החתונה השמחה של השנה
החתן בן 79, הכלה בת 73. הם אפילו מכרו את ביתם כדי לשמח ניצולי שואה, וכל ההכנסות מהחתונה קודש למטרה זו. הכירו את אנזו ועמליה אגדה, שמאמינים בשמחה כדרך חיים
ביום שישי האחרון עמדו תחת החופה זוג יוצא דופן: בגילם, בעיסוקם – וגם בשמו של החתן. מדובר בעמליה בת ה-73, ובחתן, אנזו אגדה גורן בן ה-79. בני הזוג, שניהם עולים ותיקים מארגנטינה, חיים יחד זה שנים רבות ולאחרונה החליטו למסד את הקשר.
אנזו אגדה (לשעבר באו) עוסק כבר 34 שנה, מאז עלה לארץ,בהסבת שמחה לאנשים – בעיקר קשישים ובעיקר ניצולי שואה. הוא מלמד אותם על חשיבותה של האופטימיות, על הומור כדרך חיים ומעביר סדנאות צחוק.
אנזו ואשתו עומדים מאחורי עמותת "עם שמח", וכל הכסף שנתנו האורחים – יוקדש לעמותה זו.
במהלך השנים היה אנזו בקשר עם כ-1,500 ניצולי שואה, וכ-200 מהם הגיעו לחתונה ביום שישי כדי להחזיר לו על נתינת השמחה שלו ולשמוח עימו ביום חתונתו.
ההומור יציל את האנושות
לשאלה "מדוע חתונה וכמעט בגיל 80?" ענה אנזו: "לעמליה זוגתי מגיע פרס ישראל על כך שהיא איתי". על תפיסת עולמו החיובית הוסיף "זוהי הדרך שלי להנציח את תפיסת העולם שלי, לעולם אל תשקעו בדיכאון. אני מגיע למאות ניצולי שואה ומשפחותיהם ויחד עם חבריי ובהתנדבות אנחנו משנים להם את הראייה והתפיסה בחיים. ההומור יציל את האנושות, מתבגרים פחות יתאבדו, מורים ילמדו יותר בנחת אם יסגלו לעצמם את דרך ההומור כדרך חיים. יעידו המאות שהשתתפו בסרטונים ובפעולות, כי הם סיגלו לעצמם ראייה אחרת".
אולמי פאצ'ה בפתח תקווה נרתמו לקיים את החתונה ללא תשלום וכל ההוצאות וההכנות הם תרומות של אנשים טובים. ננסי ברנדס, פרחי ירושלים, דפנה ארמוני, נתי ולני רביץ, ו"רותי ומוסיקת הברוק" הופיעו בהתנדבות, המלצרים והברמנים מלצרו בהתנדבות וכך גם נגני האירוע. ארגון "לקט ישראל" תרם את האוכל עבור 200 אורחי החתונה.
אנזו, שמכר את ביתו לפני מספר שנים כדי שיהיה בידיו הכסף להמשיך ולשמח את ניצולי השואה, ומאז גר עם בת זוגו בקומונה, אמר תחת החופה: "החלטתי שכדי שיהיו לי חיים טובים - אני צריך תמיד לשמוח. מאז אני כל יום מחייך, שמח - ומשמח. ובזכותך, אהובתי, אני שמח עוד יותר".
לפרטים ותרומות לעמותת "עם שמח" הפועלת עבור ניצולי השואה לחצו כאן .