ויתר על הכסף למען הנשמה
עם תואר במדעי המחשב ואחרי שירות ביחידה ,8200 שמואל לוי עשה את הבלתי צפוי ובחר להפוך למורה
בשיתוף מפעל הפיס והסתדרות המורים
המסלול של שמואל לוי (27) נראה ברור. עם תואר במדעי המחשב, שאותו סיים עוד לפני השירות הצבאי, ולאחר שמילא תפקידים טכנולוגיים ב-,8200 יחידת העילית של חיל המודיעין, טבעי היה שלוי יהפוך חלק מ"אומת הסטארט-אפ" הישראלית.
אבל לוי עשה את הלא צפוי.
"החלטתי לוותר על הכסף וללכת לתחומים שאני יותר נהנה מהם וגם מרגיש בהם שאני תורם: העולם האקדמי והעולם החינוכי", הוא מספר. "חינוך והדרכה תמיד היו שם. המשפט הראשון שאמרתי כשהתגייסתי ליחידה הוא שאני עומד להגיע להדרכה. זה אמנם לקח שלוש שנים, אבל בסוף זה קרה ובמשך שנתיים שירתתי בתפקידי הדרכה ופיקוד על קורסים טכנולוגיים".
בימים אלו לוי מסיים את התזה שלו בלימודים לתואר שני במדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן. במקביל הוא מלמד מדעי המחשב בתיכון הדתי "עתיד איתן" ברמלה. "את ההסבה עשיתי במכללת לוינסקי", מספר לוי. "נעזרתי בהלוואה ממשרד החינוך, שתהפוך למענק אחרי שאלמד כמה שנים, ובנוסף זכיתי במלגה ממפעל הפיס על כך שעשיתי עם תלמידים התנסות בשם 'אקדמיה-כיתה' תוך כדי הלימודים שלי, מה שהקל על התהליך".
לוי אומר כי הוא "גאה להיות המורה היחיד למדעי המחשב בבית הספר, והמורה הראשון שצפוי להמשיך לעוד שנה ולהרים את המגמה, שלא ממש הייתה קיימת עד עכשיו. להצליח לקחת תלמידים מאזורים שלא תמיד יש להם אפשרות כזו ולתת להם הזדמנות - זה מדהים".
בשנה הבאה הוא מתכנן ללמד שפות תכנות מעבר לתוכנית הלימודים "כדי להכניס אותם בצורה חלקה יותר לעולם התכנות והעבודה", כדבריו.
האם הוא שלם עם הבחירה? "כשאני מדבר לפעמים עם אנשים שהיו ביחידה אני מרגיש תסכול כי התפקידים שלהם נשמעים מעניינים והשכר מעולה. אבל כשתלמידה שולחת לך אחרי הבגרות הודעת תודה על מה שעשית עבורה - זה הרגע שאתה מבין שעשית משהו בחיים".
"בעזרת המלגות אנו מעודדים ישראלים בעלי ניסיון מגוון בתעשייה ובמשק ללמוד הוראה ולהשתלב בבתי ספר שבהם חסרים מורים למדעים", מסביר ארז גרניט, מנהל תחום מלגות ומענקים במפעל הפיס. "הסטודנטים נותנים שעות התנדבות עם התלמידים תמורת המלגה, המוסדות מקבלים חיזוק למערך ההוראה, וכולם מרוויחים".
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף מפעל הפיס והסתדרות המורים