שתף קטע נבחר

סטודנטיות בדואיות ויהודיות שרות יחד

סטודנטיות בדואיות ויהודיות מהמכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי התכנסו יחד באולפן לביצוע מרגש בעברית ובערבית לשיר "דמיין" של ג'ון לנון. "בדואיות בדרך כלל לא שרות בציבור. פעם ראשונה שהיה לנו מפגש משמעותי עם הסטודנטיות היהודיות". צפו

לכבוד 70 שנה למדינת ישראל, התכנסו יחדיו 70 סטודנטיות יהודיות ובדואיות לחינוך מהתכנית לגיל הרך במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע, לביצוע מרגש של השיר ״דמיין״ של ג'ון לנון בעברית ובערבית.

 

השיר נבחר בשל העובדה שמילותיו עוסקות בחיבור ללא גבולות בין בני אדם. לאחר ארבע שעות אינטנסיביות של חזרות הפיקו הסטודנטיות את הסרטון המרגש שבא להעביר מסר של אחדות ואמירה כי המוזיקה יכולה להוות חיבור וגשר בין הקבוצות והמגזרים השונים במדינה.

 

בבוקר יום הצילומים ביקרו הסטודנטיות בקונצרט של התזמורת הפילהרמונית בתל אביב. לאחר מכן הן התכנסו באולפן הקלטות קטן וצפוף והחלו ללמוד את השיר. "לימדנו את הסטודנטיות את השיר תוך התייחסות למילים, ללחן ולמה שביניהם", אומרת ד״ר מיכל ינקו, ראש התמחות במוזיקה במכללה.

 

צפו בסטודנטיות שרות יחד את Imagine:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"במקביל בלאל בדארנה, מרצה למוזיקה במגזר הבדואי במכללה לימד את הסטודנטיות הבדואיות את השיר בערבית. "באופן טבעי בהתחלה הקבוצה של הסטודנטיות הבדואיות והיהודיות ישבו בנפרד, אך לאט לאט הוסרו המחיצות והן התערבבו והתחילו להיווצר קשרים ביניהן".

 

ד״ר ינקו מתארת אווירה מיוחדת ומרוממת באולפן ההקלטות. "הייתה אנרגיה מיוחדת של שיתוף וחיבור. הסטודנטיות היו מגויסות לתהליך, למרות שהחזרות היו מעייפות והיה צפוף וחם מאוד, יצאנו בתחושת של התרוממות הרוח. גם הסטודנטיות דיברו על כך אחר כך באוטובוסים בדרך הביתה", היא אומרת.

 

 

סטודנטיות יהידיות ובדואיות שרות יחד ()
צילומים: יורם פרץ

 

מנאל אלעטר, סטודנטית לחינוך לגיל הרך מרהט שהשתתפה באירוע שיתפה: "תמיד אהבתי מוזיקה אבל אף פעם לא יצא לי לשיר ככה ולהקליט שיר באולפן, בדואיות לרוב לא שרות בציבור. ההקלטה באולפן הייתה עבורנו הפתעה גמורה, לא ידעתי על זה שום דבר ומעולם לא שמעתי את השיר הזה לפני כן. המרצה שלח לנו את המילים המתורגמות לערבית ובזמן הקצר שהיה לנו באולפן התכוננו כולנו ביחד, התחלנו ללמוד את השיר והמילים בעל פה".

 

על העבודה המשותפת עם הסטודנטיות היהודיות מנאל מספרת: "זו הפעם ראשונה שהיה לנו מפגש משמעותי עם הבנות מהמגזר היהודי ופשוט הייתה אווירה שמחה בתוך האולפן, בדואיות ויהודיות שרות ביחד ובאהבה.

 

נהיינו ממש חברות

הקשר עם הבנות מהמגזר היהודי לא נשאר רק באולפן, ועכשיו בכל פעם שאני פוגשת אותן במכללה אני מדברת איתן וצוחקת איתן, נהיינו ממש חברות. המוזיקה יכולה לקרב ולחבר בין אנשים ומגזרים. המוזיקה מחברת בין אנשים ותרבויות , ואם אנחנו אוהבים אחד את השני ונרחיק את הדברים הרעים מהלב ומהסביבה שלנו, אנחנו נחיה בשלום ובאהבה".

 

ליטל חדד, סטודנטית מבאר שבע השתתפה גם היא בהקלטת השיר המשותף: "הייתה חוויה מדהימה, קודם כל זה שמדובר באולפן אינטימי וקטן תרם לקרבה בינינו, וגם החיבור בחזרות ובשירה ביחד האחת עם השנייה. אמנם התחלנו את היום כקבוצות נפרדות אבל סיימנו אותו מחוברות וממש הרגשתי שכולנו באמת הצלחנו להכיר אחת את השנייה קצת מעבר למה שאנחנו מכירות במכללה".

 

סטודנטיות יהידיות ובדואיות שרות יחד ()

במכללת קיי כ-3,000 סטודנטים, מחציתם מגיעים מהחברה היהודית ומחציתם מגיעים מהחברה הבדואית. בסקר שנערך לאחרונה על ידי התאחדות הסטודנטים הארצית עולה שמכללת קיי הגיעה למקום השני בנושא ההשקעה של המכללה בעידוד קשרים ובהשתלבות בין המגזרים השונים.

 

"הסרטון המרגש שהוא תוצר של המפגש הבין-תרבותי באולפן ההקלטות משקף את דרכה של המכללה", מסכמת פרופ' לאה קוזמינסקי, נשיאת מכללת קיי. "לצד למידה איכותית ומצוינות אקדמית, חשוב לנו להוביל דרך של חיים בשיתוף ולהצמיח סטודנטים שיכולים להכיל את המגוון שבחברה הישראלית. אלה יהיו בעתיד מורים טובים יותר ויצליחו להכיל תלמידים שונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים