צירים ושיעורים
אמנה בומש פרץ, מורה לאזרחות, נאלצה לקטוע את השיעור האחרון לפני בחינת הבגרות בשל צירי לידה. כמה שעות אחרי שילדה בן, היא כבר סימסה לתלמידיה שהם מוזמנים להגיע למחלקת יולדות ולהשלים את השיעור. "עם מורה כזאת אתה מרגיש חייב להשקיע ולהצליח"
בשיתוף מפעל הפיס והסתדרות המורים
למשך שעה הפך אתמול חדר במחלקת היולדות בבית החולים שערי צדק לכיתת לימוד, כשתלמידי כיתה י"ב מבית הספר אמי"ת דתי ירושלים הגיעו להשלים את השיעור האחרון לפני הבגרות אצל המורה לאזרחות אמנה בומש פרץ - שעות ספורות אחרי שילדה.
המחויבות והמסירות של בומש פרץ לא הפתיעו את תלמידיה או את צוות המורים. בחודש האחרון היא נאלצה לשהות בבית בשל שמירת היריון, אך לא ויתרה וקיימה את שיעורי האזרחות בביתה כדי להבטיח שהתלמידים יגיעו מוכנים לבחינה.
ביום ראשון הגיעה המורה לבדיקה בבית החולים שערי צדק והרופא המליץ לה להתאשפז לקראת הלידה, אבל לה היו תוכניות אחרות. היא חזרה הביתה ללמד, וכשהחלה להרגיש צירים חזרה לבית החולים, שם ילדה את בנה השני במשקל 4.3 ק"ג.
שעות ספורות לאחר מכן היא כבר שלחה הודעה לתלמידים: "מי שרוצא לבוא לסיים את החזרה, יכול להגיע בבוקר למחלקת היולדות", והם התייצבו עם פרחים ובלונים כדי לעבור על החומר בפעם האחרונה לפני הבחינה. "אני מרגישה שהתלמידים הם החיים שלי", אמרה אתמול בהתרגשות. "הרגשתי שעד שאני לא אדע שעשיתי את המקסימום כדי שהם יהיו רגועים ויאמינו בעצמם שהם יעמדו באתגר, אני לא יכולה ללדת".
אמנה, עובדת סוציאלית במקור המתגוררת בירושלים, עשתה הסבה להוראה ומלמדת בבית הספר שמונה שנים. שם גם הכירה את בעלה יוני, גם הוא מורה. מנהל התיכון יזהר אפגן התרגש אתמול מהמסירות של אמנה והציעה להורים הנרגשים לערוך את הברית באולם בבית הספר.
ד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת אמי"ת, אמר ש"הסיפור של אמנה מלמד איך נראית קהילה חינוכית אמיתית כשהמורה מרגישה שהיא חלק מהמשפחה ולא מוכנה לוותר לא לתלמידים ולא על התלמידים".
ראובן שושן, תלמיד י"ב, מספר שכל התלמידים התרגשו מהלידה ומעריכים את המורה על האכפתיות. "זה התינוק של הכיתה", אמר. "כשיש לך כזו מורה שמגיעה עם צירים ללמד ומזמינה אותך בבוקר שאחרי הלידה ללמוד לבגרות אתה מרגיש חייב להשקיע. רק בשביל המורה אמנה אתה חייב להתאמץ יותר ולהצליח".
ממליצים על המורים של המדינה
תחרות "המורה של המדינה", הנערכת זו השנה ה-12, היא יוזמה של מפעל הפיס, הסתדרות המורים, "ידיעות אחרונות" ו-ynet בשיתוף בנק מסד, ומהווה פרויקט חברתי שנועד לתת במה לעבודתם של אנשי חינוך מצטיינים ויוצאי דופן. מבין כ-160 המורים שעלו עד היום לשלב הגמר, זכו 68 בתואר המכובד "המורה של המדינה".
בפעם הבאה זה יכול להיות אחד או אחת מהמורים האהובים שלכם. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להמליץ על המורה שראוי לדעתכם לתואר בעזרת טופס הרשמה .
וגם השנה: פרס מפעל הפיס למורה המבטיח. ניתן להגיש כמועמדים בקטגוריה זו מורים העוסקים במקצוע ההוראה שלוש שנים ומטה בלבד. בנוסף, ששת המורים הזוכים יקבלו כל אחד מלגה בסך 15 אלף שקל מתנת מפעל הפיס ואותה יוכלו לתרום לקהילה.
- הקריטריונים לבחירת המורה של המדינה
תהליך המיון וסינון המועמדים ייעשה בכמה שלבים בליווי ובפיקוח צמוד של חברת קינן שפי. לאחר שייבחרו 15 המועמדים הסופיים, תראיין אותם ועדה ציבורית המורכבת מאישים בכירים בתחומי החינוך, החברה, התעשייה והכלכלה ותבחר מביניהם את ששת המורים שיזכו בתחרות. תהליך הבחירה על כל שלביו ייעשה בכלים מקצועיים בלבד, ובשום מקרה לא לפי כמות הטפסים שיישלחו עבור מועמד מסוים.
הזוכים יוכרזו בטקס חגיגי במעמד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, שייערך בחודש מאי. כל 15 המועמדים שיגיעו לגמר יקבלו תעודת הוקרה ומחשב נייד אישי מתנת בנק מסד. ששת המורים הזוכים יזכו בנוסף גם בהשתלמות יוקרתית בארה"ב, מתנת תלמ"א (תוכנית לאומית למצוינות באנגלית), הממומנת על ידי קרן משפחת שטיינהרט בישראל וקרן שוסטרמן, וכאמור, במלגה מתנת מפעל הפיס, אותה יוכלו לתרום.
זה הזמן להמליץ על המורה של המדינה
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף מפעל הפיס והסתדרות המורים