באים לארץ כדי להתנדב
מה גורם לצעירים ומבוגרים לעזוב את ארצם ולבחור להתנדב דווקא בבית חולים שיקומי בישראל? הכירו את המתנדבים מכל הגילים שמגיעים לארץ לא רק לטייל בה אלא גם לשמח מטופלים, לתמוך ולהיות חלק ממשהו מיוחד
בשיתוף עמותת רוח טובה
"הגעתי לישראל בפעם הראשונה בגיל עשרים להתנדב בקיבוץ והתאהבתי באווירה של ישראל, בחום ובפתיחות כאן. מאז שגיליתי את בית החולים רעות דרך האינטרנט, אני מקפידה לחזור לכאן מדי שנה לעסוק בפעילות שאני מאוד אוהבת. אני פוגשת כאן אנשים מכל שכבות החברה: ערבים, יהודים, ילדים וזה מאפשר לי להתחבר אליהם ולתת מעצמי". מאז ביקורה הראשון כאן, הספיקה רנטה (61) מגרמניה להגיע לארץ כבר שש פעמים וזאת במטרה להתנדב בבית החולים רעות
בבית החולים השיקומי רעות תל אביב פועל כבר עשרות שנים בהצלחה רבה מיזם התנדבותי במסגרתו מגיעים מדי שנה צעירים וצעירות מרחבי העולם לתקופת התנדבות לפרק זמן של מספר שבועות עד שנה. רעות הוא בית חולים ציבורי שיקומי, הגדול ביותר מסוגו בישראל, כולל כ-350 מיטות בתחומי השיקום השונים. לאורך השנים ביסס בית החולים שיתופי פעולה בנושא ההתנדבות עם גופי וארגוני התנדבות שונים בעולם ביניהם ארגונים מגרמניה, מאמריקה הלטינית ומצרפת.
אמילי שליפקה (19) מפולין, הגיעה לפני שבוע לישראל דרך ארגון פולני העוסק בהתנדבות וזו הפעם הראשונה שהיא מתנדבת בבית החולים השיקומי רעות. "גדלתי והתחנכתי במשפחה נוצרית שאוהדת את ישראל ואני מתכוונת להישאר כאן למשך חצי שנה. בשבוע שאני כאן למדתי קצת עברית, אני נהנית להיות עם המטופלים ובעיניי זה מאוד מתגמל. המטופלים מודים לי כל הזמן וזה מאוד מרגש", היא מספרת.
המתנדבים משתלבים בעשייה השוטפת של בית החולים, מסייעים בניוד מטופלים המרותקים לכיסאות גלגלים אל מחלקות האשפוז ומתחמי הטיפול השונים, מסייעים בהגשת אוכל, בהפעלת המועדון החברתי ולצד זה מייצרים קשרים אישיים, חמים וטובים עם המטופלים, בני המשפחות והצוות המטפל.
בית החולים השיקומי רעות דואג לספק עבורם מקום לינה במתחם מגורים בבית החולים ודמי כלכלה בסיסיים. עבור בית החולים, המתנדבים הופכים לחלק בלתי נפרד מהעשייה השוטפת והם משתתפים עם צוות בית החולים באירועים חגיגיים לציון חגים ומועדים המתקיימים בבית החולים.
לאורך השנים נולדו בין כתלי בית החולים גם סיפורי אהבה: שתי אחיות קנדיות שהגיעו להתנדב נישאו: אחת למתנדב גרמני והזוג מתגורר כיום בארץ, האחות השנייה נישאה לעובד ביטחון בבית החולים. כומר אמריקני שהתנדב בבית החולים נישא למתנדבת מפינלנד.
גם בין המתנדבים לעובדי בית החולים נוצר קשר טוב שנשמר גם לאחר תום תקופת ההתנדבות, כך גם עם מטופלים. ישנם קשרי ידידות חמה שנרקמים והם ממשיכים לשמור על קשר ונפגשים לאחר השחרור מבית החולים.
ניקו (18) מגרמניה המתנדב זו הפעם הראשונה בבית החולים מספר כי "אחד המטופלים כאן נכנס לי ללב. מדובר באדם כבד ראייה ומהרגע הראשון הוא בטח בי. יש לנו שיחות נהדרות ואני נהנה לבלות במחיצתו".
עשרות הצעירים והצעירות מרחבי העולם הופכים לשגרירים של בית החולים בארצות מוצאם וחלקם אף חוזרים אל בית החולים השיקומי רעות ת"א להתנדב בקביעות מדי שנה.
לוסי (18) מצרפת הגיעה גם לראשונה להתנדב בבית החולים לתקופה של תשעה חודשים. "רציתי לקחת הפסקה לפני שאני מתחילה ללמוד", היא מספרת. "אני נהנית כאן כי אני מרגישה חיונית ונחוצה. יש משהו מאוד מעצים בכך שאני מעורבת בחיי המטופלים ורואה את תהליך השיקום שלהם וההתקדמות שלהם".
בימים אלה שוהים בבית החולים קרוב ל-20 צעירים מרחבי העולם: אוסטריה, שוויץ, ברזיל, סלובניה, גרמניה, ארה"ב, קנדה, פולין וצרפת. מרביתם אינם יהודיים, והם מגיעים בזכות קשר ארוך טווח עם בין הגופים.
חשוב לציין שהמתנדבים מחו"ל הם חלק ממערך התנדבות ענף הפועל בבית החולים השיקומי רעות ולוקחים בו חלק גם מאות מתנדבים מישראל המגיעים בקביעות ותורמים מזמנם וכישוריהם למען רווחת המטופלים. אין ספק שהתנדבות ועשיית הטוב חוצים גבולות ולאומים.
"יום מעשים טובים מראה כל שנה את הייחודיות של כל אחת ואחד גם בצורת הנתינה", אמרה יוזמת יום המעשים הטובים, שרי אריסון. "ביחד, אנחנו פסיפס אנושי אחד. אם נדבר טוב ונעשה טוב – ההשפעה החיובית תגדל ותהדהד".
"מדברים טוב, עושים טוב". ב-2 באפריל יתקיים "יום המעשים הטובים" - יום שיא לעשיית טוב כל השנה. מיליוני בני אדם צפויים להשתתף ביום גלובלי זה, שיתקיים בלמעלה מ-100 מדינות. רוצים להצטרף? היכנסו עכשיו לאתר "יום מעשים טובים" ובחרו את הדרך שלכם לעשות טוב! יום מעשים טובים מנוהל על ידי עמותת רוח טובה , המציעה מגוון דרכים לעשות טוב ולהתנדב כל השנה.
יש לכם סיפור טוב? אל תהססו, לחצו כאן כתבו לנו אותו, ואולי הוא יתפרסם אצלנו וידביק רבים בעשייה החיובית.
בשיתוף עמותת רוח טובה