שני אנשים, מתכון אחד. שתי עוגות שונות. מדוע?
בד"כ אופן ההכנה קובע לא פחות מהמרכיבים ולכן לאחד, המתכון יהיה
מוצלח ואילו לאחר פשוט קטסטרופה.
גם כאשר עובדים עם משקל (וזה מאוד חשוב) יש עוד דברים רבים אחרים
שלא נאמר במתכון. הדוגמה הכי טובה לזה היא עוגיות המקרון:
המתכון הבסיסי מכיל שלושה רכיבים בלבד (שקדים - סוכר - חלבון)
ובכל זאת . . . התוצאה תהיה כל כך שונה מאופה לאופה.
(ומי שניסה יודע . . . )
קל להאשים את המתכון - אבל לפעמים הבעיה היא לא שם אלא באופן ההכנה
- לכן, לא להתיאש ולהמשיך לנסות. בסוף יגיע הרגע בו אפשר יהיה לאפות בצורה אינטואיטיבית , ללא משקל ומדידות מדויקות. פשוט להרגיש את המסה,
את המרקם והצמיגות, את הטעם (לפני האפיה) ואת טמפרטורת האפיה הנכונה
(כולל הוספה או הורדה של זמן האפיה או הטמפרטורה של התנור)
- בקיצור, אפיה אינטואיטיבית (כמו זו של הסבתות שלנו)