים איירן ליד הדונר (או הלהמצ'ון, הקבאב וכו'); יש מבחר של קבבים ושיפודים שמוגשים עם רוטב יוגורט; חלק ניכר מן הבשרים מושקעים במרינדה שכוללת יוגורט; היופקה ממולאת ביוגורט, תרד וגבינה ליצירת מאפים (זה כמובן כשר שלעצמו - רק שלעיתים קרובות אוכלים את זה כמתאבן למנת הבשר); המאנטי - כיסונים קטנים ומשגעים שמוגשים במרק עם יוגורט; מרק היאיילה (Yayla) שעושים מיוגורט עם אורז (שוב, לא לא כשר שלעצמו); הגולש (או קיי, לא קוראים לזה גולאש, אבל זה נזיד בשר וירקות שמוגש עם שמנת חמוצה למעלה); ובטח שכחתי עוד כמה דברים מעולים (אחד מן המטבחים המעולים בתבל!!).
אתגר ל-YNET: כמה מתכונים טורקיים אמיתיים (למשל ל-יאיילה). מי שאוכל כשר צריך להיות מבוגר מספיק כדי לדעת איך "להכשיר" את המאכלים, בין אם תוך שימוש בתחליפי בשר (למשל: מאנטי עם מילוי צמחוני או להמצ'ון צמחוני), או תוך ויתור על היוגורט וידיעה שטורקי אמיתי זה לא ממש.
אגב, ממש מזמן לא הייתי בת"א, אבל בשוק לווינסקי היה בזמנו בורקס בשם פנסו שהיה מוכר גם להמצ'ון ואיירן.
|