אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים  ביקורת ספרי בישול
ביקורת ספר בישול: "רביבה וסיליה - המתוקים"
יעל גרטי
פורסם: 02.09.08, 12:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-41 דיונים
31. נעשה כאן עוול לצלם דרור כץ
יש לי את הספר!!! ,   תל אביב   (03.09.08)
דרור כץ הוא צלם מצליח ומוכשר חבל שכל הצילומים לטעמה של גרטי ש"אינם מפגינים רמה עקבית" והצילומים שהיא מציינת כ"שרופים" הם כולם של הצלמת השניה דנה זונשיין. למה את לא מראה אף צילום של דרור כץ? עניין אישי גרטי?
32. יופי של ביקורת
ד   (03.09.08)
יסודית, מנומקת וגם פרקטים ומעשית! כל הכבוד!
33. ביקורת
בשלנית   (03.09.08)
הלוואי והיית בודקת את המתכונים שלך שאת מפרסמת באתר כמו שבדקת את המתוכנים של רביבה. בעלת ניסיון שניסת מס' מתכונים שלך שלא היו הכי מדיוקים וחבל.
34. מי אמר צילומים לא טובים?
הספר מקסים! ,   אולי קנאה מחלחלת...   (03.09.08)
הספר מאוד יפה ונעים לעין, הצילומים יפייפים ומקצועיים ( אני יותר אהבתי את הצלם השני) אולי גרטי צריכה לעשות איזה קורס צילום לפני שהיא מטיחה האשמות בצלמים..חוצמזה שזה די עקבי אצלה (עיין ערך מנטה ריי) מתחנפת לבעלי מקומות אבל חייבת להכניס רעל ולכן נכנסת בצלמים.
35. הצלם דרור כץ לא מצטיין בצילומי אוכל ?!?!?
אלון ,   תל אביב   (04.09.08)
בתור לקוח מאוד מרוצה של דרור כץ , אני יכול להעיד על מקצועיות ורמת תמונות גבוהה ביותר. קיבלתי רק תגובות מעולות על התמונות שהוא צילם למסעדה שלי. ממליץ לכותבת הביקורת לעבור קורס מזורז בצילום לפני קטילה כזאת לא מוצדקת
36. 10 - אני מרחמת עלייך!
מבינה באוכל ,   ת"א   (04.09.08)
להשוות מזנון בקניון, לארוחת בוקר ברביבה וסיליה - כנראה שאין לך שום חוש טעם. מסכנה... אני מקוה שאת לפחות רואה טוב
37. ספר מדהים וכך גם המתכונים
יאמי יאמי ,   ת"א   (04.09.08)
קניתי את הספר- ספר מקסים ביופיו, צילומים מרהיבים והמתכונים... כל מילה מיותר.
38. הספר מלא בטעויות
הדס ,   גבעתיים   (18.10.08)
לצערי קניתי את הספר וכבר במתכון הראשון גיליתי כי המתכונים אינם מדוייקים- בעוגת השמרים שוקולד לדוגמא, בעמוד אחד כתוב שהבצק מיועד לשתי תבניות ובשני לתבנית אחת. במילוי כתוב איפה להכניס חלק קטן מהחלב, אך לא באיזה שלב לצרף את השאר וכן הלאה. חבל.
39. את צודקת...
רות   (25.10.08)
אני מבינה טוב באפיה,וגם אני נתקלתי בטעויות בצק שמרים בעמוד 48. וממש לא ברור לי כמות הנוזלים על כל פנים הבצק לא יצא טוב.
40. מריחות מריחות מריחות
שמיר רוני ,   רמת השרון   (19.07.09)
מצפה אני מבעלת מיקצוע כמו הגברת רביבה לא למרוח אותנו בגיבוב שטיות וטעיות של כמות כמו שעושות הדודות הפולניות שלא נותנות מתכון נכון וגם ויש טעות במתכון למה לא לידע את קוני הספרים ??????
41. טיפת נייר מט דקה שהייתה מלוכלכת בכתמי קפה כבר בסטימצקי.
נ   (09.06.10)

וגם קצת קרועה. לא מתאים לספר בישול. (נחמדה מדיניות החזיר של סטימצקי: אין הנחות על ספר פגום, אין עותק אחר, ואם את לא רוצה לא צריך, ממילא נחזיר את זה להוצאה.).

ואכן הדפדוף קדימה ואחורה מעצבן ברמות (אם היה כ"כ הרבה מקום לתמונות ולתמונות אווירה של בית הקפה, היה אפשר גם לחזור על המתכונים הבסיסיים) וגם החומרים המוזרים שהופיעו ברוב המתכונים בספר, סוכר אינוורטי?! כשהוא היה אמור להיות מותאם ברובו לאפייה ביתית (כך היא מבטיחה בעצמה בתחילת הספר).

החלק של עוגות הויטרינה קטן מאוד יחסית וגם חלקן כנראה כבר יצאו מהמחזור במסעדה וגם מהאופנה, והרי לאיזה צורך קונים ספר כזה? רק כדי להרשים את האורחים. הרי זה לא בדיוק מזון בריאות. 

ננסה ונראה אם טעם העוגות לפחות שוות את הבאלגן שבספר.

תגובות קודמות
חזרה לכתבה