אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
ואם לא בא לי בשר?
חן אבישר-שלו
פורסם: 20.09.10, 09:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 103 תגובות ב-48 דיונים
31. לוותר על האבקת מרק ומושלם!
דניאל   (20.09.10)
למה להוסיף??
מתכונים מושלמים! בריאים וטבעונים, אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל בתבלינים אמתיים!!!
חוצמזה- טריק: במקום לטגן, מוסיפים לבלילה רבע כוס שמן (או טיפה פחות למקפידים) ולאפות בגריל!
בדוק עובד, מצויין!!!!!!!
(גריל ולא אפיה עם איוורור כי אז זה מתייבש)

רק בריאות
32. האם מישהו יודע באם כדאי לצרוך פיטואסטרוגנים
בובת וודו ,   ג'מייקה   (21.09.10)
בגיל המעבר כדי לפצות על הירידה ברמות האסטרוגן וכדי להמנע מעלייה ברמות הטסטוסטרון, וכמו כן אם מעבר לצריכת סויה ומוצריה מומלץ לצרוך פיטואסטרוגנים ממקורות נוספים, כמו כמוסות שמן פשתן, כדי שחלילה לא נהפוך לגברים ולא יצמחו לנו רחמנא ליצלן זקן וכרס.
33. הבעיה עם טופו
סטודנטית   (21.09.10)
שזה פשוט לא טעים, כמו לאכול קלקר.

מלבד זאת, הקציצות נראות דווקא מוצלחות למדי.
(למה לא להוסיף ביצה? זה לא מזיק.)

אני מסכימה באופן כללי עם הקונספט שלא כל יום חייבים לאכול בשר, מספיק ארוחה בשרית פעמיים בשבוע, ורצוי להוסיף גם דגים לתפריט.
34. מחקרי ענק מ - 2006 מצאו
סויה וגם תחליף חלב ,   צמחי לתינוק - מזיקים   (21.09.10)

כל מזון  שמכיל סויה  :

טופו  , שניצל תירס  צמחי  ,  תרכובת מזון צמחית לתינוקות  שנקראת  בקיצור   תמ"ל  ( מטרנה , סימילאק ...התמ"ל הצמחי שלהם ) , שמן סויה  , וכדו'... כל אלה עשויים לגרום לשינויים  במערכת ההורמונלית  .

מצאו למשל שתינוקות זכרים שניזונו  מתמ"ל צמחי   -  ניצפו  אצלם  שינויים  במערכת איברי המין  .

כמו כן , אצל נשים  - מגביר הסיכון לסרטן השד והמערכת ההורמונלית בכלל .

 

מאז פורסמה אזהרה גם באתר של משרד הבריאות של ישראל ,  להגביל מאוד את צריכת המזון המכיל סויה .

 

 

 

35. איזה מזל שאין לי בעיות כאלה עם התינוק שלי.
י   (21.09.10)
כאשר אנחנו מאכילים אותו את הפירות, זאת מלחמה. צריך להעסיק אותו , לעשות לו "אוירון", לקורא לו סיפור והנשמה יוצאת עד שהוא גומר את המנה. אבל כאשר אנחנו מאכילים אותו במנה הבשרית, הוא זולל את כל המנה ואפילו בוכה כאשר הוא רואה שלא נשאר כלום בצלחת. הוא רוצה עוד.
36. נהינו עצלנים
יש לי מזה וגם מזה...   (21.09.10)

בתור אמא שמג'נגלת בין עבודה בחוץ לעבודות הבית הרבה יותר פשוט לחממם משהו קפוא מאשר להשרות לחתוך ולבשל קטניות למשל.

 

עדיין ממליצה לשלב עדשים וחומוס כמרק ממרח ובתבשיל

מספר המלצות שהיו חביבות על בני לפני כמה שנים:

שקדיה עם מעט מים או עם  פרות(כפית אחת עם אגס למשל)

כף טחינה עם חצי בננה

חצי בננה עם רבע אבוקדו.....מפתיע ומצויין!!

הבלנדר עובד שעות נוספות ובקיץ אפשר לקרר ולהגיש בגביע גלידה

את כל אלו הייתי מגישה במקום גרבר ומעדנים ועד גיל שנתיים  בתוספת להנקה לא נתתי בשר ומוצרי חלב כמעט בכלל(אח"כ גדיים,הגמדים של העיזים,ואח"כ הילד נהיה קרניבור)

 

37. תשובה לתועים בעניני פיטואסטרוגנים
חן אבישר ,   נס ציונה   (20.09.10)

למס.14-עבור למס.15!

את הבהלה לפיטו אסטרוגנים חקרתי בכתבה שפרסמתי ב"חיים אחרים" בשם"בכל זאת סויה". בתחקיר לכתבה ריאיינתי את הפרופסורים המובילים בחקר הפיטואסטרוגנים. לא דובים ולא יער!נהפוך הוא. מינון יומי מתון של סויה ייטיב עם רוב האכלוסייה(למעט הרגישים לסויה), לרבות ילדים ואף יתרום לוויסות רמות האסטרוגן. הסויה היא כמסתבר- עלה התאנה של תאגידי החלב.אין מזון עתיר אסטרוגן פעיל כחלב פרה, ואין מוצר חסר לובי כלכלי כסויה.

בעניין הטופו- סע למפעל טופו וצפה בתהליך ההכנה המסורתי והטבעי למהדרין, ותיפרד מבורותך, לנצח.

38. חנצ'וק, איזה כיף שיש לי סוף סוף את המתכונים הטעימים והבריאים
נועה ,   בריסל   (21.09.10)

חנצ'וק, איזה כיף שיש לי סוף סוף את המתכונים הטעימים והבריאים שלך, שחור על גבי אינטרנט. ממליצה בחום !!!!

שילוב מנצח של בריאות וטעם משובח.

 

תודה על המידע והלוואי וכולם יאמצו את השיטה !

 

חג שמח ובריא !

39. מתכונים שווים. המון תודה
=^..^=   (21.09.10)
40. איזה יופי, הגיע הזמן :) תודה!!!
גילת   (22.09.10)
ממש כיף לקרוא על המתכונים הנהדרים, סופסוף יש מי שמראה שאפשר להנות מאוכל בריא וטעים גם מבלי לפגוע באחרים, תודה לך!
41. גם לי לא בא בשר. המתכונים נשמעים טוב
שני ,   הרצליה   (22.09.10)
42. הידוע לך שהמוח של האדם הקדמוני החל לגדול ולהתפתח בעקבות
(23.09.10)
ציד ואכילה של בשר? עובדה.
43. יקירי
(24.09.10)

הכל ייתכן ועכשיו שהוא גדול חזק וכחם כל כך הוא יכול להחליט שדי מספיק ואין צורך לאכול חיות  פשוט מאוד    זה היכולת שלי להחליט   בניגוד לאריה ואפילו האדם הקדמון  ....................................... בתאבון

44. קציצות מג'דרה-נסוי המתכון שלעיל
ג. ,   ר.   (26.09.10)

עקבתי בקפדנות אחרי ההוראות להכנת קציצות המג'דרה (ובחיי שזו לא פעם ראשונה שאני מכין אוכל במטבח...) - קיבלתי דייסה נוזלית שכל הנסיונות להסמיכה לטובת עיסה לקציצות - כשלו.

הכל הלך לפח...

:-(

 

45. חן, כל הכבוד על השמטת מוצרי סבל מהמתכונים
רונן   (26.09.10)
46. תשובה ל-44 וליתר התוהים לגבי כמות הנוזלים בקציצות
חן אבישר ,   נס ציונה   (04.10.10)
בעקבות הערותיכם, הכנתי שוב את המתכון בדיוק לפי ההוראות המופיעות כאן, והקציצות יצאו מצוינות. הבלילה מוצקה מספיק כאשר מקפידים על שני שלבים מהותיים בהכנה:
1. לפי ההנחיות במתכון, זמן הבישול הוא כ-45 דקות, עד לספיגת הנוזלים. בדרך-כלל קשה לנבא במדויק את זמן הבישול שכן הוא משתנה בהתאם לעוצמת הגז ועובי הסיר. לכן יש לשים לב מתי מרבית הנוזלים נספגים.
2. לאחר הבישול יש להותיר את הסיר מכוסה ולהניח לו להתקרר. תהליך זה גורם להפרשת עמילן ולהסמכת הבלילה.
47. עשיתי את השניצלים
לירון   (30.10.10)
אפיתי אותם במקום לטגן. לצערי יצא ממש ממש יבש! למי שחושב לאפות - אל!
48. צריך עזרה דחופה בקשר לקציצות
אלון ,   י-ם   (30.04.11)
פעלתי לפי ההוראות אבל כנראה שאו שמדדתי כמויות לא נכונות (השתמשתי בספל רגיל במקום בכוס מדידה)
או שלא חיכיתי מספיק זמן בסוף בצינון של הבלילה
בכל מקרה כשראיתי שהבלילה עדיין נוזלית מדי אחרי הוספת כל המרכיבים לפי ההוראות הוספתי עוד פעם 3 כפות של קורנפלור ו3 של קמח בתקווה שזה יעזור להסמיך את העסק אבל כלום לא עזר
אם מישהו יכול לעזור אני אשמח כי אני לא רוצה לזרוק סיר שלם של בלילה.... ):
אלון
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה