אוכל  טעם החיים
המירוץ למתכון
יעל גרטי
פורסם: 20.05.11, 11:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 68 תגובות ב-41 דיונים
31. ניסוי ותהייה
אחת   (21.05.11)
אז כן, יש מתכונים שגויים, אבל זה כל הכיף, ללמוד מטעויות.
ויש גם דרכי זהירות.
לבדוק המלצות, לבדוק ניסוח וכ"ו.
בד"כ יצא לי להתקל במתכונים טובים, וגם לא.
ההבדל הוא שאני יודעת לבשל.
יש כאלה שגם מתכון טוב יכולים להפוך לחורבה, ופה טמון הכישרון ;)
32. יעל, איזו כתבה נפלאה.
גילת י. ,   ירושלים   (21.05.11)
33. מסכים שאתר YNET הוא מהטובים
אילן   (21.05.11)
אבל חסרה לי תכונה אחת.
כאשר אני מחפש מתכון אני צריך לתת קטגוריה.
הייתי שמח לחיפוש במאגר כולו ללא קטגוריה, כי לפעמים אני מחפש לפי מרכיב, היכול להיכלל בכמה קטגוריות, או שאיני יודע באיזו קטגוריה לחפש, ואני צריך לבדוק אותן אחת אחת.
34. www.mybuylist.com - גם מתכונים וגם רשימת קניות
דור   (21.05.11)
35. המתכון הוא לא חזות הכל
טעות נפוצה   (21.05.11)

שני אנשים, מתכון אחד. שתי עוגות שונות. מדוע?

בד"כ אופן ההכנה קובע לא פחות מהמרכיבים ולכן לאחד,  המתכון יהיה

מוצלח ואילו לאחר פשוט קטסטרופה.

גם כאשר עובדים עם משקל (וזה מאוד חשוב) יש עוד דברים רבים אחרים

שלא נאמר במתכון. הדוגמה הכי טובה לזה היא עוגיות המקרון:

המתכון הבסיסי מכיל שלושה רכיבים בלבד (שקדים - סוכר - חלבון)

ובכל זאת . . . התוצאה תהיה כל כך שונה מאופה לאופה.

(ומי שניסה יודע . . . )

 

קל להאשים את המתכון - אבל לפעמים הבעיה היא לא שם אלא באופן ההכנה

- לכן, לא להתיאש ולהמשיך לנסות. בסוף יגיע הרגע בו אפשר יהיה לאפות בצורה אינטואיטיבית , ללא משקל ומדידות מדויקות. פשוט להרגיש את המסה,

את המרקם והצמיגות, את הטעם (לפני האפיה) ואת טמפרטורת האפיה הנכונה

(כולל הוספה או הורדה של זמן האפיה או הטמפרטורה של התנור)

 - בקיצור, אפיה אינטואיטיבית (כמו זו של הסבתות שלנו)

 

 

36. הכי טוב - להשוות מתכונים
חנה'לה אופה קטנה   (21.05.11)
כשאני מחפשת מתכון (לדוגמא חיפשתי מתכון למוס שוקולד) אני מנסה לקרוא ביסודיות כמה מתכונים וכך אפשר לראות האם מרכיבים מסוימים חסרים במתכון, או הכמויות נראות מוזרות. לחישובים של מיקי שמו - צריך תואר ראשון במתימטיקה
37. ההבדל המרכזי בין ספר בישול למתכון מהרשת הוא
שהרשת בעצם מגבילה   (22.05.11)

נכון, באינטרנט אפשר לחפש מתכונים רק לפי מוצר או מילה, אבל זה בדיוק מה שמגביל כאן. כי מה שקורה זה שמחפשים מראש דבר מסויים וזה בדיוק מה שמוצאים, בזמן שבספרי בישול טובים, רק עצם הדפדוף וההסתכלות במתכונים ובצילומים מביאים רעיונות להמון דברים.

 

אז נכון שמי שבסך הכל רוצה להכין עוגת גבינה לשבועות יותר פשוט לו ברשת, אבל למי שרוצה משהו שמעבר לבישול ולמתכון עצמו - אין תחליף לספר טוב.

38. אני מאוד אוהב את המתכונים באתר הזה:
מנחם   (22.05.11)

www.mazon-izun.com

 

נכנסים שם ל"מטבח" ויש מלא מתכונים.

בינתיים הכל יצא לי מצוין ובריא.

 

39. דני, אתה נושך את היד המאכילה אותך, תעצור באדום
סבלנית לכולם אבל   (22.05.11)
40. מנצלת את ההזדמנות
א   (04.06.11)
יום יום אני פותחת את המייל ומקבלת מתכונים נהדרים, חלקם ניסיתי וחלקם אעשה.בד"כ אני לא מגיבה באתר שלך ובהזדמנות זו אני רוצה להודות לך פירגה על השיתוף הסבלנות והמתכונים הנהדרים.
41. בישולי - מספר 1
סיגל ,   תל אביב   (31.05.13)
אני ממש אוהבת את ניקי ואת בישולי !
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה