שתף קטע נבחר
 

מה יהיו תוצאות הבג"ץ המבוים בנוגע לסוגיית הפליטים?

מי אמור לדאוג לפליטים שמתרכזים בדרום ת"א? ומי אחראי על רווחתם של התושבים שביתם שינה את פניו? ובעיקר - מה עושים כשהמדינה גוררת רגליים במציאת פתרון ועד כמה זכותו של ביהמ"ש להתערב בסוגיה הבוערת? שני פרקליטי צמרת התארחו באולפן ynet - אחד מייצג את התושבים, והשני - את המדינה. היה סוער

בשיתוף לשכת עורכי הדין, מחוז תל אביב 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

לקראת דיון ייחודי שיתקיים היום במחוז תל אביב של לשכת עורכי הדין, התכנסו נציגי שני הצדדים - העותרים - תושבי דרום תל אביב, והמשיבה - מדינת ישראל, באולפן ynet, והעלו לדיון את אחת הסוגיות המדוברות ביותר של זמננו - סוגיית ריכוזי המהגרים מאפריקה בשכונות דרום תל אביב.

 

הדיון, שיתקיים היום (ב') ב-17:00 אחרי הצהריים בלשכת עורכי הדין בתל אביב, יהיה אמנם מבוים אך יתקיים על פי כל כללי הדיון בבג"צ, כאשר שני עורכי דין, מהצמרת המשפטית של ישראל, קיבלו כל אחד תפקיד נגדי.

 

מבקשי מקלט בלשכת האוכלוסין וההגירה. מי אחראי לגורלם? (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מבקשי מקלט בלשכת האוכלוסין וההגירה. מי אחראי לגורלם?(צילום: מוטי קמחי)
עורך הדין איל רוזובסקי ייצג את העותרים - תושבי דרום תל אביב, שטוענים כי המדינה גררה רגליים וכשלה מלספק פתרונות למצב בלתי אפשרי שבו סיור קצר בשכונות מגוריהם מגלה שאין בהן ולו ישראלי אחד. הם מבקשים שהמדינה תפזר את מבקשי המקלט (או המסתננים, תלוי את מי שואלים), באופן שוויוני יותר בקיבוצים, מושבים ויישובים חקלאיים ברחבי הארץ. כך יוכלו המהגרים להיות גם כוח עזר לעובדים הישראלים וגם לא יכבידו כל כך על תושבי השכונות, החלשים ממילא.

 

ואילו עורך הדין אביתר קנולר ייצג את המשיבה - מדינת ישראל, שתטען כי עד כה העיסוק העיקרי שלה, ועל כן גם מיטב המשאבים שלה, הופנו לטיפול בכניסתם של מהגרים נוספים, וכי כעת, משהושלמה בניית הגדר, היא תוכל להתחיל לטפל במהגרים שכבר נמצאים בשטחה, אם על ידי גירושם למדינת מוצאם, הוצאתם למדינה שלישית, או נקיטה בפתרונות נוספים.

 

איל רוזבוסקי ינון היימן אביתר קנולר ()
מימין: עורכי הדין אביתר קנולר, ינון היימן ואיל רוזובסקי
 

עורך הדין ינון היימן, יושב ראש מחוז תל אביב של לשכת עורכי הדין, יצא באחרונה לסיור מצולם בשכונות דרום ת"א, וחזר עם רשמים עזים. "הסתכלתי סביב, ולא היה שם ולו ישראלי בודד", אמר היימן באולפן. "מצד אחד יש פה בעיה שקבוצה מאוד גדולה של אוכלוסייה ישראלית מדירה רגליה מדרום תל אביב. מצד שני, אנחנו, היהודים, באלפיים השנים האחרונות היינו פליטים. צריך למצוא את האיזון. 

 

"הקסם בעולם המשפט הוא שאין בו אמוציות ואין בו סיפורים. יש עובדות וראיות. לקחתי שני ליטיגטורים מהחמישה המובילים, נתתי להם, על סמך שיקול דעתי, לכל אחד לייצג צד, בלי קשר לדעות הרלוונטיות שלהם. לקחתי שלושה שופטים שהם גם מעורכי הדין הבכירים ביותר, והם יישבו על המדוכה ויחליטו".

 

הדיון יועבר בשידור חי בעמוד הפייסבוק של לשכת עורכי הדין. עיקריו יופיעו באתר ynet בהמשך השבוע.

 

בשיתוף לשכת עורכי הדין, מחוז תל אביב

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
בלי אמוציות. ביהמ"ש ידון בסוגיית הפליטים
צילום: מוטי קמחי
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים