שתף קטע נבחר
 

מרימים למען הקהילה: הבירה החברתית הראשונה

לפעמים התחביבים שלנו הופכים למשהו משנה חיים, קחו לדוגמה את עמותת "צעד קדימה" שתחביב המנכ"ל גיא סלומון, להכין בירה ביתית, הפך למפעל חברתי המשלב אנשים עם מוגבלויות שנהנים מהאתגר

מה הקשר בין תחביבים של מנהלי עמותות לעשייה היומיומית של העמותה? אם תשאלו את אנשי עמותת צעד קדימה, תגלו שדווקא תחביב שולי של המנכ"ל, הוא זה שאחראי לאחד הפרויקטים המעניינים שהעמותה מובילה כיום.

 

"הכל התחיל מגיא סלומון, מנכ"ל העמותה, שאהב להכין בירה בבית לחברים שלו", מספרת רות כהן, מרפאה בעיסוק בעמותת 'צעד קדימה', הפועלת ברחבי הארץ לחינוך ושיקום של ילדים ומבוגרים עם שיתוק מוחי ומוגבלויות מוטוריות.

 

הבירה החברתית עושה "צעד קדימה" (צילום: מעוז ויסטוך)
הבירה החברתית עושה "צעד קדימה"(צילום: מעוז ויסטוך)

"במרכז אנחנו כל הזמן מחפשים תחומי ענייני נוספים, שיגרמו לקהל שלנו לקחת חלק במרקם החברתי והסביבתי של מה שקורה עכשיו. יום אחד גיא העלה את הרעיון להכין בירה ביתית וכולנו ממש התלהבנו", היא נזכרת. תוך זמן קצר יצאו אנשי הצוות לסיור במבשלה ומהר מאוד הם הבינו שעלו כאן על משהו מעניין מאוד עם פוטנציאל עצום.

 

 (צילום: מעוז ויסטוך)
(צילום: מעוז ויסטוך)
 

"הבנו שיש כאן הזדמנות לפרויקט חזק, שיספק עשייה לנתמכים שלנו והקמנו מבשלה בהיקף ביתי לייצור בירה", מספרת כהן, שהייתה אחראית על הטמעת הפרויקט. "מידי שבוע אנחנו מפעילים אותה יחד עם כל החברים בעמותה. חברי העמותה שלנו, עם רמות שונות של תפקוד: חלקם עם מגבלות פיזיות מורכבות, חלקם עם פגיעות מערבות מערכת עצבים מרכזית, חלק מתניידים על כיסא גלגלים בעצמם ויש כאלה שאפילו לא מסוגלים להניע את עצמם וצריכים עזרה גם בהתניידות.

 

 (צילום: מעוז ויסטוך)
(צילום: מעוז ויסטוך)

 

"כמרפאה בעיסוק התפקיד שלי היה להסתכל על כל אחד, להבין מה הוא מסוגל ולמצוא את התפקיד שמתאים לו", אומרת כהן. לטענתה התפקידים על פס הייצור ומחוץ לו היו מגוונים - החל מהכנת האריזות, חשיבה על התווית ועל השם שנבחר בדעת רוב: בירה קדימה, דרך פרסום וכמובן, מעורבות בכל תהליכי הייצור.

בעזרת פתרונות יצירתיים כולם משתלבים (צילום: מעוז ויסטוך)
בעזרת פתרונות יצירתיים כולם משתלבים(צילום: מעוז ויסטוך)
 

המוגבלויות של החברים יצרו לא מעט אתגרים בתהליך הייצור וכהן נאלצה לחשוב על פתרונות יצירתיים, שיאפשרו למשתתפים לקחת חלק בתהליך, בהתאם לכישוריהם ויכולותיהם וליצור גישור במקומות בהם היה צורך.

 

"כמובן שמדובר במוצר שחייב להיות מיוצר באופן סטרילי לחלוטין ולכן היה צורך לעבוד באופן מסודר עם כפפות סטריליות שחוטאו ובסביבות עבודה נקיות ומסודרות", היא אומרת.

 

"שלב ההתאמות היה מאתגר אבל המשתתפים נרתמו בכייף והקפידו על כל כללי העבודה. התוצאה היא שהמשתתפים בעלי המוגבלויות הפכו לחלק מקהילת מבשלי הבירה בישראל ומבחינתו זה הישג עצום", אומרת כהן.

הכי כיף לבלות עם חברים על בירה חברתית (צילום: מעוז ויסטוך)
הכי כיף לבלות עם חברים על בירה חברתית(צילום: מעוז ויסטוך)
 

ביום שישי הקרוב תתקיים בפאב המפלצת בירושלים בשעה 12:30 השקת חורף ומכירה של הטעמים החורפיים שיצרו במבשלה. התגובות לטעמים שיצרנו הן ממש מעולות ואנחנו כבר עובדים על הטעמים הקיציים שיהיו פירותיים יותר ומדליקים."

 

ב-13 במרץ יתקיים יום המעשים הטובים, המהווה יום שיא לעשיית טוב כל השנה. מיליוני בני אדם צפויים להשתתף ביום גלובלי זה, שיתקיים בלמעלה מ-90 מדינות. רוצים להצטרף ליוזמה? היכנסו עכשיו לאתר "יום מעשים טובים" והירשמו בקליק למעשה הטוב שלכם! או חייגו 9093*. יום מעשים טובים מנוהל על ידי עמותת רוח טובה , המציעה מגוון דרכים לעשות טוב ולהתנדב כל השנה

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מעוז ויסטוך
מבלים עם בירה חברתית
צילום: מעוז ויסטוך
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים