שתף קטע נבחר
 

חיבוק דובי: הכירו את דובוני ההחלמה

חשבתם שדובונים זה רק למשחקי ילדות? תחשבו שוב - הכירו את העמותה שמוכיחה שדובי פרוותי יכול לשמח, להצחיק ואפילו לרפא ילדים ומבוגרים. דובוני אכפת לי הדור הבא

בשיתוף עמותת רוח טובה

 

לפעמים הדברים הכי טהורים ופשוטים שיש, כאלה שעוברים לנו בדרך כלל מתחת לרדאר, יכולים לעשות שינוי משמעותי בחיים של אדם. קחו לדוגמה את צעצועי הדובונים הפרוותיים שלכל אחד מאיתנו היו בחייו הצעירים. אצל רבים הם אולי שימשו בחלק מתקופת הילדות כאמצעי הרגעה ונחמה ובשאר הזמן תפקדו כדקורציה ממגנטת אבק בחדרי הילדים, אבל בעיני אילנה קונסטנטינובסקי, לבובות הפרוותיות האלו יש יכולות ריפוי מופלאות במיוחד.

 

הכירו את דובוני החלמה, עמותה שמצליחה לרכך את האווירה במסדרונות בתי החולים בכל הארץ ולהצליח להעלות חיוך על פניהם של חולים בכל גיל באמצעות חלוקת דובונים פרוותיים. הבובות הרכות מחולקות לחולים בכל גיל המאושפזים בבתי החולים בארץ, עם הוראות חיבוק קפדניות ונותנות אמונה וביטחון לחולים.

חיבוק של דובי הוא הרבה יותר ממשחק
חיבוק של דובי הוא הרבה יותר ממשחק

 

קונסטנטינובסקי מספרת לנו שהפרויקט, שהפך היום לעמותה של ממש, נולד מיוזמה עצמאית ומרצון לתת משהו לחולים ולמאושפזים בבתי חולים במחלקות האונקולוגיות, התחיל לאחר שאמה נפטרה ממחלת הסרטן. "התעורר בי רצון לתת לחולים משהו פיזי שיוכל לעזור להם", היא נזכרת. החלוקה החלה בקטן, בתמיכת אביה - שעוסק ברפואה משלימה וזיהה את היכולת של חפצים להפוך לכלי ריפוי - וכך חולקו הדובונים לחולים השונים עם הוראות לחבק שלוש פעמים ביום ל-10 דקות כדי לקבל מהדובון כח החלמה. ההתלהבות מהדובונים הפרוותיים הלכה והתעצמה במהלך השנים וכיום מבוצעים ימי חלוקת דובונים מרוכזים, מתנדבים בכל הארץ נרתמים לפרויקט וחברות גדולות במשק הישראלי נרתמות לתת יד ולשבץ את עובדי החברה בימי חלוקה מאורגנים. 

 

צפו בכתבתה של שלומית שרביט ברזילי - הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

צילום: ירון שרון

צילום: ירון שרון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המתנדבים הם הלב של הפרויקט

הפרויקט לא היה מתאפשר ללא המוני המתנדבים שמתאהבים ברעיון ונרתמים לחלוקה ולארגון הפרויקטים- חלקם תחת הטייטל המחייב "קומנדו" שהופך אותם למובילי חלוקה בימים מרוכזים.הם אחראים לדבר עם הצוות הרפואי, לנהל את הפרויקט, לתדרך את המתנדבים ולהוביל יום חלוקה של חברה מסחרית, שכן ללא מדובר בסתם חלוקת דובונים, אלא בטקס הענקה של ממש, שדורש הכנה מצידם.

 

סטפני טויל, 23, מכוכב יאיר, 'מתנדבת קומנדו' צעירה, שמעה על הפרויקט בדרך מיוחדת: "הייתי עם חברה שלי שהייתה מאושפזת בגלל מחלה ופתאום היא קיבלה את הדובי", היא נזכרת. "זה היה מקסים וממש נוגע ללב. לאחר כמה זמן נתקלתי בפרסום על העמותה בפייסבוק בקבוצה 'מועמדים לרפואה' והבנתי שאני ממש חייבת לבדוק את זה ומשם זה התגלגל".

צוות הקומנדו בפעולה
צוות הקומנדו בפעולה
 

"בהתחלה הייתי סקפטית כי זה נשמע קצת מוזר, אבל כשראיתי את האנרגיות, התגובות של האנשים וכשהאחות אמרה לנו שזה ממש מאיר את המחלקה ומרים את האנשים, השתכנעתי לגמרי", היא אומרת. לדבריה לעיתים המאושפזים לא מבינים את הקונספט, במיוחד כשמדובר בחלוקה לחולים מבוגרים. "יש מטופלים שלא ממש ששים לקבל את הדובון, יש כאלה שלוקחים את הדובון ומהססים ויש כאלה שאומרים שזה לא בשבילם, אבל בסוף כולם מתאהבים ברעיון", היא מודה.

 

עבורה, מדובר בערך נוסף מהשוטטות בין מחלקות החולים ויצירת רגע אינטימי איתם. " כמועמדת ללימודי רפואה זה מעניין בשבילי לבקר במחלקות השונות ולהיחשף לחולים מסוגים שונים ולתגובות שלהם. זה נותן לי חשיפה לתחום שאין לי שום גישה אליו".

 

בכלל, נראה כי מדובר בפעולה פופולארית בקרב מועמדים ללימודי רפואה. "בשנה האחרונה מספר מועמדי הרפואה בקרב המתנדבים עולה. מדובר מבחינתם במעיין הדמיה של איך זה ראה להסתובב בין מיטות החולים במחלקה וזה נותן להם המון", אומרת קונסטנטינובסקי.

 

אילנה מדייסק מועמדת לרפואה מספרת: "ההענקה של הדובונים מייצגת את הערכים החשובים לי בתור רופאה לעתיד בישראל: היכולת לגלות אמפתיה, לדבר אל החולה בגובה העיניים והרצון לגרום לו להרגיש טוב יותר. דובוני החלמה הם אמנם לא תרופה, אבל הם מהווים כוח מחזק טיפולי והם מייצגים את הדבר שכל אדם שואף לו - שלמישהו יהיה אכפת ממנו, ולנו באמת אכפת".

 

עופרה שוקר, 43, מרעננה, גם היא מתנדבת "קומנדו" שמלווה את העמותה כבר שלוש שנים, מתחברת לפרויקט בזכות ניסיון בקוואצ'ינג ורצון להוסיף ערך לחייה. "חיפשתי התנדבות שתתאים לי, השתמשתי במנוע חיפוש של רוח טובה ופתאום זה עלה בגורל", היא מספרת. " בהתחלה חשבתי שלא אוכל להתמודד עם בתי חולים, אך לאט לאט ראיתי שזו פעילות ממוקדת של חלוקת דובונים, עם חיוך ואנרגיה טובה והבנתי שהפוקוס הוא על הנתינה ופחות על עצמי ומה זה עושה לי", היא מסבירה.

 

חיבוק אוהב לכולם - בכל גיל
חיבוק אוהב לכולם - בכל גיל

 

גם התגובות של האנשים נותנות למתנדבים ערך עצום: "אני נכנסת למחלקה אפרורית וחסרת צבע ויוצאת ממנה כשכולם מחבקים דובונים", היא אומרת. "זה מרגש וממלא ולוקח כמה שעות להרגשה של הנתינה להתפוגג. במהלך השנים האחרונות יצא לי להסביר לבני נוער וילדים על הפרויקט וכבר במעמד ההסבר הרגשתי איך הלבבות מתרככים. אני מגיעה לבתי ספר לדבר עם נערים קשוחים שמגלים אדישות ותוך כדי ההסבר מגלה שהם מקשיבים, שואלים שאלות וכבר לא נבוכים", היא מספרת.

 

מבחינתה אחד מרגעי השיא בהתנדבות הוא לחלק דובונים למבוגרים שחושבים שזה לא עבורם ולהסביר להם שזה כן עבורם. "נוצר שם רגע אנושי שכולל הסברה, הכלה והקשבה ואנחנו פשוט שם בשבילם. אותי זה מרגש".

 

קונסטנטינובסקי מספרת שביום מעשים אשר יתקיים בשני באפריל הם מתכנים להציג את הפעילות של דובוני החלמה במתחמי פעילות ברחבי הארץ ובבתי ספר, בנוסף עשרות מתנדבים צפויים להעניק באופן אישי דובונים לחולי סרטן.

 

"מדברים טוב, עושים טוב". ב-2 באפריל יתקיים "יום המעשים הטובים" - יום שיא לעשיית טוב כל השנה. מיליוני בני אדם צפויים להשתתף ביום גלובלי זה, שיתקיים בלמעלה מ-100 מדינות. רוצים להצטרף? היכנסו עכשיו לאתר "יום מעשים טובים" ובחרו את הדרך שלכם לעשות טוב! יום מעשים טובים מנוהל על ידי עמותת רוח טובה , המציעה מגוון דרכים לעשות טוב ולהתנדב כל השנה.

 

יש לכם סיפור טוב? אל תהססו, לחצו כאן כתבו לנו אותו, ואולי הוא יתפרסם אצלנו וידביק רבים בעשייה החיובית.

 

בשיתוף עמותת רוח טובה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים