שתף קטע נבחר

הקורונה לא יגיע לקשישים? תלוי בנו

100 אלף מסכות כירורגיות, 50 אלף חלוקים חד־פעמיים ו־150 אלף כפפות חד־פעמיות חולקו אתמול בכ־40 מוסדות גריאטריים במסגרת פרויקט "ושמרת". הפרויקט נועד למנוע הדבקה המונית של הקשישים שחיים במוסדות, שעלולה לגרום לקריסת בבתי החולים. כמחצית מתקציב הפרויקט גויסה, אך יש צורך בתרומות נוספות

בשיתוף ושמרת

 

כארבעים מוסדות גריאטריים ברחבי הארץ, מדבורייה וריינה בצפון, דרך בני־ברק, בת־ים, פתח־תקווה ותל־אביב במרכז, ועד אשקלון ובאר־שבע בדרום, התחילו לקבל אתמול ציוד מיגון – זאת במסגרת פרויקט "ושמרת", שלו שותפים "ציונות 2000", "שיתופים", "הקרן הלאומית למיזמים", "ידיעות אחרונות" ו־ynet.

 

מטרת המבצע, אותו מוביל איש העסקים והיזם החברתי רוני דואק, היא למנוע הדבקה המונית של האוכלוסייה המבוגרת אשר נמצאת במוסדות הגריאטריים. הדבקה שכזו עלולה להוביל לקריסה של בתי החולים, שלא יוכלו לתת טיפול לכל הנדבקים, כמו גם לנטישה המונית של עובדי המוסדות, שישאירו את הקשישים לבדם מפחד שיידבקו גם הם.

אנשי צוות המרכז עם ציוד מיגון שסופק על ידי מבצע ושמרת (צילום: אלדד רפאלי)
אנשי צוות המרכז עם ציוד מיגון שסופק על ידי מבצע ושמרת(צילום: אלדד רפאלי)

ענת חוג'ה, מנהלת המרכז, עם מדריך מתנועת אחריי שמתנדב במבצע
ענת חוג'ה, מנהלת המרכז, עם מדריך מתנועת אחריי שמתנדב במבצע "ושמרת". (צילום: אלדד רפאלי)

במהלך המבצע, שעתיד להימשך לפחות שלושה חודשים, יקבלו המוסדות ציוד מיגון, תוספות כוח אדם, מקומות מגורים קרובים לעובדים, שירותי הסעות, תמיכה בחוסן של הדיירים ושל צוותי המוסדות, עזרה ניהולית ועוד.

 

חברות, תנועות וארגונים שונים כבר החלו להצטרף לפרויקט. כך, למשל, תנועת "אחריי" הקצתה 300 מדריכים, שיגיעו ל־300 המוסדות ברחבי הארץ ויכשירו את העובדים כיצד למנוע הדבקה. רונן גלשטיין, מנהל המבצע, מספר כי ליוזמה הצטרפו גם "אשל-ג'וינט", ארגון הגג של המוסדות הגריאטריים, חברות השכרות רכב נידבו מכוניות לטובת חלוקת ציוד, בזק בינלאומי, יס ופלאפון תרמו כסף, טאבלטים ומכשירים סלולריים, אנשים פרטיים מגיעים לסייע, ונציגי משרדי הבריאות והרווחה יושבים באופן קבוע בחמ"ל שהוקם למען המיזם בבית־יהושע.

כ־100 אלף מסכות כירורגיות, 50 אלף חלוקים חד־פעמיים ו־150 אלף כפפות חד־פעמיות חולקו רק אתמול. עוד חצי מיליון מסכות, עשרות אלפי בקבוקי אלכוג'ל, ערכות הדרכה ייעודיות בנושא מניעת הדבקות וציוד נוסף יחולקו בזמן הקרוב.

אנשי צוות המרכז עם ציוד מיגון שסופק על ידי מבצע ושמרת (צילום: אלדד רפאלי)
אנשי צוות המרכז עם ציוד מיגון שסופק על ידי מבצע ושמרת(צילום: אלדד רפאלי)

אחד המוסדות שקיבל ציוד אתמול הוא "בית ארבל" בפתח תקווה, שם יש 160 דיירים, שש מחלקות סיעודיות ו־140 אנשי צוות. "הדיירים בודדים כי אין מבקרים והמשפחות אינן יכולות להיכנס, אז הצוותים נדרשים להיכנס לחלל הזה: לתמוך יותר, להאכיל יותר, להקשיב יותר", מספרת ענת חוג'ה, מנהלת המרכז, "הציוד הרב שקיבלנו שימח את אנשי הצוות ונטע בהם תחושת ביטחון. התקופה קשה, אבל לפחות אנחנו ממוגנים".

 

תקציב המבצע לשלושה חודשים מוערך בכ־12 מיליון שקלים. מחצית מהסכום כבר גויסה, כשדואק הוא התורם העיקרי, אבל יש צורך בתמיכה נוספת. ארגונים עסקיים ואנשים שמעוניינים לתרום מוזמנים לכתוב למייל info@sheatufim.org.il או להיכנס לאתר

  

בשיתוף ושמרת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים