שתף קטע נבחר

כך נראה הירח: מבזק חדשות טובות

המירוץ לחיסון בארה"ב צובר תאוצה, דובים חומים נדירים נצפו בספרד, סוף סוף מיפו את הירח, וגם - בשורה מירושלים. חדשות טובות מסביב לעולם ומעבר. צפו

צפו במבזק חדשות טובות מאולפן ynet:

 

צילום: חגי דקל

צילום: חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הצד הברור של הירח

אחרי עשרות שנים של עבודת מחקר, מדענים הצליחו למפות לראשונה את כל שטח הירח בעזרת מידע ממשימות לוויין. הבליטות, הסלעים הבהירים והכהים – כן, אלו שאתם רואים ממרחקים, לכל אחד מהם הסבר משלו, עכשיו כשהמפה מתפרסמת, היא יכולה להסביר היסטוריה של יותר מארבעה מיליארד שנה.

 

בדיקות קורונה קבוצתיות  (מתוך הפרויקט של USGS ו-NASA)
(מתוך הפרויקט של USGS ו-NASA)

 

על המיפוי והסיווג עמלו מדענים מהמכון הגיאולוגי בארה"ב בשיתוף נאס"א, והוא עשוי לתרום תרומה ענקית למשימות אנושיות עתידיות בחלל. ואם גם לכם בא לראות, זה זמין לכולם! קחו את חברה שלכם לדייט בירח, במילא אין עדיין לאן לצאת, לחצו כאן.

 

פייזר בדרך לחיסון?

נמשכים המאמצים העולמיים למציאת חיסון נגד נגיף הקורונה, שמתגלה כעקשן במיוחד, אתמול (ג') הודיעה חברת התרופות האמריקנית פייזר שהחלה בניסויים על מתנדבים בריאים, יחד עם השותפה למחקר, החברה הגרמנית ביו-טק.

 

בקרוב מאד נדע אם החיסון הזה, שבבסיסו חומר גנטי שנותן הוראות לתאים לייצר חלבונים ולעמוד מול הנגיף, יתגלה כיעיל, כשבחברות טוענים שסיכוי גבוה שהוא יהיה מוכן להפצה של יותר מ-20 מיליון מנות עד סוף השנה. לחיסון יש פוטנציאל להיות בין החיסונים הראשונים נגד הקורונה.

 

כן דובים וכן יער

קפיצה לספרד, שם תועד דב חום נדיר בפארק הלאומי, לראשונה מזה 150 שנה. החוקרים משערים שגילו של הדוב בין שלוש לחמש, הוא צולם ביום על ידי מצלמות מרוחקות ובלילה תועד על ידי מצלמות אינפרא-אדום. בצילומים הנדירים ניתן לצפות בדב כשהוא אוכל, משוטט להנאתו ואפילו מגרד את גבו על עץ.

 

הדוב הנדיר בספרד (צילום: Zeitun Films)
הדוב הנדיר בספרד(צילום: Zeitun Films)

 

הפתרון החסכוני של החוקרים הישראלים

ולסיום חדשות טובות מירושלים: רעיון יצירתי של חוקרי האוניברסיטה העברית והדסה הביא לביצוע בדיקות קורונה קבוצתיות שהוכחו כיעילות מאד. בשיטה החדשה ניתן לערבב עד 8 בדיקות יחד. במידה והתשובה יוצאת שלילית – מה טוב, אם לא, פשוט בוררים בדיקה-בדיקה עד שמוצאים את החולה.

 

בדיקות קורונה קבוצתיות  (צילום: אלאנורה מדבדב, באדיבות האוניברסיטה העברית)
בדיקות קורונה קבוצתיות (צילום: אלאנורה מדבדב, באדיבות האוניברסיטה העברית)

 

הרעיון התברר לא רק כחוסך בזמן וכוח אדם, אלא ככזה שחוסך גם בריאגנטים. כיום, המעבדה הווירולוגית של הדסה בשיתוף האוניברסיטה הפכה לאחראית על כ-20% מהבדיקות בארץ.

 

  • רוצים לעשות טוב? עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון, המציעה לאורך כל השנה התנדבות בהתאמה אישית, מציגה את כל המקומות שאליהם ניתן לפנות כדי להתנדב בעת הזו. למגוון התנדבויות בצל הקורונה לחצו כאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלאנורה מדבדב, באדיבות האוניברסיטה העברית
צילום: אלאנורה מדבדב, באדיבות האוניברסיטה העברית
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים