רואים בזה שליחות: תורמים למשק הישראלי
אנשים רבים נזקקים בתקופה האחרונה לעזרת עמותות אך העומס כבד על אלו. חברות רבות בישראל נרתמו לעזרה, מאלביט שעובדיה מחלקים חבילות מזון לפסח ומבצעים שיחות טלפון עם קשישים בבידוד, דרך פיתוח אמצעי לחימה בווירוס של רפאל ועד למובילאיי שהקימה קרן שתתרום 10 מיליון שקלים לעמותות
בשיתוף מובילאיי
מזה שבוע ויותר שממשלת ישראל מדברת על "התוכנית הכלכלית" הגדולה שתסייע למשק לצלוח את משבר הקורונה ההולך ומתמשך. מפעם לפעם מתפרסמים בתקשורת סעיפי חבילת הסיוע הכוללת דמי אבטלה משופרים, מענקים לעצמאים ולעובדים מעל גיל 67 וכן הנחות ארנונה ודחיית תשלומי חובה לעסקים, אך עד כה התוכנית לא פורסמה בצורה רשמית (הכתבה פורסמה טרם הודעת הממשלה הערב).
בינתיים, המצב בשטח רק הולך ומחמיר: הגירעון הולך וגדל, היקף המובטלים מאיים להגיע למיליון איש ובעלי עסקים קטנים ובינוניים תופסים את ראשם בייאוש, מנסים להבין כיצד לשרוד את החודשים הקרובים.
למגרעת קודרת זו נכנסו לאחרונה חלק מהחברות הגדולות במשק אשר הפנימו את גודל השעה והחליטו לפתוח את ליבן ואת ידיהן למען החברה הישראלית העומדת כך נראה בפני מיתון עתידי קשה.
אחת מהחברות האלו היא החברה הביטחונית אלביט מערכות המעורבת בקהילה בכל ימות השנה שבמיוחד עכשיו נרתמה לסייע במישורים שונים. כלל עובדי ומנהלי החברה הגבירו בשבועות האחרונים את מעורבותם בקהילה והם מחלקים אלפי ארוחות צהריים חמות וסלי מזון לקראת חג הפסח בשורה של אתרים ברחבי הארץ, נרתמים לביצוע שיחות טלפון עם קשישים המצויים בבידוד ביתי, וחטיבת יבשה של אלביט אף הסבה טיסת מטען מהודו לטובת השבת מאות מטיילים חזרה לישראל.
בנוסף, אלביט מערכות אבטחה - אלסק תרמה מחשבים לילדים בשדרות, במטרה לאפשר למידה מרחוק ולהקל על המשפחות והילדים את השהות בבית בתקופה זו, זאת בעקבות פנייה מצד הרשות המקומית. תרומה זו מצטרפת ל- 3,000 מחשבים שנתרמו על ידי החברה בשנה האחרונה לילדים ועמותות ברחבי הארץ.
חברה נוספת שמגבירה בימים אלו את פעילותה למען הקהילה היא רפאל – מערכות לחימה מתקדמות, שהקימה שבעה צוותי פעולה של עובדים הפועלים בהתנדבות. עובדים אלו התפזרו במספר בתי חולים בארץ במטרה להבין מהצוותים הרפואיים מהם האתגרים העיקריים העומדים בפניהם ולנסות לפתח טכנולוגיות שיקלו עליהם במלאכה.
כך, למשל, הוקם צוות ייעודי שעוסק בשיטות מתקדמות לחיטוי מוצרים מתכלים (חלוקים/מסכות ועוד), על רקע החוסר העצום בהם. כמו כן, הוקם צוות הבוחן שימוש ברובוטים במחלקות הקורונה במקום אחיות, מה שיוריד את אחוזי ההידבקות של הצוותים הרפואיים.
בנוסף, הקימה החברה צוותים לבחינה של שידור מדדים לתוך חדר בקרה באמצעות טכנולוגיות מתקדמות, אפליקציות לייעול וקיצור תהליכים במעבדות נוירולוגיות ועוד. במקביל לכלל הפעילות הזו, אספו ועדי העובדים של רפאל תרומות וחילקו מנות מזון לקראת חג הפסח למשפחות נזקקות באזור חיפה והקריות וכן גם תרמו שלוש מכונות הנשמה לבתי החולים: בני ציון, כרמל ורמב"ם.
עובדי החברה אף משתתפים במאמץ הלאומי שמובל על ידי משרד הביטחון ומפא"ת (מנהלת פיתוח אמצעי לחימה) בנושא מכונות ההנשמה, ובמסגרת זו החברה אימצה את מפעל פלייט ועוזרת לו להגביר את ייצור מכונות ההנשמה.
"כולנו ממוקדים במשבר הקורונה ומעבר לעשייה הביטחונית השוטפת אנחנו שותפים בניסיונות למצוא את הפתרונות הטכנולוגיים שיסייעו במלחמה נגד הנגיף והתפשטותו", אמר מנכ"ל רפאל, יואב הר-אבן. "גם בימים אלו, לאור היערכות נכונה, מצליחה החברה לשלב בין מילוי הנחיות משרד הבריאות לבין המשך רציפות התפקוד, בראש וראשונה לטובת מערכת הביטחון, וזאת הודות לעשייתם ועבודתם המסורה של אנשי רפאל הרואים שליחות בעשייתם".
בחברת S&P מעלות החליטו להירתם למען צוותי הרפואה בבתי החולים תוך תמיכה בענף אחר הנמצא במשבר קשה – ענף הקייטרינג והמסעדנות. החברה מזמינה מזון מעסקים קטנים במטרה לתמוך בהם לאור המצב, ומעבירה את משלוחי המזון ישירות לחדרי מיון, על מנת להוקיר תודה ולשמח את הצוותים הרפואיים בישראל. במקביל דיווחה חברת האם, קבוצת S&P Global, על הקצאת סכום ראשוני של 2 מיליון דולר לפעילויות תמיכה בהתמודדות העולמית עם נגיף הקורונה. גל המימון הראשון יתמוך במענקים לארגונים לא ממשלתיים בדגש על מחסור במזון, אספקה רפואית ותגובה רחבה להתמודדות עם הווירוס.
"התרומה למימון היא של העובדים באופן אישי ושל החברה עצמה", אמרה רונית הראל בן זאב, מנכ"לית S&P מעלות. "ביצענו עד כה מספר משלוחי מזון לחדרי מיון בבתי חולים והתגובות היו חיוביות מאוד מצד הצוות הרפואי, מצד העסקים הקטנים ומצד צוות העובדים שנרתם, תורם ושוקד על שיתוף היוזמה. כולנו תקווה שארגונים נוספים יאמצו ויתמכו בצוותים הרפואיים העושים לילות כימים במסירות למען כולנו".
מי שדיווחה לאחרונה על תרומה של לא פחות מ-10 מיליון שקלים המיועדים לטובת עמותות וארגוני המגזר השלישי, כמו גם ארגונים הפועלים לסיוע לעסקים קטנים ובינוניים היא חברת ההייטק מובילאיי. עד כה קיבלה החברה עשרות רבות של פניות מצד גופים הרואים עצמם כעומדים בקריטריונים. "מובילאיי מעמידה את התרומה הכספית היפה לאור אמונתה כי בשעה כה מורכבת וקשה במדינה, מדובר על מעשה שכמעט מתחייב מאליו", אמרה אלכס קגנוב טלמור מנהלת פתרונות מידע ומיפוי בחברת מובילאיי.
"אנחנו שמחים לשמוע על כך שחברות נוספות שיכולות להרשות לעצמן לתרום למשק בשעת משבר זו פותחות גם הן את ידיהם ומעניקות תרומה וסיוע. התרומה שלנו מתמקדת בעיקר בעמותות וארגונים ללא כוונת רוח המסייעים במהלך כל השנה למגזרים שונים בחברה.
"אם בימים כתיקונם תרומה עבורם נחשבת להתנדבות אמיתית הרי שכעת הדברים נכונים שבעתיים. אנו מאמינים כי זוהי שעתו של המגזר העסקי, כמובן אלו שידם משגת לכך, להביע סולידריות עם כלל החברה הישראלית ולתרום ולסייע ככל יכולתו."
קגנוב טלמור הוסיפה כי "מגיעות אלינו בקשות רבות מעמותות וארגונים והכוונה שלנו היא לבצע הליך סינון מזורז מאוד באופן שבו הכסף שהוקצב לתרומה, או לפחות חלקים מתוכו, יחולקו כבר לפני חג הפסח. לצורך כל הגדרנו לפרויקט הזה לוח זמנים צפוף מאוד, ומחר, יום שלישי ה-31 לחודש הוא היום האחרון בו יתקבלו אצלנו הבקשות. מטרת העל של התרומה שלנו היא לאפשר לאותם ארגונים ועמותות לצלוח את שלושת החודשים הקרובים עד חזרתם לדרך המלך".
ארגונים ועמותות יוכלו להגיש בקשה למענקים ובלבד שפעילותם ממוקדת בתמיכה במשק הישראלי או בציבור הישראלי עד ה-31.3.2020. להגשת בקשות, לחצו כאן>>
בשיתוף מובילאיי