"הסיפור שלי" - צילומים אישיים של בני נוער
תלמידי תיכון מג׳סר א-זרקא, עכו, קריית גת, כפר סבא ורהט, התבקשו לספר את סיפורם דרך עדשת המצלמה בהנחייתו של הצלם האמריקאי עטור הפרסים, אד קאשי. התוצאות יוצגו בתערוכה "הסיפור שלי" כחלק מפסטיבל הצילום הבינלאומי שייחנך היום (ה') בתל אביב
התערוכה "הסיפור שלי" היא חלק מפרויקט חברתי רחב שמתקיים במסגרת פסטיבל הצילום הבינלאומי - PHOTOVOICE, שייחנך בישראל היום (ה'). התערוכה מתקיימת בשיתוף שגרירות ארה״ב והצלם האמריקאי עטור הפרסים אד קאשי. במסגרת התערוכה תלמידי תיכון מג׳סר א-זרקא, עכו, קריית גת, כפר סבא ורהט, התבקשו לספר את סיפורם דרך עדשת המצלמה.
במהלך השנה האחרונה, התלמידים לקחו חלק בסדנאות צילום שהועברו על-ידי קאשי וסטודנטים לצילום מרחבי הארץ שהתנדבו לקחת חלק. הסדנאות עודדו את בני הנוער להשתמש בצילום ככלי להביע את זהותם כחלק מהקהילה שלהם. הפרויקט משתמש בצילום ובמדיה ככלי בו יוכלו להביע המשתתפים את זהותם כל אחד כחלק מהקהילה אליה הוא משתייך. המצלמה יכולה לשמש לא רק כללי להבעה עצמית, אלא גם ככלי להעצים מודעות לנושאים חשובים ולהוביל לשינוי.
בין המטרות של הפרויקט: ליצר פלטפורמה מחוזקת בישראל, דרך שימוש בכלים של הבעה עצמית בצילום. בנוסף, לאפשר מערכת חברתית מתמשכת עבור סטודנטים לצילום שיש בהם חיבור עמוק לקהילה. במקביל וכערך מוסף משתתפי הפרויקט עודדו לתרגל את השימוש בשפה האנגלית ויצרו פלטפורמה חברתית שמחברת בין תלמידים יהודים וערבים בגלאים שונים.
עשרת התמונות המוצגות בתערוכה אותה אוצרת ברנדה בינגהם, נבחרו מתוך יותר ממאה תמונות שהוגשו על-ידי התלמידים אלו מציגים סיפורים המעלים למודעות נושאים חשובים, ומהווים דרך לקדם שינוי חברתי.
גיליתי בני נוער מלאי תקווה, חיוביות ואומץ לחולל שינוי
הצלם אד קאשי מסכם את החוויה הישראלית שלו: "השהות בחברת בני נוער בכל מדינה לעיתים קרובות יכולה לספק הצצה לכיוון שאליו מתקדמת תרבות זו", מסביר הצלם אד קאשי. "התקופה שביליתי לאחרונה בישראל העניקה לי הזדמנות לשהות בחברת תלמידים ערבים ויהודים, במסגרת סדנאות צילום שהעברתי בתיכונים במגוון קהילות שמשקפות את המגוון הסוציואקונומי, התרבותי והאתני במדינה קטנה זו.
בזמן הביקור הבחנתי שהשסעים בחברה בישראל התרחבו מאז 1991, השנה שבה התחלתי להגיע לישראל כצלם תיעודי. הפערים בין האנשים התמלאו בחשדנות הדדית ודעות קדומות. אולם, השהייה בחברת תלמידי תיכון חשפה בפני יקום נפרד כמעט, כזה שבו לא נתקלתי בתחושות אלה. בני הנוער הצליחו להיות נקודות של אור באובך הכבד שפוליטיקאים מפזרים סביב המצב הפוליטי שנראה בלתי פתיר. ביקורי בישראל בעבר נשאו אופי גיאופוליטי, רציני, קשה ומייאש לעיתים. שבתי לישראל כדי להעביר סדנאות אלה בראש פתוח, וגיליתי בני נוער מלאי תקווה, חיוביות ואומץ לחולל שינוי.
בעיני, צילום משמעו מעורבות. עבודתי כצלם עיתונות מספקת את הרצון שלי לספר סיפורים, לחשוף סוגיות, להפוך את העולם למקום מעט יותר טוב, ולו במעט. אם חוללתי שינוי אצל אדם אחד, מבחינתי עבודתי מוגדרת כהצלחה. האתגר שניצב בפני הוא להאיר – להפנות זרקור על נושא לא מוכר או לשפוך אור חדש על מה שאנו תופסים כמוכר וידוע. התצלומים שלי משקפים את האופן שבו אני חי, כאדם צנוע וסקרן שאכפת לו מהעולם שלנו ומהאנשים שחיים בו".
פסטיבל הצילום הבינלאומי יתפרש למשך 12 ימים, ויוצגו במסגרתו 25 תערוכות בהשתתפות של כ-200 אמנים מהארץ ומהעולם, יתקיימו 25 אירועים מיוחדים ועוד.
במסגרת הפסטיבל יערכו מגוון רחב של תערוכות ואירועים מיוחדים, ביניהם יתקיים לראשונה בישראל מרתון צילום שבו יוזמן הקהל הרחב לקחת חלק באתגרי צילום ברחבי העיר; יתקיים אירוע לילה לבן בגלריות הפסטיבל שישלב אמנות, מוסיקה ואלכוהול; וכן מגוון פעילויות כגון שיחי גלריה, סיורים מודרכים, סדנאות וכן פעילויות המתאימות לילדים ולכל המשפחה ועוד.