שתף קטע נבחר
 

"מבקשים להעביר מסר של שלום, של תקווה"

אמש קיימה חברת סודהסטרים את פסטיבל "רמדאן של שלום" - אירוע הרמדאן הגדול בישראל במפעל החברה בפארק התעסוקה "עידן הנגב" ברהט בהשתתפות אלפי בני אדם - מוסלמים, נוצרים, יהודים ודרוזים. בשיאו של האירוע הופרחו עפיפונים ובלונים עם הכיתוב "שלום". "אפשר לשתף פעולה", אמר המנכ"ל דניאל בירנבאום, "יש תקווה וצריך לקחת אחריות לייצר שלום"

בשיתוף סודהסטרים

 

צילום רחפן: גיא כרמי - FLYING PRODUCTION.    (צילום: רועי עידן , צילום רחפן: גיא כרמי - FLYING PRODUCTION)

צילום רחפן: גיא כרמי - FLYING PRODUCTION.    (צילום: רועי עידן , צילום רחפן: גיא כרמי - FLYING PRODUCTION)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חברת סודהסטרים העולמית, מותג המים המוגזים המוביל בעולם, קיימה אמש (ד') את פסטיבל "רמדאן של שלום" - אירוע הרמדאן הגדול בישראל - במפעל החברה בפארק התעסוקה "עידן הנגב" ברהט. המפעל, שזכה לכינוי "אי של שלום", מבליט את רב הגוניות ודו-הקיום שבהעסקת עובדים מכל גווני הקשת של החברה הישראלית וביניהם בדואים, ערבים ישראליים ממזרח ירושלים, דרוזים, צברים בני כל העדות, עולים חדשים ופלסטינאים מיהודה ושומרון.

 

באירוע השתתפו כ-2,000 אורחים: עובדי המפעל - יהודים ומוסלמים, ראשי רשויות מקומיות ושגרירי המדינות בהן פועלת סודהסטרים ברחבי העולם. בין השגרירים שהגיעו: קנדה, אוסטריה, גיאורגיה, קולומביה, פרגוואי, אקוודור, רוסיה, פיליפינים, פנמה ועוד. גם נשיא המדינה ראובן (רובי) רבלין בירך את משתתפי האירוע בווידיאו שהוקרן בפסטיבל.

 

בשיאו של האירוע הפריחו העובדים עפיפונים עם הכיתוב "שלום" בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית. כל עפיפון נבנה מעשרות ציורים של ילדי העובדים - יהודים ומוסלמים - כאשר לזנב העפיפון מחובר עלה של זית. צפו בווידיאו בראש הכתבה.

 

להחזיר את העפיפון למקום הטבעי שלו

"אומרים שדו-קיום זה מורכב וקשה, אבל אצלנו במפעל מוסלמים ויהודים חיים ביחד וזה כל כך פשוט, ממש כמו סודה", אמר דניאל בירנבאום, מנכ"ל סודהסטרים העולמית, והוסיף: "אין סמלי יותר מלהחזיר את העפיפון למקום הטבעי שלו, משחק ילדים המבטא חופש ושמחה, ולא טרור והרס. זהו עפיפון של שלום", הבהיר. "זה עפיפון שהילדים שלנו המוסלמים והיהודים ציירו, ציורים של איך נראה להם שלום. מחר אני נוסע לירושלים ואני נותן את זה לנשיא המדינה בשם כל אחד ואחת מכם ברשותכם".

  

הילדים שיצרו את העפיפונים רגע לפני שהעלו אותם לאוויר (צילום: גיל דור)
הילדים שיצרו את העפיפונים עם דניאל בירנבאום רגע לפני שהפריחו אותם לאוויר(צילום: גיל דור)

 

"במפעל הזה עובדים בערך 2,000 אנשים, חצי מהם מוסלמים, בדואים, ערבים ממזרח ירושלים ופלסטינים, וחצי יהודים", ציין בירנבאום. "אנחנו חוגגים את החגים אחד של השני כל הזמן. אבל ברמדאן הזה שאנחנו חוגגים היום אנחנו רוצים להעביר מסר, העובדים מבקשים להעביר מסר של שלום, של תקווה, של דו קיום. אנחנו רק 20 ק"מ מעזה. אנחנו רוצים שהם ישמעו אותנו ויראו אותנו, שאפשר אחרת, אפשר לשתף פעולה, יש תקווה לשלום וצריך לקחת אחריות על השלום ולייצר את השלום, אפשר לעשות את זה".

 

"היום, יחד העובדים המוסלמים והעובדים היהודים עושים ארוחת איפטאר, שבירת הצום. זה מסמל אחווה, זה מסמל אחדות, זה בעצם מסמל שאנחנו גם שמחים בשמחה של השני", ציין ראש עיריית רהט טלאל אל קרנאוי. לדבריו, בני אדם מתרגלים ומכירים ונחשפים אחד לשני וזה הקשר הכי טוב. "אנחנו זקוקים לזה, ואסור לנו לתת לאף שסע לשבור את מערכת היחסים בינינו".

 

שגרירת קנדה, דבורה ליונס, הוסיפה שהיא הגיעה לפסטיבל במטרה לחגוג עם תושבי רהט. "אני אוהבת את רהט, הייתי פה מספר פעמים. אני אוהבת את הקהילה. למה שאפסיד איפטאר? איפטאר בחוץ, אלפי אנשים, זה האיפטאר הגדול ביותר בישראל הלילה, אני לא אפסיד את זה בשביל שום דבר". לדבריה, תמיד יש פיתרון ותקווה. "גם עזתים, פלסטינים, ישראלים, יהודים, ערבים, הראו במשך השנים כמה הם מאמינים בתקווה, ובעובדה שיש פתרונות. אני חושבת שאנחנו רק צריכים להבטיח שכולם עובדים קשה יותר. בואו נפסיק לנהל את הסכסוך, בואו נתחיל לנהל שלום ובואו נתחיל לנהל את העתיד".

  

לדברי בירנבאום, כבוד הדדי זה המפתח. "אנחנו מכבדים אותם, הם מכבדים אותנו, כולם פה מרוויחים שכר שווה. ההזדמנויות שוות, יש לנו פה מנהלים פלסטינים שמנהלים יהודים ישראלים. יכול להיות פנטסטי כאן כשנתחיל לשתף פעולה. כשהזמן יהיה מתאים. אני רוצה להיות המעסיק הראשון שיעסיק אנשים מעזה". 

 

בשיתוף סודהסטרים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים