שתף קטע נבחר

אות הוקרה חברתי בינלאומי למרכז "נא לגעת"

גאווה ישראלית בעולם. מרכז 'נא לגעת' היפואי זכה באות הוקרה חברתי בינלאומי על 'אפקטיביות של עשייה תרבותית למען חברה טובה יותר'. זוהי זכייה ראשונה באות עבור ארגון ישראלי

בערב גאלה חגיגי במוזיאון הגוגנהיים בעיר בילבאו שבספרד, ארגון Fair Saturday (שנותן קונטרה ל-Black Friday) העניק לאחרונה אות כבוד לאנשי תרבות מרחבי העולם שמביאים לשינוי בחברה באמצעות פעילותם. מרכז "נא לגעת" הוא הגוף הישראלי היחידי שזכה בכבוד ומנכ"ל המרכז, אורן יצחקי, נאם בטקס על עבודת המרכז ותרומתו לקהילת החירשים, העיוורים והחירשים-עיוורים בישראל.

 

בדברי ההסבר לזכייה באות נאמר כי מרכז נא לגעת הוא "אחד התיאטראות המובילים בשילוב אנשים עם מוגבלויות לקהל הרחב, ולא רק זאת, אלא גם הצלחתם ליצור תיאטרון קונספט חדיש שגורם לך להרגיש את החיים במלואם."

 

קטע מההצגה "ילדים חורגים לאלוהים" שמוצגת בתיאטרון "נא לגעת":

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מרכז "נא לגעת" הוא מרכז תרבות ואומנות ללא מטרות רווח המהווה מקום מפגש בין אנשים חירשים, עיוורים, חירשים-עיוורים והקהל הרחב. המרכז הוא בית לתיאטרון פעלתני ובועט, מסעדת חושך, הכשרה היחידה בעולם, מתחם אירועים ומרכז סדנאות.

 

ארגון Fair Saturday הוא ארגון גלובלי עם השפעה חברתית חיובית ששם לעצמו כמטרת על לחולל שינוי חיובי בעולם באמצעות אמנות ותרבות. בעיני הארגון תרבות היא המנוע לבניית עתיד חיובי לעולם ולדורות הבאים.

 

החודש, בחודש נובמבר הארגון מייצר פעילויות מיוחדות כקונטרה ל-black Friday, יום הצרכנות הגדול. אנשי תרבות ואמנות מכל העולם מתאחדים בקריאה לציבור לתמוך בתרבות המקדמת מטרות חברתיות.

 

שחקנית חרשת אילמת על הבמה בתיאטרון

הארגון עושה זאת דרך יצירת מימון לפרויקטים, לאמנים ולארגונים מרחבי העולם שיש להם השפעה חברתית ומהווים השראה עבור הקהל הרחב ליצירת עולם טוב יותר.

מאז 2014 מאות אמנים ומוסדות תרבות לקחו חלק בארגון שנותן אות הוקרה למוסדות הנבחרים המצטיינים בפעילותם.

 

קבוצת התיאטרון של "נא לגעת", שהוקמה בדצמבר 2002, היא הראשונה בעולם שכל שחקניה הם חירשים-עיוורים. הפעילות הורחבה עם הקמת הבית של מרכז "נא לגעת" בנמל יפו ומאז העלה הצגות שזכו לאהדת הקהל. מעל ל-800 אלף איש ביקרו במרכז מאז פתיחתו בסוף שנת 2007.

 

מרחב המקדם דיאלוג שוויוני

כיום '"נא לגעת" הוא בית ל"תיאטרון נא לגעת", מסעדת החושך "בלאקאאוט", הכשרה היחידה בעולם, מתחם האירועים "קפיש" ומרכז סדנאות. בפעילותו, המרכז שם בקדמת הבמה אמנים חירשים, עיוורים וחירשים-עיוורים תוך קידום סוגיות הקשורות בעולמם.

 

שחקנית חרשת אילמת על הבמה בתיאטרון

"נא לגעת" הוא מרחב המקדם דיאלוג שוויוני ומקדם את הצרכים והשאיפות של כל אדם, מתוך אמונה שכל בני האדם שווים ולכל אחד יש את הזכות לקבל על עצמו את החובה לתרום לחברה.

 

לחולל שינוי דרך תרבות

בשנה האחרונה עלו שתי הצגות חדשות במרכז: "ילדים חורגים לאלוהים" - עיבוד למחזה ברודווי שגם היה לסרט זוכה אוסקר, המספר את סיפור אהבתם של ג'יימס, מורה שומע, בבית הספר לחירשים וקלינאי תקשורת ושרה החירשת שעובדת בבית הספר ומתעקשת לא להשתמש בקולה ולתקשר רק בשפת הסימנים.

 

ו"אדגר" - תיאטרון פיזי ללא מילים על רקע תפאורת וידאו מרהיבה, מוזיקה מקורית ותלבושות מסוגננות המייצרות עולם חזותי ייחודי. מסעו של אדגר המגולם על ידי שחקן חירש-עיוור, אליו הוא יוצא לאחר שאיבד את חוש השמיעה וחוש הראייה.

 

שחקנית חרשת אילמת על הבמה בתיאטרון

"עם כניסתי לתפקידי כמנכ"ל 'נא לגעת' לפני כשנתיים, הצבתי לנו למטרה להרחיב הן את קהלי היעד והן את היצע התכנים שמתחם התרבות היחיד מסוגו בעולם, מציע לציבור". מסביר אורן יצחקי. "הזכייה בפרס היא שלב נוסף בדרך לקבל הכרה כמרכז בינלאומי הפורץ את גבולות האמנות. הפרס הוענק ל'נא לגעת' על אפקטיביות בעשייה למען החברה וזה אכן מה שהמרכז בא לעשות בכל שנותיו – לחולל שינוי דרך תרבות."

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים