שתף קטע נבחר
 

ביה"ח הדסה בירושלים: 100 שנים של הישגים

חוגגים מאה: ארגון נשות הדסה בירושלים ציין את האירוע בערב גאלה שנערך בחמישי האחרון ובו העניק הארגון שני פרסים: אות הוקרה למערך מג"ב ופרס מפעל חיים לדליה איציק. "מאז ומתמיד הארגון היה שותף לבניית מדינת ישראל והחזון הציוני", אמרה נשיאת הארגון אלן הרשקין

בשיתוף ארגון נשות הדסה

 

שני שיאים היו בערב גאלה מיוחד, שהתקיים בירושלים בחמישי האחרון (11.10) על ידי ארגון נשות הדסה: האחד היה הענקת אות הוקרה למערך מג"ב בירושלים, אותו קיבל לוחם מג"ב ירדן דאושין, שנפצע בפיגוע טרור בעיר העתיקה, ועיניו ניצלו בזכות מנהל מערך העיניים בהדסה, פרופ' איתי חוברס, וצוות רופאי המחלקה, והשני, הענקת פרס מפעל חיים ע"ש הנרייטה סאלד לדליה איציק.

 

באירוע נכחו כ-200 נשים מהארגון בארה"ב, וחברי חבר הנאמנים של הדסה אינטרנשיונל-ישראל. ארז מלצר, יו"ר דרקטוריון בית החולים אמר: "אני גאה להיות חלק ממפעל הבריאות הזה, שהפך סמל לקדמה וחדשנות ברפואה. הפעילות של נשות הדסה שזורה בפעילות המדהימה של הצוותים הרפואיים והמנהליים בביה"ח, ואלה שזורים בהיסטוריה של מדינת ישראל ושל ירושלים".

 

אלן הרשקין, נשיאת ארגון נשות הדסה, העניקה את אות ההוקרה ללוחם מג"ב דאושין, ואמרה: "בחרנו להוקיר תודה לחיילי מג"ב על הגנתם המתמדת, במיוחד בירושלים". הנוכחים באירוע התרגשו לשמע סיפור פציעתו של דואשין, שחלק מהרסיסים הוצאו מעינו בניתוח מורכב, ורק בזכות שיתוף פעולה עם מז"פ משטרת ישראל, התקבלו מרכיבי החומרים שחדרו לעין, ונמנעו מעינו של דאושין פרוצדורות רפואיות נוספות, והוא הבריא לגמרי.

 

מימין לשמאל: יצחק בוז'י הרצוג, אלן הרשקין, דליה איציק ולוחם מג
מימין לשמאל: מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין, נשיאת ארגון נשות הדסה, אלן הרשקין, דליה איציק ולוחם מג"ב ירדן דאושין(צילום: יח"צ נשות הדסה)

הרשקין הוסיפה: "מאז ומתמיד ארגון נשות הדסה שותף לבניית מדינת ישראל והחזון הציוני. אנו חוגגים היום באירוע 70 שנה למדינת ישראל, 100 שנה לבתי החולים של הדסה, 100 שנה למחלקת העיניים ו-100 שנה לבית הספר לסיעוד. כל כך הרבה הישגים. אנחנו בנשות הדסה גאות להיות שותפות לחזון, לבנייה ותמיכה בכל המוסדות המפוארים האלו". הרשקין ציינה כי בשבוע האחרון מסיירת בישראל משלחת המורכבת מנשים וגברים מכל רחבי ארה"ב, שהגיעו לחגוג ולהתגאות בכל ההישגים הללו.

 

פרס מפעל חיים לדליה איציק

פרס מפעל חיים על שם הנרייטה סאלד, שהקימה את הארגון ב-1912, הוא אות הכבוד המשמעותי ביותר, שמעניק הארגון מאז הקמת המדינה, כאות הוקרה על שירות למען העם היהודי ומדינת ישראל. את הפרס השנה העניקה לדליה איציק, מרסי נתן, הנשיאה הקודמת של הארגון, על "יכולת ראיית הנולד שלה, הדמיון התשוקה ומנהיגותה, שתרמו לירושלים, למדינה ולעם היהודי. נתן ציטטה מנימוקי הענקת הפרס: "בתור האישה הראשונה שכיהנה בתפקיד יו"ר הכנסת ובתפקיד נשיאת המדינה בפועל, הקול החזק שלה השפיע והוביל לשינוי. האומץ שלה לחלום, להחליט להעז, וניצוץ רוחה הם ההוכחה לכך שמורשת הנרייטה סאלד חיה וקיימת".

 

על מקבלי הפרס בשנים שעברו נמנים אלינור רוזוולט, הארי טרומן, דוד בן-גוריון, אלי ויזל, נתן שרנסקי, יצחק רבין ושמעון פרס.

 

מימין לשמאל: מרסי נתן (נשיאת נשות הדסה בעבר), דליה איציק, אלן הרשקין (נשיאת נשות הדסה היום) ()
מימין לשמאל: מרסי נתן (נשיאת נשות הדסה בעבר), דליה איציק, אלן הרשקין (נשיאת נשות הדסה היום)

 

איציק, שמכהנת מ 2016 כיו"ר חבר הנאמנים של "הדסה אינטרנשיונל - ישראל", והקימה את חבר הנאמנים הישראלי של ביה"ח, נראתה נרגשת במיוחד במעמד קבלת הפרס. בין היתר אמרה איציק: "נשות הדסה שותפות להקמת אחד המרכזים החשובים שקמו בישראל. הפרס אינו רק שלי - אלא של כל הנשים השותפות לארגון. הדסה הוא בית חולים מיוחד, עולם מרתק בו מתקיימים חיים משותפים של צוותים רפואיים, יהודים וערבים, שחיים בשלום ומחויבים לטיפול באדם באשר הוא אדם. אני גאה להיות חלק ממשפחת הדסה הגדולה".

 

יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק (בוז'י) הרצוג, נשא גם הוא דברים באירוע: "יש מעט מאוד ארגונים, שתרמו באופן דרמטי ליישוב היהודי ולמדינת ישראל, כמו ארגון נשות הדסה", אמר, וסיפר על היומנים של שגריר ארה"ב הראשון בישראל שהתפרסמו לאחרונה, בהם מוזכרות נשות הדסה על נחישותן ועל תרומתן הרבה לצמיחתה של מדינת ישראל".

 

בשיתוף ארגון נשות הדסה

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים