אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
בטטה ודה - הלביבות של ההודים
יעל גרטי
פורסם: 28.06.09, 09:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 46 תגובות ב-32 דיונים
1. אפיה?
רחל ,   הוד השרון   (28.06.09)
האם ניתן לאפות במקום לטגן?
2. בטטה וורה !!! לא ודה טעות כתיב אני בטוחה
איריס גם כן הודית   (28.06.09)
3. הכותרת לא מתאימה לתוכן הכתבה
לביבות ,   תפוחי אדמה   (28.06.09)

בכותרת - בטטות,

בכתבה - תפוחי אדמה.

4. נראה טוב, אבל אני לא מכינה מתכונים שיש בהם כל כך הרבה עבודה
אורית   (28.06.09)

 

5. בבטטה וורה המקורי אין בצל!!
גם הודית   (28.06.09)
6. נראה טעים!!!
אוהבת אוכל הודי   (28.06.09)
7. תגובות ל3 ול2
אחד שיודע ,   ת"א בומביי   (28.06.09)
בטטה וורה או בטטה ודה... בהינדי יש צליל שלא קיים בעברית והוא בין ריש לדלת, ככה שכשכותבים בעברית צריך לבחור בין השניים ושניהם נכונים.

ל3... בטטה וודה (או וורה) זה השם ההינדי של המאכל, בטטה בהינדי פירושה תפוח אדמה ולכן זה שם המאכל וזו הכותרת
8. בלי אבקת אפיה - יותר טעים
ההודית   (28.06.09)

הבלילה יושבת על תפוחי האדמה ולא יוצא כזה "נפוח"

ונכון השם הוא בטטה וורה.

 

ועם אותו המתכון יש גם "בטטה צאפ"

שלתפוחי האדמה מוסיפים בשר טחון ואפונה ומערבבים היטב ואז... טובלים בבלילה

 

בתאבון , תנסו זה מתכון סוףףףףףףף

9. שרוני
שרוןז   (28.06.09)

איזו התרגשות , כתבה מעולה .  ועכשיו שיש לי מתכון מסודר אני הולכת

 

לנסות לבשל אוכל הודי !

 

תודה על  כתבה מוצלחת !

10. עשיתי עם חברות את הסדנא והיה מעולה
דנה ,   תל אביב   (28.06.09)

כל האוכל מזכיר את הטיול בהודו, הרגשתי שוב בת 22 בטיול. אני הכי אהבתי את הקינוח.

11. כל הכבוד לך, שרון, על המענה לשאלות
(28.06.09)
הטוקבקיסטים. דבר נדיר במחוזותינו.
12. כל הזרעים הללו? מייאש.
אורי תל אביב   (28.06.09)
13. סדנא מצויינת ומומלצת
רועי ,   תל אביב   (28.06.09)

עשינו את הסדנא בביתנו למספר חברים כאירוע יום הולדת

כולם נהנו מארוחה מצויינת ואירוע שונה ומיוחד.

ממליצים בחום.

 

 

14. שרוני כרגיל- אין על האוכל שלך !!!
לינור שמואלי חי ,   ראשל"צ   (28.06.09)
15. המתכון עבר שידרוג מה שכן הן צריכות להיות ממש עגולות
חצי הודית..   (28.06.09)

ולא ככה מצוקמצות.. זה נראה כאילו הן התפוצצו, אצלי הן ממש עגולות כמו כדרי שוקולד רק יותר גדולות.. והציפוי הוא בסה''כ קמח חומוס, מלח ביצה וקצת מים...

 

שיהיה.. העיקר שזה טעים!

16. מאכל טעים ברמות
אתי   (28.06.09)
17. סורי אבל זה לא הבטטה ורה שאני מכירה
בטטה ורה קצת אחרת   (28.06.09)

בתור משיהי שגדה על בטטה ורה , זה לא הבטטה ורה שאני מכירה.

סבתא שלי מכינה את זה אחרת לגמרי , הציפי עצמו הוא בכלל בצבע צהבהב , והקציצה עצמה ממולאת בבשר טחון ואפונה ,ומצופה בתפו"א וקמח חומוס ,

הקציצה עצמה גדולה ( מזכירה קצת קובה רק בלי סולת )

וזה ממש טעים ...

לא יודעת איך הקציצה הזו נקראת אבל זה לא הבטטה ורה שאני גדלתי עליה ( ואגב אני גם הודית...)

18. אחד הדברים הטעימים
Nורן   (28.06.09)

אני אישית לא אוהבת אוכל  הודי ואכל חריף בפרט...אבל זה אחד הדברים הטעימים שגורמים גם לשנואי חריף לסבול בשביל זה.

התמונה ממש לא דומה למקור.

הרה יותר תפוח צהוב וירוק.

ויש את המטוגנים שנראה כמו זרועות...והסנא והפרא הקינוחים הטעמימים

19. הקיצר את בעייתית
ביבי   (28.06.09)
20. תודה רבה!!
כמי ,   רחובות   (28.06.09)

זה נראה מעולה. וכמו בכל המאכלים יש ורסיות שונות. אני לא הודית אבל התמכרתי לאוכל הטעים והמטובל הזה בלונדון  זהו האוכל הטעים ביותר בעולם.

ואגב תפוחי האדמה בהודו לרוב לא אוכלים בשר כך שזה סביר שזהו המתכון האורגינלי.

המון תודה

21. מעולה !
מירה ,   מרכז   (28.06.09)
22. מיוצאי העדה
איריס   (28.06.09)

יש פטיס ויש בטטה ווארה .

מה שמתואר פה זה בטטה וואר.ה

 

23. ותרו על מהרג'ה!!הסיפור נגמר!
נסעתי לרמלה במיוחד!   (28.06.09)
איזו אכזבה,הייתי שם לפני שבועיים,זה פשוט לא זה! אין מבחר,המוצרים עלובים והבחור מאחורי הדלפק טען שהטבח בהודו ואין ממש אוכל...איזה סיפור הודי..
24. אין עליך שרון
Avi Rozenboim ,   London   (29.06.09)
מאיפה אני אשיג קמח חומוס כאן בניכר?:)
כל הכבוד אחותי בביקור הבא שלי אני מזמין בטטה ורה
נשיקות
25. השתתפתי בסדנה של שרון - היה נפלא
אשכנזייה ,   מרכז   (29.06.09)

האווירה היתה כיפית,האוכל ההודי הינו זול ובהחלט מתאים לבילוי עם חברים במקום מסעדה.

עד היום יש לי את התבלינים בבית.

 

תענוג

26. אתה בלונדון?
רותי ,   תל-אביב   (29.06.09)

אז ממש אין בעיה.

לונדון משופעת בהודים, במקומות מיוחדים שמוכרים מאכלים ותבלינים

הודיים. ואני מניחה שקמח חומוס ממש אין קושי להשיג.

אז זהו, נגמרו התירוצים. תכין ותגיד איך יצא. 

27. לעזאזל כמה שמן זה סופג , ממש מגעיל אני לא ...
jokerit ,   תל אביב   (29.06.09)
28. עשיתי אצלה סדנה - היה נפלה
זרית כלאמי   (30.06.09)
איזה כיף... מומלץ בחום.
29. אין אין אין עליה!!!
דנה ,   תל אביב   (30.06.09)
עשיתי את הסדנא לפני שנתיים, עם כל נשות המשפחה והיה מ-ע-ו-ל-ה! היה מעניין, כייפי ומאוד טעים! שרון מקסימה ומפנקת. כולן נהנו!!! מומלץ בחום!
30. תגובה ל-5
הודית   (05.08.09)

את צודקת המקורי בלי בצל .

בלי בצל זה יותר טעים תינסו פעם הבאה. 

תגובות נוספות
חזרה לכתבה