שתף קטע נבחר

"אני מגדלת אותה כ'יהלי' לא כ'תסמונת דאון'"

גיטל סעדה נכנסה להריון כדי לסייע בתרומת מח עצם לילדתה הרביעית. לאחר הריון תקין נולדה לה תינוקת עם תסמונת דאון עליה היא מספרת: "יהלי פשוט באה להאיר את החיים שלי, היא הפנס שלי, באמת". במסגרת שיתוף פעולה בין ynet מעורבות למרכז הבינתחומי בהרצליה, נביא כאן מדי שבוע סיפורים וקולות של קהילות, שקולן לא תמיד נשמע בחברה הישראלית

"הבעיה היא במבוגרים, הבעיה היא לא בילדים כי ילד לא מזהה עיניים מלוכסנות וצוואר שטוח. ילד לא מזהה ילד עם בעיות התפתחות. ילד לא מזהה ילד שקשה לו. זה הכול תיוגים שלנו כמבוגרים". ההריון החמישי של גיטל סעדה נוצר כדי למצוא תורם פוטנציאלי שיתאים להשתלה, להפתעת כולם התינוקת נולדה עם תסמונת דאון.

 

"לא ידעתי באמת מה זה תסמונת דאון, אני רק ידעתי שזה אנשים כאילו שנראים...בצורה מסוימת. מאוד פחדתי מהאנשים האלה כל החיים שלי. זה משהו שהייתי רואה

והייתי בורחת ממנו", היא מעידה על עצמה.

 

גיטל סעדה ובתה יהלי ()
"יהלי היא הדבק של הבית שלנו, הדבק של המשפחה". יהלי סעדה

עם הזמן ועם ההיכרות עם בתה המיוחדת דעתה של גיטל השתנתה לחלוטין: "יהלי היא הדבק של הבית שלנו, הדבק של המשפחה", היא מסבירה ומוסיפה: "המסר שלי לאנשים, לעולם כולו, הוא לחבק את הילדים עם תסמונת דאון, לקבל אותם, שיפסיקו לעשות הפסקות היריון לילדים עם תסמונת דאון. הם הדבר הכי טוב שיכול לקרות, לכל בית, לכל משפחה".

 

צפו בסיפורה המלא של גיטל סעדה:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

 

 

 

סיפורה של גיטל הוא חלק מתמונת הפסיפס של החברה הישראלית, שלעיתים אנו שוכחים לראות את החלקים האנושיים בה, במיוחד אלו הפחות מוכרים. מתוך ההכרה הזו, לכבוד שנת העצמאות ה-70 של ישראל, יצאו כ-150 סטודנטים מכל בתי הספר במרכז הבינתחומי הרצליה, לספר את הסיפור הזה.

 

סיפורים קודמים שהוצגו בפרויקט:

בת 13, לבד, באוטובוס עם מחבלים

"היא קראה לי אילנה, ואני רציתי להתנער מעצמי"

"תגידי, למה לא כל החרדים כמוך?"

"בין העמים ה'יהודי' וה'ערבי', אין סכסוך"

 

 

במסגרת הפרויקט, שנקרא "מעשה ב-70", הם אספו 70 סיפורים אנושיים, אישיים ומרגשים ב-70 סרטונים קצרים, שצולמו באמצעות הטלפונים הסלולריים של הסטודנטים. המיזם נולד כחלום שדחפו ד"ר עדי קול, דיקנית הסטודנטים והבוגרים, ופרופ' אלון רוזן, מרצה וחוקר בבית ספר אפי ארזי למדעי המחשב, בשיתוף עם מיזם 'דיבור אחר'.

 

 

מטרת הסרטונים היא לתת במה וקול למגוון רחב של קהילות, אוכלוסיות וזהויות בחברה הישראלית - גם כאלה שבדרך כלל קולן אינו נשמע וסיפורן פחות מוכר. הסרטונים מציגים סיפורים מרגשים ואותנטיים על אזרחים שונים במדינה - יהודים, נוצרים, מוסלמים, מכל חתכי הגיל, המוצא והעדה. המפגש מאפשר לצופים להיחשף לנקודות המבט השונות בחברה הישראלית, להכיר את המרכיבים אותה וליהנות מהפסיפס החברתי המגוון.

 

 

  • מדי שבוע יעלה ב-ynet מעורבות, סרטון אחד מ-70 הסרטונים שהופקו במסגרת הפרויקט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים