שתף קטע נבחר

 

לא שדרגתם לכרטיס זהב? פראיירים

איך מקבלים כרטיס אשראי טוב יותר, כמה תשלמו, ומה היתרונות מול כרטיס האשראי הרגיל

כמעט לכולנו יש כרטיס אשראי מסוגים שונים. אם אין לכם כרטיס אשראי זהב אתם פראיירים - רוצו אחרי סיום קריאת הכתבה לטלפון כדי להזמין לכם אחד. מי שאין לו כרטיס פלטינום - היוקרתי ביותר - יכול במרבית המקרים רק לקנא.
בישראל כ-3.8 מיליון כרטיסי אשראי: ישראכרט (כולל כרטיסי ישראכרט, מאסטרקרד, אמריקן-אקספרס, וויזה); כאל (ויזה, דיינרס ומאסטרקארד), ולאומי (ויזה ומאסטרקארד).
כרטיסי האשראי הפכו כבר מזמן לאמצעי תשלום נפוץ מאוד, שקשה לחיות בלעדיו. אבל למרות זאת, יש עדיין לקוחות רבים שאינם מודעים לאפשרות לקבל כרטיס אשראי משודרג, טוב יותר מהכרטיס הנוכחי שלהם. לא מדובר בשדרוג חסר ערך - כרטיס משודרג מקנה לבעליו הטבות רבות יותר. לדוגמה, תוכלו לקבל מסגרת אשראי גבוהה יותר, בריבית זולה יותר, מה שמהווה היום הטבה ממשית אם בודקים את עלויות האשראי היקרות בבנקים. בנוסף יש ביטוחים נרחבים יותר, מתנות שוות יותר וכל מיני פינוקים קטנים. גם אם בעיניכם אין סיכוי שתקבלו כרטיס זהב, שנתפס בעיניכם כיוקרתי ושייך לאמידים שבחבורה - בעיני חברות האשראי והבנקים המצב לעיתים שונה לחלוטין.
אז מה הקריטריונים? כרטיס מקומי יכול בדרך כלל כל אחד לקבל, מגיל 16. מסגרת הכרטיס נקבעת לפי מה שחברת האשראי או הבנק יודעות עלינו.
כלומר, לחיילים תהיה מסגרת נמוכה של עד 3,000 שקל (לצעירים אין מסגרת, או שהיא נמוכה משמעותית), אלא אם יש להם תוכניות חיסכון בבנק. כעיקרון, למנהלי סניפים יש סמכות להחליט על הנפקת כרטיס, כך שלהיכרות או לרושם שתצרו יש משקל רב. כרטיס הזהב כבר מזמן איבד מזוהרו, והפך נגיש לחלק גדול מהלקוחות. בדרך כלל, אצל כל חברות האשראי, משכורת חודשית נטו של 6,000-7,000 שקל ליחיד או כ-12 אלף שקל נטו למשפחה תספיק. אבל חשוב לזכור - אין כללים קבועים, וההחלטה תלויה בגורמים שונים כמו ותק, היכרות עם הלקוח, אופי העיסוק ועוד.
גם מי שהוא לקוח ותיק מזה מספר שנים של חברת אשראי (או מחזיק כרטיס שהבנק הנפיק לו), ומשלם בכל חודש חשבון בהיקפים של 4,000-5,000 שקל, עשוי לקבל כרטיס זהב. לכרטיסי זהב יש מסגרת אשראי כפולה מכרטיס מקומי (רגיל) - בדרך כלל 20,000-10,000 שקל. הריביות נמוכות יותר - כ-1% לשנה פחות מכרטיס מקומי. בנוסף יש מבצעים והטבות ייחודיים.

הפלטינום עדיין מורם מעם

כרטיסי הפלטינום, לעומת זאת, עדיין לא ירדו אל העם. רק ל-35 אלף לקוחות מאושרים יש כרטיס כזה. מי שרוצה להצטרף אליהם, צריך לעבור מחסום גבוה למדי, ולשלם לא מעט. בחברות האשראי סירבו בתוקף לחשוף קריטריונים ברורים, ואמרו שהדבר נתון לשיקול דעת החברה או מנהל הסניף.
בקשר לדמי שימוש: בישראכרט תשלמו 750 שקל לשנה, אלא אם תבצעו 6 פעולות בממוצע בחודש, או תוציאו 1,000 שקל בחודש. בלאומי-קארד תשלמו 760 שקל, פטור למבצע 6 פעולות בממוצע חודשי. כאל (כמנפיק) ודיינרס-קלוב - 250 דולר, פטור לשימוש חודשי ממוצע של 3,000 שקל.
הנפקה באמצעות הבנקים השותפים בכאל: דיסקונט מעניק פטור מדמי חבר, והבינלאומי מעניק פטור רק ב-6 פעולות או הוצאה של 1,000 שקל בחודש. אמריקן-אקספרס: 330 דולר, המקנים זכאות לכרטיס נוסף בחינם לבן הזוג.
על-פי רוב תידרשו להוכיח שימוש חודשי ממוצע של כ-10,000-8,000 שקל בכרטיס, ואם הבנק מנפיק את הכרטיס, גם חסכונות של מאות אלפי שקלים (מה שנקרא עושר פיננסי). בתמורה תקבלו מסגרת אשראי גבוהה פי 3 לערך מהזהב, סביב 50 אלף שקל, ביטוחים טובים ונרחבים יותר, אשראי זול בערך בכ-1% לשנה לעומת הזהב, הסדרי תשלומים עדיפים, פינוקים, חוברות הטבות מיוחדות וכמובן יוקרה.

פתרון טוב לאוברדראפט

בישראל 3 חברות אשראי: תשלובת ישראכרט בבעלות בנק הפועלים, לאומי-קארד בבעלות בנק לאומי, ו-כאל בבעלות הבנקים דיסקונט, הבינלאומי ושותפים.
מי מנפיק: לא רק הבנקים מנפיקים כרטיסי אשראי - חלק מהכרטיסים מונפקים ישירות באמצעות חברות האשראי (לדוגמה כרטיסי מועדון שונים). המנפיק קובע את התנאים שתקבלו - מסגרת אשראי ריבית וכו'.
הטבות: מלבד כוכבים/נקודות מציעות חברות האשראי הטבות שונות: הנחה למחזיקי כרטיס מסוים, החזר של אחוז מסוים מהשימוש ועוד.
עלויות: כמו הבנקים, גם חברות האשראי התחילו באחרונה לגבות דמי שימוש קבועים. בנוסף יש דמי חבר שנתיים (עד כ- 400 שקל בכרטיס זהב) למי שלא מבצע 6-4 פעולות בכל חודש. לא כדאי להחזיק כרטיס בלי להשתמש בו.
תחרות: חברות האשראי נאבקות ביניהן על לקוחות. אם יש לכם כרטיס זהב מחברה א', בקשו מחברה ב' לפחות כרטיס שווה ערך, ורצוי אף טוב יותר. זה עובד.
זהב: כרטיסי זהב כבר מזמן ניתנים כמעט לכל אחד. משכורת חודשית נטו של 7,000-6,000 שקל תזכה אתכם בדרך כלל בכרטיס נחשק כזה.
מינוס: למי שיש אוברדראפט בבנק, כדאי להשתמש בהסדרי התשלומים שמציעות חברות האשראי, כי הם זולים יותר בדרך כלל מהלוואה בבנק או מהריבית על החריגה. אפשר לקבל הלוואות בלי ערבים ומייד. גם אם ההלוואות לא זולות יותר תמיד, הן נגישות יותר.
מעקב: אפשר לבדוק, גם באינטרנט, את מצב החיובים העתידיים. אפשר גם להגביל מראש את סכום החיוב החודשי (תמורת תשלום ריבית על יתרת החיוב, שנדחית).







לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים