לאלימות אין מגדר או מעמד
בגיל 20 עזבה את תל אביב ועברה לערד, שם התחתנה עם תושב המקום. מהר מאוד גילתה שנישאה לאדם אלים וסבלה במשך 16 שנים עד שהצליחה לצאת ממערכת היחסים הקשה. היום, אניטה רוזנבאום עוזרת לעשרות נשים לצאת ממעגל האלימות וממשיכה לטפח חלומות גדולים
מהפיכות פמיניסטיות, קמפיין #metoo - אניטה רוזנבאום מערד לא צריכה קמפיינים עכשוויים וכבר שנים מקדישה את חייה לנשים במצוקה שצריכות סיוע. לפני מספר ימים היא ציינה 13 שנים של יציאה לחופשי ממערכת יחסים אלימה, במהלכן תמכה בנפגעות אלימות ועשתה הכל כדי לסייע להן לצאת מהמעגל.
"הגעתי למצב שהרבה נשים שמעו עלי והן יוצרות איתי קשר בשעת משבר", היא מספרת. " מבחינתי, לא משנה איפה הן בארץ ומה השעה. אם אני מבינה שהן בסכנה ממשית, אני עוזבת הכל ונוסעת אליהן."
חוויה אישית
רוזנבאום, בת 50, אם לשלושה, סוחבת סיפור חיים אישי מורכב שהביא אותה להתמסר למשימה ששינתה את חייה.
"בסביבות גיל 20 עזבתי את תל אביב ועברתי לערד כי התחתנתי עם תושב המקום", היא מספרת. "תוך זמן קצר גיליתי אדם אלים וחוויתי אלימות במשך 16 שנה. אחרי שיצאתי מהמערכת הזו והתחזקתי, חרטתי על דגלי שאני הולכת לעזור לנשים נפגעות אלימות ולאפשר להן לצאת מהמעגל הזה. יצא לי כבר לנסוע לנשים באילת, עפולה, כרמיאל, רמת גן ואבן יהודה."
ומה קורה כשאת מגיעה לאישה?
"אני מבינה מה חומרת המצב ואם יש צורך פונים למשטרה כדי להגן על האישה ולעיתים גם על הילדים.
"הכל תלוי באישה. אני לא עושה משהו שהיא לא בשלה אליו. לפעמים אני גם נותנת לאישה ליווי והנחייה ואומרת לה- 'את חלשה ויש סיכוי שאת תחזרי לבעל, אבל בכל מקרה תישארי איתי בקשר'. יש מצבים שאני מביאה אלי הביתה אישה עם ילדים כי אין ברירה."
רוזנבאום לא מצטיינת רק בריצה למרחקים קצרים והיא מלווה את הפונות באופן יומיומי וצמוד במידת הצורך. " אנחנו בקשר טלפוני, סקייפ, הודעות ולפעמים גם פגישות באמצע הדרך", היא אומרת.
"אני מעניקה לאישה את כל מה שהיא צריכה כדי שתדע שהיא עושה את הדבר הנכון. תהליך כזה יכול לקחת לאחת חודשיים שלושה ולאחרת שמונה חודשים. אין חוקים וכל אחת מצליחה בקצב שלה."
הניסיון רב השנים של רוזנבאום הוכיח לה שלאלימות אין מגדר, מעמד סוציואקונומי או דת. "אני תומכת בנשים מכל הארץ וממעמדות סוציואקונומיים שונים. יש לי אישה שנשואה לפרופ' בכיר מנהל מחלקה, אחת שנשואה לרופא בכיר ואחת שנשואה לנרקומן", היא אומרת.
עוד היא מספרת כי שלושת ילדיה הם שותפים מלאים למפעל חייה. "הילדים שלי חוו את האלימות ועברו איתי את התהליך של החלמה וטיפול", היא אומרת. "הם מבינים את החשיבות של העזרה לנשים האלה."
בזמן הפנוי שנותר לה, היא מרצה ברחבי הארץ על אלימות במשפחה, מתנדבת במקלט בבאר שבע ואפילו מעורבת בפרויקט 'שלח לחמך' בערד, שמגייס למעלה מ-2,000 מנות אוכל חם בשבוע למשפחות נזקקות בערד.
"יש לנו תורם והשאר מגויס מהכיס שלנו", היא מסבירה. "כיום חמש משפחות מערד מעורבות בפרויקט. אנחנו מגיעים בלילה כשאף אחד לא רואה, משאירים שקיות אוכל ועוזבים. אנשים מתביישים להגיד שהם זקוקים לאוכל ולכן הדיסקרטיות".
באחרונה קיבלה רוזנבאום תעודת הוקרה בכנס 'רואים טוב' של הכנסת על פעילותה בתחום נפגעות אלימות והתכניות לעתיד עוד רבות. "החלום הגדול שלי הוא לבנות מקלט משותף לאימהות וילדים עד גיל 18. זה עניין של זמן וכסף אבל זה יקרה".
לפרטים נוספים 052-4769002
ב-13 במרץ יתקיים יום המעשים הטובים, המהווה יום שיא לעשיית טוב כל השנה. מיליוני בני אדם צפויים להשתתף ביום גלובלי זה, שיתקיים בלמעלה מ-90 מדינות. רוצים להצטרף ליוזמה? היכנסו עכשיו לאתר "יום מעשים טובים" והירשמו בקליק למעשה הטוב שלכם! או חייגו 9093*. יום מעשים טובים מנוהל על ידי עמותת רוח טובה, המציעה מגוון דרכים לעשות טוב ולהתנדב כל השנה