|
|
|
2. איפה מוצאים צ'דר תוצרת אנגליה בארץ?
איפה מוצאים צ'דר תוצרת אנגליה בארץ? אני יודעת שלכבוד שבועות מוכרים בטיב טעם אבל מעבר לכך אני מחפשת כבר המון זמן ולא מוצאת
|
|
|
3. איזה יופי של רשימה שאפו ותודה-חג שמח
|
|
|
4. מה זה בעצם "הגבינה הצהובה" בארץ?
זה אמנטל?
|
|
|
איך אומרים גבינת קשקבל בצרפתית? או מה המקבילה שלה בצרפת?
|
|
|
6. כתבה נהדרת. אבל אני פשוט מתקשה להבין עובש על גבינה
למה זה טוב,מי צריך את זה ואיך נמנעים מהקאת פתע?
|
|
|
7. מדריך לגבינה?
אבישי פרץ , |
חולון |
|
(06.06.11) |
איזה מן מדריך זה, שמפספס נקודה כל כך חשובה?
מי שלא אכל פיצה מגבינת קשקבל - לא נהנה באמת מפיצה בימיו. לא צריך אפילו להשקיע במיושנות. למעשה, הטריות יותר מביניהן עדיפות (בעיקר כי הן קלות יותר להתכה).
הכותב מוזמן אליי הביתה לפיצה הפשוטה ביותר והטעימה ביותר שאכל בחייו. לאחר מכן, יחלק חייו ל2 חלקים: חייו שהיו לו עד אותו רגע - ואלה שמאותו רגע והלאה.
|
|
|
8. מישהו יכול לעזור-האם אפשר להקפיא פרמזן?
|
|
|
9. הכתבה הכי רצינית שקראתי לאחרונה
|
|
|
10. רן - הייתי מצפה שתדע את ההבדל בין שיטת
הצגת אחוזי השומן באירופה וישראל
באירופה מציגים את השומן מתוך החומר היבש אז בהחלט אפשרי ש75% באירופה = 40% בישראל
אין דבר כזה גבינה ב-75% שומן
|
|
|
תגיע לכפר קמא ונראה לך מה זה בדיוק גבינה צרקסית ומה אפשר לעשות איתה
|
|
|
12. לא בצרפתית - באיטלקית Caciocavallo
|
|
|
13. שואלת ברצינות
לרן או למי שיודע |
|
|
(06.06.11) |
מה ההבדל בעצם בין רוקפור לגורגנזולה?
הגורגנזולה בתמונה נראית בדיוק, אבל בדיוק, כמו הרוקפור שנמכר בארץ...
או שהרוקפור שנמכר ברשתות זה בעצם גורגנזולה אך אומרים רוקפור כי זה מה שהאוזן של הישראלי המצוי מכירה ?
|
|
|
14. גבינה צ'רקסית
גבינה צ'רקסית , |
חולון |
|
(06.06.11) |
אין על הגבינה הצ'רקסית ...החצי קשה וכמובן גם המעושנת ....
היינו בכפר קמא טעמנו גבינות במחלבת אלברוס במילה אחת תענוג !!!
|
|
|
15. קצ'וטה? תום? איפה הגבינות הללו?
אני מבין שלא נכנסו כאן לכל תתי הזנים של הגאודה (ביין, בקימל, עם אוכמניות, עם פסטו....(
אבל הרשימה די חסרה בגבינות הולנדיות ואנגליות.
כתבה טובה מאוד (על אף) מקווה שיהיו לה כתבות המשך.
|
|
|
16. תגובה ל-7 ו- 48
אני ממקודם , |
קריות טובות |
|
(06.06.11) |
7 - תנסה גבינה עם קצ'וטה מותכת מעל (עדיף קצ'וטה של קיבוץ הזורע ואני לא חבר שלהם או מקבל רווחים).
48 - חה חה
|
|
|
17. איפה ניתן לקנות גבינה צ'רקסית מחלב בקר
|
|
|
18. למרק בצל- איזו גבינה?
לא להקרמה, אלא לשים בתוך המרק
למישהו יש הצעה?
|
|
|
19. ומי תעשה צרבת כולסטרול וטריגליצידים?
|
|
|
|
|
21. כל הכבוד ! כתבה מאירת עיניים ומושקעת !
מקצוען אמיתי ! |
|
|
(06.06.11) |
|
|
|
22. איזו גבינה מהגבינות הסטנדרטיות מתאימה לכנאפה ?
|
|
|
גבינת החלומי הקפריסאית המקורית עשויה, ככתוב כאן, מחלב כבשים. אולם, היא איננה כשרה, כמובן, ומכילה שומן מן החי. הקפריסאים נוהגים לאכול אותה בפיסות קטנות צלויות על מחבת (לא משומנת, כי אין צורך) או מושחמת בגריל, גם במסעדות הכי מכובדות. בלי ציפויים, בלי שיפודים, ובלי מסווה של מעדן יוקרתי. הבעיה של הגירסה הישראלית היא, שבמחבת הגבינה הזו נשרפת מהר מבחוץ והופכת צמיגית.
|
|
|
24. לכו לקנות בג'קו קנטי ברחוב הבנים 14 בהוד השרון
יש שם הכל וגם מחירים טובים לכל כיס... אני ממש ממליצה רק שם אני קונה את הגבינות שלי.
|
|
|
הכתבה בהחלט מקיפה ומתאימה לטור לשבועות. אני חושב שרן עורך לעתים סדנאות מעמיקות. גם אז כמובן שהזמן מוגבל ואפשר לכסות רק חלק זעום מהעולם המופלא הזה. אני נהניתי. דוד עברי
|
|
|
26. מה זה גאודה? אין חיה כזו זה חאודה
נכון שזה נכתב ב G אך ההולנדים מבטעים את זה כמו ח לדוגמא הבדורגלן חוליט נכתב GULIT (למי שזוכר את השחקן הענק!)
מה שרן כמובן לא הזכיר זה שכמעט כל הפיצריות בארץ, בפרט הזולות אינן משתמשות בגבינות אלא בתחליפים זולים עם שומן צמחי וגם בחנויות מנסים לבלבל אותנו עם ה"צהובות הטובות" כאילו יש פחות כולסטרול, אבל השומן הצמחי המוקשה שבו משתמשים גרוע משומן החלב. לעיתים גם מציגים אותן כגבינות למרות שאינן גבינות לפי הגדרת התקן הישראלי לגבינות.
נראה לי שרן שכח את ה OLD AMSTERDAM שאם איני טועה זו גרסא מיושנת במיוחד של אדם.
|
|
|
27. שמות של גבינות באנגלית
שמחה , |
ניו יורק |
|
(06.06.11) |
האיים מישהו יודע שם של גבינה צפתית או גבינה דןמה לאןתו מירקם באנגלית
|
|
|
מחפש באזור חיפה איפה להסיג גבינה פרווולטה(provoleta)
|
|
|
29. גבינה מותכת - מאיזו גבינה עשויה? תודה
|
|
|
30. כתבה מעשירה ומושקעת, ועוד תוספת בקטנה לרן..
הוא הנותן , |
דרום |
|
(07.06.11) |
כדאי היה לציין שהגורגונזולה (גם שמגיעה לארץ) קיימת בשתי ורסיות: גורגונזולה פיקנטה, לאוהבי טעם עז עד חריף, וגורגונזולה דולצ'ה, העדינה יותר אך עדיין עשירה בטעמים "כחולים".
תודה על הכתבה לרן, וחג שבועות שמח לכולם.
| |