שתף קטע נבחר

"הבנתי שכאן אוכל לשקם את חיי"

נ' ברחה מבית אמה, חיה תקופות ארוכות ברחוב כשהיא מכורה לסמים וחוותה פגיעות שונות. העובדים והמתנדבים של "עלם" – העמותה לנוער בסיכון, הוציאו אותה מהרחוב וממעגל של ניצול ועזרו לה לעבור למסלול של תקווה וחיים נורמטיביים. ynet ועלם בשבוע ההתרמה למען נערי ונערות הרחוב. צפו ותרמו

בשיתוף רולדין

 

צילום: ירון שרון, עריכה: דפנה פלד

צילום: ירון שרון, עריכה: דפנה פלד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כל נערה או נער שמרגישים מצוקה כלשהי, שצריכים מקום לישון בו, להרגיש בטוחים, אוזן קשבת, כל סוג של תמיכה, עבור כולם אנחנו כאן" – זאת, בתמצית, המטרה של עמותת "עלם", שמסייעת מאז 1983 לאלפי בני נוער, צעירים וצעירות במצבי סיכון.

 

נ' היא אחת מהצעירות שקבלו סיוע מעלם. נ' גדלה במשפחה נורמטיבית, בית רגיל, משפחה חמה, אך בגיל חמש הוריה התגרשו. אמה התחילה זוגיות חדשה, ונ' לא הסתדרה, בלשון המעטה, עם בן הזוג החדש שהיה אלים כלפיה. משם הסיפור החל להתדרדר. "זה התחיל בשתיית אלכוהול. התרגלתי לטעם, ובאיזשהו שלב הרגשתי שאני צריכה יותר מאלכוהול - וסמים סיפקו את העבודה", היא מספרת. היא ברחה מהבית ומשם החלה תקופה ארוכה של חיים ברחוב. אחרי תקופה מטלטלת ברחוב הצליחה נ' לשכור דירה באילת, אך לאחר זמן קצר שוב מצאה את עצמה ברחוב, עם הסמים והפגיעות. צפו בווידיאו בראש הכתבה.

 

נ' צעירה בעלם (צילום: שאול גולן)
נ': "הבנתי שכאן אוכל לשקם את חיי"(צילום: שאול גולן)

 

"ידיעות אחרונות" ו־ynet חוברים לעמותת "עלם" במטרה לגייס משאבים שיאפשרו להוציא עוד צעירים וצעירות מהרחוב ולשקם את חייהם. רוצים לתרום? הקליקו  באתר  או בפייבוקס (תחת "תרומה לעמותות") או חייגו אל 04-6376229 בין השעות 8:00-22:00.

 

היא חיפשה מקום לישון בו , ואחרי חיפושים הגיעה ל"שלטר" של עלם לצעירות חסרות בית – מרכז לצעירות חסרות בית שהינו שיתוף פעולה בין "עלם", משרד הרווחה, עיריית ירושלים ו"הקרן לידידות". המרכז הזה פועל 24 שעות ביממה וקולט כל אחת, בכל מצב, ללא התניות וללא שאלות. בהתחלה זה היה עבור נ' מקום שאפשר לשהות ולישון בו. "אבל אחרי תקופה זה התחיל להרגיש לי כמו בית, מקום שאפשר לנוח בו מכל הבלגן ולהתחיל להתאפס על החיים", היא מספרת.

נ' צעירה בעלם, עם ענבר דור קרמבל מנכ
נ' עם ענבל דור קרבל, מנכ"לית עלם. (צילום: שאול גולן)

יום אחד ניגשה אליי מישהי והתחילה לדבר איתי", מספרת נ', "זאת הייתה אחת הרכזות ב'שלטר', שהציעה לי עזרה. זה היה לי מוזר. הייתי רגילה כל החיים שמחליטים בשבילי, ולא שואלים אותי, אבל היא השאירה לי את הבחירה. פתאום הבנתי שזה מקום שבו אוכל לשקם את חיי". נ' החלה לעבוד, הפסיקה עם הסמים, שכרה דירה, שיפרה בגרויות, עשתה פסיכומטרי וכיום היא חולמת להיות עורכת דין.

 

בעמותת "עלם" עובדים כ־300 אנשי מקצוע, ולצידם כ־2,000 מתנדבים. הם יוצאים לשטח ופוגשים את בני הנוער: ברחובות, בגינות, במקומות בילוי, בבתי הספר, באינטרנט – בעצם בכל מקום שבו הם נמצאים. העמותה פועלת בפריסה ארצית רחבה, ב־42 יישובים ברחבי הארץ, ומספקת מענים לרצף רחב של מצוקות: החל מהתמודדות עם מצבי משבר אישיים, דרך נשירה ממסגרות לימודיות, קשיים חברתיים, אלימות בבית, התמכרות לסמים ואלכוהול, שוטטות, אלימות מינית ומחוסרי בית.

 


לתרומות: הקליקו על התמונה

 

בין אלה, "עלם" מסייעת מידי שנה למאות צעירים וצעירות חסרי בית שמנוצלים מינית מסחרית. ללא הסיוע, רובם היו הופכים קורבנות לאלימות ולהתמכרויות וחלקם אף היו מתים. הם כמובן לא אשמים במצבם: במקרים רבים תופעות אלה הן תוצאה של פגיעות מיניות, בתים לא מתפקדים, אלימות בבית ועוד.

 

"ידיעות אחרונות" ו־ynet חוברים לעמותת "עלם" במטרה לגייס משאבים שיאפשרו להוציא עוד צעירים וצעירות מהרחוב ולשקם את חייהם. רוצים לתרום? הקליקו  באתר  או בפייבוקס (תחת "תרומה לעמותות") או חייגו אל 04-6376229 בין השעות 8:00-22:00.

 

ענבר דור קרמבל מנכ
ענבל דור קרבל, מנכ"לית עלם(צילום: שאול גולן)

 

בשיתוף רולדין


פורסם לראשונה 10/03/2020 10:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים