מחממים את הלב: העמותות שאתם המלצתם עליהן
בימים בהם נראה שהכל שחור, לעיתים חיבוק חם או אפילו מילה טובה יכולים לשנות הכל - אספנו המלצות של מתנדבים ומתנדבות מעמותות ומיזמים שונים שמספרים למה בחרו לעשות למען האחר
בשיתוף בנק הפועלים
"יותר ממה שאנחנו אוהבים אנשים על הטוב אשר עשו לנו, אנו אוהבים אותם על הטוב אשר עשינו להם" (לב טולסטוי). העשייה למען האחר היא נר לרגלינו. במדינה כמו שלנו, בה מתקיים פסיפס של אנשים מכל קצוות, שיחד מצליחים לשנות את החברה ולפעול למען עתיד טוב יותר לכולם, אין זה מפליא שאנחנו נתקלים מדי יום בסיפורים מרגשים על אנשים פרטיים שעזרו לאחרים, מבלי שנתבקשו, על מפעלים שכל מטרתם היא ליצור שוויון בין האוכלוסיות ולתת הזדמנות שווה לכל אחד ואחת.
במסגרת פרויקט מיוחד לציון 70 שנה למדינה, המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ובנק הפועלים, הצגנו בפני הקוראים עמותות ומיזמים חברתיים שהופכים את ישראל למקום טוב יותר. ציינו כי היריעה עצומה ומדובר במדגם מייצג בלבד מתוך שלל ארגונים שעושים עבודת קודש, ולכן אף ביקשנו מקוראי העיתון והאתר לספר ולהמליץ לנו על עמותות או מיזמים חברתיים פורצי דרך שהכירו ופגשו כדי שנוכל לתת במה גם הם. עוד הודגש כי לא מדובר בתחרות, מהסיבה הפשוטה שאי אפשר באמת להחליט מה חשוב יותר - הכל חשוב, הכל מעורר הערצה. הנה כמה מההמלצות המרגשות שהגיעו אלינו, ואנחנו מברכים ומודים לכולם על ההמלצות.
גל שלום | עלם
אחותי עובדת מזה מספר שנים בעמותת עלם. בכל שבוע אני שומעת על הצעירים להם היא מהווה הורה, אחות, עובדת סוציאלית, פסיכולוגית או סתם חברה, כל אחד בהתאם לצרכיו. אחותי משקיעה את כל מרצה בנערים הללו והיא אחת מיני רבים העובדים ומתנדבים בעמותת עלם מתוך שליחות אמיתית והאמונה שאפשר לתת להם ולהן סיכוי טוב יותר לצאת ממעגל העוני, המצוקה או הבדידות. אחותי וכל חבריה לעמותה עושים את מה שהם עושים כי הם באמת אוהבים את הנערים והנערות הללו, הם באמת מאמינים בהם. ולכן זו העמותה בה אני בוחרת.
שני שומרון | להושיט יד
כאימא לילדה אונקולוגית שנפטרה לפני 3 חודשים, לא יודעת אייך הייתי עוברת את ארבע השנים האחרונות ללא תמיכת העמותה. 'להושיט יד' היא העמותה היחידה שבאמת הייתה לצידנו מהתחלה עד הסוף, שהקשיבה לצרכים שלנו, שדאגה לביתי לתרופה שעולה כ-60 אלף שקלים בחודש, ממש הצלת נפשות. כל אחד מעובדי העמותה נותן את כל ליבו ונשמתו ומקווה שבעתיד אוכל להצטרף אליהם ולנסות למנוע ממשפחות נוספות את האבל.
סוזן קלייד | בשבי"ל
זכיתי לאמץ בת שירות בודדה ששירתה בשכונה שלי בזכות התיווך של עמותת בשבי"ל. מדובר בבנות שמגיעות לבד מחו"ל על מנת להתנדב בישראל בתחומים כמו בתי ספר, בתי חולים, חינוך מיוחד, מוזיאונים, עמותות ועוד. העמותה דואגת לכך שאף אחת לא תישאר לבד ומלווה אותן בדרכן החדשה בארץ זרה. הבת שאימצתי סיפרה שבזכות העמותה היא סיימה את השנה בתחושת הצלחה וחיבור לארץ ובעזרתם היא הצליחה לעשות עליה ולהתחיל ללמוד באוניברסיטה בישראל. אין ספק שללא העמותה, מספר הבנות שהיו בוחרות במסלול הזה היה מועט וקשה הרבה יותר.
בועז בז מרץ' | אתגרים
בני האוטיסט רוכב באתגרים (נהלל) באופני שטח כבר שנים. האימונים והטיולים נותנים לו גם תחום בו הוא חזק (הוא רוכב מעולה) גם חברת "שווים" (נערים ונערות בעלי צרכים מיוחדים אחרים) וגם חברה סובלנית שיודעת להכיל ולקבל (המדריכים) לפני כמה שנים גם אשתי הצטרפה אליו והיא מתנדבת שם קבוע. אחד האירועים הגדולים שהם מפיקים - "גלגלים של תקווה" השנתי והמוצלח (בו גם אני רוכב).
ספיר בן שבת | ארגון נבט
אני משרתת כבת שירות לאומי בבית ספר לנוער בסיכון בתל אביב. ביום הראשון ללימודים הכרתי את ארגון ׳נבט׳ ופרויקט ׳סנדוויץ׳ לכל ילד, המאפשר לתלמידים המגיעים ממשפחות שאינן מתפקדות, לקבל סנדוויץ' במשך השנה ובכך לתרום להצלחתם בלימודים. אני רואה בכל יום ומתרגשת כמה הסנדוויץ' הזה תורם לתחושת הביטחון של התלמידים ובסופו של דבר הרבה מעבר לכך – להצלחה שלהם בלימודים, לרצון להגיע להישגים, פחות חיסורים ובוודאי השפעה לטובה בכל הקשור להתנהגות. הפעולה הפשוטה הזו היא הרבה מעבר ל׳רק אוכל׳, זה ממש לתת הזדמנות שווה לתלמיד להצליח לא פחות מחבריו לכיתה ולולא הפרויקט הזה, הם לא היו מסוגלים להתרכז או לבצע את מרבית המשימות הלימודיות – וככה אני מרגישה שאני עושה שינוי של ממש.
דוד גולדמן | עמותת "קעליטה" (ארגון הגג של עולי צרפת בישראל)
עליתי עם משפחתי לישראל מצרפת בשנת 2015. לפני כ-10 חודשים פניתי ל-"HUB התעסוקה" (מרכז התעסוקה) של ארגון "קעליטה" כדי שיעזרו לי במציאת עבודה. נפגשתי עם אחראי ההשמה של "קעליטה" שסייע לי רבות; הציע לי מגוון משרות בתחום שלי, דאג לשלוח את קורות החיים שלי ולסדר לי ראיונות בחברות ישראליות. בכל פעם שלא התקבלתי למשרה מסוימת או שהתנאים לא התאימו,הוא דאג להיות איתי בקשר ולהציע חלופות. לשמחתי, לפני כחודש, דרך "קעליטה", הגעתי למשרה חדשה בחברת תיירות. התקבלתי בתנאים מצוינים והתחלתי לעבוד.
אני מבקש להודות ל"קעליטה" שעושה עבודה מקצועית ונפלאה עבורנו העולים מהארצות דוברות צרפתית, דואגת לליווי צמוד בתהליך הקליטה בארץ ולא עוצרת עד שיש תוצאה חיובית.
דביר ברקו | שומרי הדרך
אני מתנדב במיזם המבורך של "שומרי הדרך" מאוגוסט 2016. נחשפתי למיזם ע"י פרסומת שקפצה ב-youtube. היה לי ברור באותו רגע שאני חייב ליטול חלק כמתנדב ולהירתם למאמץ הלאומי במלחמה בתאונות הדרכים. בעיני המיזם - במסגרת מתנדבי "שומרי הדרך" מצלמים עבירות תנועה מסכנות חיים, ואלו מועברות להמשך טיפול המשטרה - מהווה פתרון "מחוץ לקופסה", שמשתמש בעוצמה של המוני מתנדבים בכבישי הארץ, שבתחושת אחריות ומחויבות נרתמים למאמץ.
במשך שהותי בכבישי הארץ, אני עד לנהיגה מסכנת חיים של נהגים אחרים, ובזכות המיזם, תחושת חוסר האונים מול הנעשה התחלפה בתיעוד יעיל של האירוע, כך שהנהג המעורב יבין את הסכנה והמשמעויות של הנהיגה שלו.
המיזם הוא פתרון מצוין לאנשים כמוני שעובדים במשך רוב שעות היממה, ומתקשים לפנות זמן להתנדב פיזית. לדעתי כניסת המיזם לתודעת כלל הנהגים במדינה, תגרום להרבה נהגים לשנות את תרבות נהיגתם. התיעוד בזמן אמת יעזור לנהגים להבין שתנועתם מתועדת בכל עת וכך ינהגו בהתאם.
לסיכום, אני גאה ליטול חלק במיזם - המשותף לרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, עמותת נתיב בטוח ואגף התנועה במשטרת ישראל - שבזכותו כל בני המשפחות של אזרחי המדינה ירגישו בטוחים יותר בכבישים. כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו.
יפעת אשכנזי | Unite in Babylon (מעגלי שירה מקודשת בלב העיר)
אני מאמינה בעשיית טוב בעולם, בהגדלת האור והאנושיות, ופועלת לשם כך, בעיקר בהתנדבויות בפרויקטים שונים. אני מאמינה ביכולת של המוזיקה לחבר ולקרב בין אנשים, ולכן באופן טבעי, זו כבר השנה השביעית שבה אני לוקחת חלק בצוות ההפקה של unite in babylon, מעגלי שירה בלב הערים. יוזמה שהחלה בלב תל אביב ומאז צמחה בשיתוף פעולה, בערים שונות בארץ ובעולם.
ההשתתפות באירועים היא חופשית, וכמוני, כל חברי צוות ההפקה והאמנים עושים זאת בהתנדבות מלאה, ומתוך אמונה בכוחה של המוזיקה לחבר בין אנשים, גם בתוך המרחב המנוכר שבלב העיר. אל המעגלים מגיעים במיוחד מאות אנשים מכל רחבי הארץ, אך גם המון אנשים שעברו בדרך, ראו את ההתרחשות והצטרפו. קשה לתאר במילים את עצמת הקסם וההתרגשות שמורגשת במעגל. כשאנשים שונים ומגוונים עוצרים ובוחרים לקחת חלק - לשיר, לרקוד, למדוט ופשוט להיות יחד. לכולם יש מקום, כולם יכולים להרגיש שהם חלק מהפאזל שיוצר את השלם. תחושת האחדות שנוצרת היא יקרה מפז.
לאה הדר | אמ"ן (אדמת מרפא נשית, עמותת אוהלה)
הבשורה של אמ"ן היא בשורה היסטורית והתחושה שאני לוקחת חלק בפרויקט החשוב הזה, ממלאת אותי במשמעות. מאז שהתחלתי להתנדב בעמותה, אני נחשפת שוב ושוב לצורך במקום הזה - אדמת מרפא נשית - כפר טיפולי שיקומי לנשים המתמודדות עם פוסט טראומה על רקע אלימות מינית.
היום אין כמעט פתרון אמיתי לנשים שמתמודדות עם פוסט טראומה, ולכן הן נשלחות לאשפוז במחלקות הפסיכיאטריות, אך שם לעיתים קרובות הן חוות שחזור של הטראומה על ידי קשירות, סימום ועונשים. נשים לא מעטות בוחרות לסיים את חייהן משום שהן לא מוצאות מענה ראוי עבורן. זו הסיבה שאמ"ן קמה.
אמ"ן קמה כדי להציל חיים ולהעניק לנשים שנפגעו (ובעתיד גם לגברים) טיפול תומך ומותאם, בסביבה בטוחה שמאמינה להן ולהתמודדות שלהן ובעזרת קהילה תומכת ובשיטות ריפוי קונבנציונאליות לצד הוליסטיות.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף בנק הפועלים