שתף קטע נבחר

"יצאתי מהרחוב והתחלתי לחלום"

שירי שרון זייד מצאה את עצמה ברחוב בגיל 16. למזלה פגשה את ניידת הרחוב של עמותת "עלם" שהייתה עבורה האור בקצה המנהרה. היום בגיל 21 כשהיא עומדת על הרגליים, החלום הכי גדול שלה הוא לסגור מעגל ולפתוח הוסטל לנוער בסיכון. עבורה, עלם "הם המשפחה שלי". ynet ועלם בשבוע ההתרמה למען נערי ונערות הרחוב. צפו ותרמו

בשיתוף רולדין

 

צילום: ירון שרון, עריכה: דפנה פלד

צילום: ירון שרון, עריכה: דפנה פלד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תורמים לעמותת עלם למען נערי ונערות הרחוב: באתר  או בפייבוקס (תחת "תרומה לעמותות")

 

"שנים שכחתי מי אני בכלל. הייתי פשוט גמורה, נפש מתה בגוף חי". את המשפט הכואב והמצמרר אומרת שירי שרון זייד שמצאה עצמה ברחוב כשהייתה בת 16 בלבד. למזלה פגשה את ניידת הרחוב של עמותת עלם, שהייתה עבורה האור בקצה המנהרה. כיום, בגיל 21, היא כבר נמצאת במקום אחר לגמרי. כבוגרת ניידת אור יהודה של עמותת עלם, חזקה ועוצמתית מתמיד, שירי מרגישה שהיא מסוגלת לשתף ולספר על המקום בו הייתה. צפו בווידיאו המרגש בראש הכתבה.

 

"תמיד הייתי ילדה דחויה, עוף מוזר. שמנה וגם נורא שקטה" מספרת שירי על החרמות שעשו עליה בילדותה בבית הספר. גם הבית לא היה מבחינתה "המקום הטוב שמבטיחים". בגיל 15 היא מתחילה להיעדר מהבית בימים וגם בלילות עד שעזבה סופית בגיל 16, מפוחדת.

  

שירי מצאה קורת גג אצל חברה, אבל אחרי חודש וחצי המשיכה הלאה, הפעם באמת לרחוב. כל לילה היא מצאה את עצמה ישנה במקום אחר - חברים, רחוב ולפעמים גם אצל גברים. "הסביבה שאתה מתחיל להסתובב איתה לא בריאה", אומרת שירי. "באותה תקופה היה בן אדם קרוב אליי שניצל אותי ופגע בי המון". היא הייתה מכורה לסמים מגיל 14 ועד גיל 16 אבל לטענתה ההתמודדות הכי קשה שלה הייתה דווקא עם האלכוהול, התמכרות איתה נלחמה עד לאחרונה.

 


שירי שרון זייד ועומר שקד על רקע הניידת של "עלם"  (צילום :יריב כץ)

 

לפני ארבע שנים היא הכירה את ניידת הרחוב של עמותת עלם באור יהודה - ניידת הפועלת בשיתוף פעולה מקצועי ובמימון העיריה, ונוצר חיבור חזק בינה לבין צוות הניידת. שירי מעידה על עצמה שהיא לא הייתה פשוטה בהתחלה ובטח לא נוחה, אבל הרכז ומתנדבי הניידת נלחמו עליה, גרמו לה להיפתח וגם לימדו אותה לבקש עזרה. הם גם אלו שהוציאו אותה מאותו קשר לא בריא שהזכירה קודם לכן. בגיל 17 נכנסה להוסטל של נוער בסיכון, בזכות עלם. "פתאום נהיה לי בית", היא אומרת בהתרגשות. במקביל היא המשיכה להגיע לניידת אותה היא מכנה עד היום "המקום הבטוח שלי".

 

 


שירי שרון זייד  (צילום: יריב כץ)

 

תחום עבודת רחוב בעמותת עלם מסייע ל-10,000 בני נוער, צעירים וצעירות בסיכון בשנה באמצעות ניידות רחוב ב-25 יישובים שונים ברחבי הארץ, משדרות שבדרום ועד צפת שבצפון. צוותי ניידות הרחוב של עלם מגיעים אל בני הנוער בלילות, אל המקומות בהם הם שוהים - גנים ציבוריים, כיכרות, מרכזי בילוי, מגרשי ספורט, מקומות מסתור ועוד. הצוותים בניידות, פוגשים את בני הנוער השוהים והמשוטטים ברחובות, יוצרים עימם קשר ותומכים בהם, במטרה לסייע להם להתחיל תהליכים של שינויים חיוביים בחייהם. רק בשנה האחרונה עלם סייעה ל-1,200 בני נוער הנמצאים במצבי נשירה לחזור למסגרת חינוכית מתאימה ומיטיבה.

 

הניידת מגיעה בשעות הערב. בתחילת הערב צוות הניידת מגיע למקום קבוע, מתמקם עם פינת ישיבה נוחה, שתייה חמה וכיבוד קל, דפי מידע, ועוד – ופוגש את הנערים במפגשים פתוחים וחמים, בשיחות אישיות או קבוצתיות. בחלק השני של הערב ואל תוך הלילה, צוות מיוחד של הניידת מסתובב בעיר , מאתר בני נוער שצריכים עזרה ויוצר איתם קשר.. המטרה היא להנגיש את השירותים וגורמי הטיפול המתאימים, על-מנת להחזיר את בני הנוער למסלול חיים במסגרות נורמטיביות תומכות.

 

עומר שקד, מתנדב כבר 4 שנים בניידת, נזכר: "שירי הייתה אחת הנערות הראשונות שהכרתי בעלם. היא הייתה בלגניסטית", אומר בחיוך, "ממש אהבנו אותה אבל תמיד היה איזה עניין סביבה. שירי הביאה איתה תמיד אנרגיה".

 

 


"שירי הייתה אחת הנערות הראשונות שהגיעו למרחב . היא הייתה בלגניסטית " . עומר שקד ( צילום יריב כץ)

 

שירי התגייסה ולאחרונה השתחררה מהצבא. היא עבדה בשנה האחרונה כמדריכת נוער, ובימים אלו עובדת בשתי משרות אבטחה ויש לה לא מעט חלומות לעתיד. בעוד שנה מהיום היא רוצה לצאת לעולם עם ההרצאה הראשונה שלה, להתחיל לעזור לאנשים להגשים את עצמם וללמד אותם איך לנתק את עצמם מהעבר. וכן, היא גם מסתכלת על הטווח הרחוק - החלום הכי גדול שלה הוא לפתוח הוסטל לנוער בסיכון, לסגור מעגל.

 

"אני נמצאת היום בתקופה הכי טובה בחיים שלי", מסכמת שירי בביטחון. "עכשיו אחרי השחרור שלי אני עדיין בקשר עם האנשים שליוו אותי במהלך השנים הקשות האלה. הם היו אלו שנתנו לי את הכתף שהייתי צריכה, את הבית והמשפחה. הם קיבלו אותי כמו שאני עם מה שיש לי להציע ומי שאני. היום אני רוצה להמשיך את מה שלמדתי מהאנשים המיוחדים האלה. אני גאה בדרך שעשיתי, ואם לסכם במשהו מדהים אחד לומר על העמותה, האנשים האלה הם המשפחה שלי".

 

ניידות הרחוב של עלם מסייעות ל-10,000 בני נוער בסיכון בשנה. כדי שנוכל לעזור לעוד אלפי נערים ונערות כמו שירי, תרמו לעלם, העמותה לנוער בסיכון בשבוע ההתרמה. לתרומה: באתר  או בפייבוקס (תחת "תרומה לעמותות")

 

בשיתוף רולדין


פורסם לראשונה 04/03/2020 08:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים