סנדוויץ' לכל ילד, גם במקום ריטלין
מחקר שנערך במסגרת פרויקט חלוקת כריכים לתלמידים רעבים מגלה: עלייה בריכוז, שיפור ברמת ההישגים וירידה חדה באלימות ובהיעדרויות. צפו באייל שני שר וקורא לתרום לארגון "נבט" האחראי על פרויקט "סנדווויץ' לכל ילד"
הציונים גבוהים יותר, ההיעדרויות מהלימודים פוחתות – וכך גם השימוש בריטלין. מחקר חדש מגלה כי פרויקט סנדוויץ' לכל ילד עושה את העבודה. מדובר במיזם של עמותת "נבט" שיצא לדרך לפני שנים. במסגרתו מחלקים סנדוויצ'ים מדי בוקר, באופן דיסקרטי, לכ-8,600 תלמידים בכ-151 בתי ספר ברחבי הארץ.
צפו בראיון עם רותם יוסף-גלעדי, מנכ"לית ארגון "נבט" ועם ולינדה מושקוביץ' מתנדבת בארגון:
מחקר שנערך במשך שנתיים העלה כי הסנדוויץ' לילדים הרעבים פותר בעיות. נרשמה ירידה של 45% בשיעור התלמידים שמשוטטים בחוץ במהלך השיעורים; ירידה של 40% במספר התלמידים הנעדרים מהלימודים; ירידה של 12% במספר התלמידים הצורכים ריטלין וירידה של 22% במספר התלמידים המעשנים בזמן הלימודים.
בנוסף נרשמה ירידה חדה של 56%באלימות הפיזית והמילולית בקרב התלמידים; ב-%94 מהכיתות נמצאה עלייה ניכרת בריכוז של התלמידים בלימודים; ב-%79 מהכיתות חל שיפור בהישיגי התלמידים וב-%88 מהכיתות חל שינוי משמעותי לחיוב בשביעות הרצון של התלמידים מהלימודים.
"ילד רעב זה ילד שלא מרוכז בלימודים"
אחת המתנדבות בעמותה, לינדה מושקוביץ, מספרת כי המטרה היא שלא יהיה תלמיד בלי סנדוויץ' בארוחת עשר בכיתה. מדי בוקר ב-6:30 היא מגיעה לבית הספר שבו היא מלמדת ומכינה כ-30 כריכים. "ילד רעב זה ילד שלא מרוכז בלימודים. אני מסתכלת על התלמידים מהצד, רואה את האושר שלהם כשהם נוגסים בסנדוויץ' וזה ממלא אותי שמחה וסיפוק".
צפו באייל שני שר וקורא לתרום לנבט:
מנכ"לית "נבט" רותם יוסף סיפרה כי ב-2018 חילקה העמותה 1.3מיליון כריכים לתלמידים. לדבריה, יש רשימת המתנה של עוד 11,500 תלמידים הזקוקים לכריך מדי בוקר כדי להיות שבעים. "עלות כריך לילד שלושה שקלים. המיזם פועל מכספי תרומות, וככל שיתרמו יותר נוכל להגיע לעוד ילדים".
- להעברת תרומות ל"נבט" לחצו כאן
.09-7909212 :ןופלטב וא