אוכל  טעם החיים  שני צמחוני
לצאת מהקופסה: כריך צמחוני לצהריים
יהודית מהלל
פורסם: 25.10.10, 10:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 133 תגובות ב-94 דיונים
61. מים רותחים על צנצנת -האם הזכוכית תישבר?
(26.10.10)
62. מדהים. תודה על ההשקעה.
=^..^=   (26.10.10)
גילית לי את הסודות לכל הדברים שאני הכי אוהבת לאכול.

63. שאלה לגבי קציצות העדשים - האם ניתן להקפיא?
(26.10.10)
64. סנדוויץ כארוחה
(26.10.10)

זה הזמן (והמקום) גם לשבח את ישראל אהרוני שבזמנו הוציא ספר על סנדוויצים (שגם הגיע עטוף בנייר סנדוויצים ובתוך שקית מתאימה).

סנדוויץ אכן יכול לככב כארוחה טובה לשמה. לא סתם ארומה, ארקפה, לחם ארז, אילן'ס וכל השאר פרחו.

כן חשוב לשים לב לחשיבות החסה בסנדוויץ. מכיוון שירקות נוטים להפריש נוזלים, עד זמן האכילה הסנדוויצים נוטים להיות מתפוררים משהו.

הממרחים אינם הבעיה, אבל עליהם כדאי להניח פרוסת חסה או כרוב ורק עליה את הירקות ומילוי, ולסגור גם בחסה.

למי שאוהב בשר, בשרים קרים מהשאריות יכולים להיות מילוי נהדר...

65. תשובות מפורטות לגבי עיקור צנצנות
יהודית מהלל ,   כפר יונה   (26.10.10)
מכיוון שרבים השואלים לגבי עיקור צנצנות להלן הפירוט:

עיקור בתנור – לחמם תנור ל- 180 מעלות, לרפד את התבנית בתנור בנייר אפיה, להניח את הצנצנות על התבנית (כולל המכסים) ולהכניס לתנור לעשר דקות.

עיקור במים: להניח צנצנות נקיות (כולל המכסים) בסיר גדול, לצקת מים רותחים עד לכיסוי – אם רוצים להיות יסודיים, אפשר להרתיח את המים כשהצנצנות והמכסים בתוכם, למשך כעשר דקות.

לאחר העיקור - אל תנגבו, פשוט חכו שיצטנן מעט ומלאו אותם בממרח.
66. זה לא כריך צמחוני - זה כריך טבעוני ובריא!
שגיב ,   רמת השרון   (26.10.10)
חשוב מאוד להדגיש את ההבדל, כי מה הבעיה להכין כריך עם גבינות או חמאה, כל החוכמה היא שאלו הם כריכים טבעוניים ובריאים, ללא ג'אנק או ממרחים פושטים כמו מרגרינה או חומוס.
אהבתי ואמשיך לבקר כאן בכל יום שני.
67. מזילה ריר רק מלקרוא על זה!
אילת   (26.10.10)
68. איזה יופי של פרוסות. לא ידעתי שסנדויץ' זה שם של לורד
בשלן חובב ,   טבריה   (26.10.10)
תודה על הרעיונות
69. הכנתי את ממרח העדשים (יופי של כתבה)
אורני ,   ירושלים   (26.10.10)

 

והוא מעולה. לא שמתי פלפל כי לא אוהבת, שמתי מעט מאד מלח ולאחר טעימה הגעתי למסקנה שצריך גם קצת שומן כלשהו. הוספתי כף שמן זית וזה השתפר מאד. לדעתי אפשר גם טחינה גולמית.

תודה רבה יהודית על הכתבה הנהדרת. 

70. אפילו אני יכול להנות מהסנדויצ'ים - גם אם אין בשר
אוכל הכל ,   ישראל   (26.10.10)
71. הכל נראה ממש טעים
(26.10.10)
תודה רבה! אני בהחלט אנסה :)
72. שתי שאלות
גדעון ,   הבועה   (26.10.10)

ולפני השאלות - איזה יופי! כל הכבוד על ההשקעה!

 

1. כל נקניקי הטופו המעושנים וכיו"ב נראים לי מעובדים עד זרא. מה דעתך? אפשר להתייחס אליהם כאל מזון בריא?

 

2. מה דעתך על שילוב מרמייט (Marmite) כממרח לסנדויץ'? עם מה זה הולך? ואני יודע שהעניין הזה הוא טעם נרכש...

73. את גדולה מהחיים!
דורית בר   (27.10.10)
איך האהבה שאת מצטיירת לה בצורת השקעה אינסופית באוכל!!!!
74. תודה!!!
ורד   (27.10.10)

כבר מחפשת את הבלוג שלך!

75. השילובים יפים. זה טוב שאפשר לשלב כל ממרח עם כל ירק
ריקי ,   אליכין   (27.10.10)
היום ניסיתי את ממרח העגבניות המיובשות עם סנדויץ פורטבלו שקניתי אתמול בתל אביב. יצא ממש טעים.
76. יהודית המוכשרת
נועם ,   רמת השרון   (27.10.10)
אין עליך!
77. אהבתי את החלוקה ל3 חלקים ואני אוהב את התמונות
לא טבעוני במיוחד ,   תל אביב   (27.10.10)
אני צמחוני אבל גם לי נמאס מגבינות והטופו והפורטבלה נראים טוב.
78. הסנדויץ' פורטבלו פשוט נהדר עשיתי ממרח עגבניות
רונן גלילי ,   אמירים   (27.10.10)
ושמתי אותו בלחם עם חסה, נבטים ובצל ירוק ובאמצע פורטבלו. זו היתה ארוחת צהרים מושלמת!
79. הצלחת להגעיל אותי עם הסדוויצים שלך
דוד   (27.10.10)
ליבי ליבי על הצמחונים. גועל נפש של אוכל. איחס!
80. שלחתי את הכתבה לאמא שלי כדי שתראה שאני לא מסכנה
טבעונית בדרך כלל ,   בת ים   (28.10.10)
אמא שלי כל הזמן אומרת שאין לי מה לאכול אז שלחתי לה את הכתבה הזאת כדי שהיא תלמד ותיישם ואז כולנו נהיה מרוצים. תודה רבה.
81. מקסים
אוהבת אוכל טוב   (28.10.10)

נראה טעים בטירוף. זו תהיה ההגשה הבאה שלי לאירוח במקום כל הפשטידות והשטויות שטורחים להגיש לאורחים. מי לא יהנה מירקות צלויים בתנור עם קציצות ופטריות? תודה לכם YNET על השדרוג.

82. איזה יופי של רעיונות לשדרוג הסנדויצ'ים
אוהב אוכל ,   מושב שובל   (29.10.10)
אני אוהב רעיונות טובים ויצירתים והנדוצ'ים האלו נראים ממש כיף. כמו ארוחה בין פרוסות לחם.
83. הי
ק   (31.10.10)

יהודית הכתבה מביאה רוח של וינטג' אמיתי משנות הצנע כשלא היה אוכל ואכלו צמחוני

 

84. קשה לסמוך על מישהי שכותבת שאנחנו מקבלים אנזימים דרך המזון
ענת   (31.10.10)
בעקבות הכתבות שלך כאן נכנסתי לבלוג אשר את מפרסמת ונחרדתי לקרוא את המשפט הבא:
"הגוף אומנם יודע ליצר אנזימים בעצמו אבל עם ההתבגרות יכולת זו פוחתת והוא נשען יותר ויותר על השלמה דרך המזון שאנו צורכים"
אם למדת אפילו שנה א ביולוגיה היית יודעת שחלבונים - כל חלבון ולא חשוב מה התפקיד שלו - מעובדים ומפורקים בתהליך העיכול. הגוף לוקח את חומצת האמינו ובונה מהן חלבונים חדשים. אם היינו לוקחים את האנזימים כמו שהם, היה מספיק לבלוע את החיידקים הנכונים כדי לפתח אנשים שיודעים לפרק נפט!

אין לך מושג בסיסי במטבוליזם ואת נותנת לאנשים עצות על תזונה?
85. איזה יופי. רעיונות מקוריים ויצירתיים.
רוני נאה ,   תל אביב   (12.11.10)
כל הכבוד. תודה
86. זה נראה נפלא, יש לך רעיונות של כוללים תנור?
אלה ,   רמת גן   (27.01.11)

הסנדוויצ'ים נראים נפלא(זה תמיד בעיה לצמחונים), אבל יש לך רעיונות ללא אפיה?

 

87. טוב לראות כתבה אינטליגנטית ומועילה בצהובון YNET
צמחוני   (07.03.11)
ההערה על מיונז היתה משעשעת. מיונז זה דבר דוחה שלדעתי לא ראוי למאכל אדם (או כל בעל חיים אחר)
88. אימאאאאללההה...זה נראה טוב!
מאמא   (12.12.11)
מקסים!!!!!!!ומדליק!!תודה
89. ממרח הפלפלים מעולה אני מוסיפה לשיפור
שירה   (19.12.11)
אגוזי מלך לא קלויים ועשבי תיבול טריים, מוסיף המון טעם וגם בריאות ומשביע הרבה יותר מפלפלים "נטו".
90. כתבה מקסימה, עם כל כך הרבה אפשרויות. תודה
חנה   (09.07.13)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה