שתף קטע נבחר

סבתא סורגת - ומחלקת ליולדות בבית חולים

לבית החולים זיו בצפת הגיעו נציגות נשות "סבתא סורגת" מבית ותיקי הגליל שבגליל העליון. לאחר תקופה ארוכה בה סרגו הנשים מוצרים רבים לתינוקות ולילדים: כובעים, גרביים, בובות, כדורי למשחק ועוד, הן הגיעו וחילקו את מעשי ידיהן ליולדות

עם עשרות שנות ניסיון ואהבה אין סופית, הגיעו נשות החוג "סבתות סורגות" מבית ותיקי הגליל שבגליל העליון למפגש מרגש עם היולדות בבית החולים זיו בצפת. במפגש שנרקם בסיוע הקרן לידידות השתתפו כ-20 סבתות שהביאו מוצרים רבים מעשי ידיהן לתינוקות ולילדים: כובעים, גרביים, בובות, כדורי למשחק ועוד.

 

היולדות והצוות הרפואי של בית החולים הזמינו את הסבתות לסיור במחלקות הילודים, טיפול נמרץ ילודים ומחלקת ילדים וגם שם חילקו את המוצרים לכל הילדים המאושפזים.

 

סבתות ויולדות עם מוצרים שהסבתות סרגו עבורן (צילום: הקרן לידידות)
(צילום: הקרן לידידות)

 

רותי שלו (83) מקיבוץ מלכיה הכינה את הבובות והתרגשה יחד עם הנשים והילדים ששמחו לקבל אותן: "רוב חיי עבדתי עם ילדים בקיבוץ או בבית הספר. תמיד אהבתי עבודות יד. כשיצאתי לפנסיה ניצלתי את שעות הפנאי לעבודות יד ולהתנדובת במחלקה הכירורגית בבית החולים צפת, שם התנדבתי במשך 16 שנים.

 

בכל הזדמנות שיש אני תורמת את הבובות שאני מכינה. היה לי מאד מרגש להגיע לבית החולים זיו בצפת שגם שם התנדבתי במשך תקופה ארוכה, ולמסור את הבובות שהכנתי לילדים. עצם ההתנדבות בשבילי הוא העיקר".

 

סבתות ויולדות עם מוצרים שהסבתות סרגו עבורן (צילום: הקרן לידידות)
(צילום: הקרן לידידות)

 

כל הסבתות שמחו על המפגש, הבטיחו לחזור עם עוד מתנות ואף להרחיב את הפרויקט לקיבוצי וישובי הגליל העליון ולחלק מוצרים סרוגים לכל יולדת ביישובי המועצה האזורית.

 

"כולנו סרגנו שנים רבות, עוד לפני שהפכנו לסבתות ואנחנו אוהבות את זה מאוד. זה תחביב מהנה והפעולה ממלאת בהנאה את שפע הזמן הפנוי", מספרת רמה שפירא (79). "אין כמו לתת. לראות את העיניים המבריקות בהפתעה ותודה ולהתרגש ביחד. כל האירוע מתחילתו ועד השיבה הביתה היה מרגש".

 

סבתות ויולדות עם מוצרים שהסבתות סרגו עבורן (צילום: הקרן לידידות)
(צילום: הקרן לידידות)

 

סגנית נשיא הקרן לידידות יעל אקשטיין: "ההתנדבות היא יפה לכל גיל ולכולנו תמיד יש מה לתרום לאחרים. אני גאה בנשים שישבו והשקיעו מזמנן וכישרונן למען הילדים. הן הוכחה לכך שבכל גיל ניתן לייצר פעילות ותרומה לחברה וכך על כולנו להסתכל על אזרחנו הוותיקים.

 

במסגרת פעילויות רבות של הקרן לידידות בעבור אוכלוסיות שונות אנו נעזרים במתנדבים מבוגרים ורואים היטב את יכולת התרומה וההשפעה המיוחדת שלהם. אני מקווה שהמודל הזה יגדל וישוכפל לעוד מקומות רבים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים