שתף קטע נבחר

 

איך קונים מזוודה

המיתון לא פסח על ענף המזוודות: קונים מותגים פחות יוקרתיים ומחפשים נוחות ומחיר טוב. איך הפכה המזוודה לטרולי, איך לבחור מזוודה ומה לצפות בשדה התעופה. רגע לפני עונת הנסיעות- סקירה

העונה המסורתית של מכירות המזוודות נפתחת השנה נפתחת השנה כשסימני שאלה מרחפים מעל. מה יהיה גורל הנסיעות לחו"ל על רקע המצב הכלכלי, המתיחות הביטחונית ומגפת הסארס.
המשבר המתמשך בענף התיירות שינה באופן דרמטי את תחום המזוודות. מכירות המותגים היוקרתיים כמו דלסי, סמסונייט וקיפלינג ירדו, ולא רק בארץ. לעומתם עלו מכירות המותגים הפשוטים יותר ששודרגו בחומר ובעיצוב. דוגמה בולטת לכך שמורה דווקא למותג ישראלי: לידר של קל-גב שכבר תופס היום, על-פי הערכות בין רבע לשליש משוק המזוודות.
מתוך מודעות לבעיה יצאו ודלסי עם קווי מוצרים ברמות מחירים נמוכות בעשרות אחוזים, בהשוואה למוצריהן הרגילים ועם מבצעים. אך למרות המאמץ של המותגים היוקרתיים והבינלאומיים יותר ממחצית שוק המזוודות נמצאת עדיין בשליטה של מותגים פרטיים של הרשתות או היבואנים השונים. הום-סנטר מוכרת את קמפליין וקייפטאון ובשופרסל, קוסמוס ויוניברס נמכר המותג הפרטי טרוול-קלאב. המכנה המשותף למוצרים אלה הוא מחיר הנמוך: טרול מתחיל ב-70 שקל וגם המזוודה הגדולה ביותר לא עוברת את ה-250 שקל.

הטרולים משתלטים על השוק

הטרולים, מזוודות הגלגלים, כובשים את שוק המזוודות ודוחקים לשוליים את המזוודות המסורתיות. למרות שהם אינם תמיד הפתרון האולטימטיבי. חלק מהרשתות כמו הום-סנטר והמשביר אופנה, שעוסקות במכירת מזוודות, כלל לא טורחות להציע מזוודות מסורתיות ומסתפקות בטרולים בלבד. כיום יותר מפעם מתאימים הצרכנים את הטרולי לאופי הנסיעה. הטרולי הקטן המכיל כ-30 ליטרים משמש לנסיעות קצרות ליעדים קרובים כמו טורקיה, יוון או קפריסין לסופי שבוע או לנסיעות עסקיות, מסביר סמנכ"ל השיווק של קרביץ, מנשה זילכה. הטרול הבינוני, המכיל כ-50 ליטר, משמש לנסיעות ארוכות יותר ליעדים רחוקים כמו אירופה. והגדול המכיל כ-110 ליטר - המגיע בדרך-כלל עם רוכסנים בשיטת האקורדיון המאפשרת להרחיב אותו - משמש לנסיעות ארוכות או כפתרון כולל למשפחות הטסות לחו"ל.
תופעות נוספת היא רכישת טרול לכל בן משפחה וחידושים המיועדים להבטיח אריזה נוחה יותר וכן עמידות מפני גניבה או התפרקות המזוודה.

מזוודה עם גלגלי רולר-בליידס

בין החידושים השנה הם סדרת סילואט-7 – מזוודות חצי קשות של סמסונייט. במזוודות אלה הגב קשיח ואילו החלק הקדמי רך, עם רוכסן צדדי להגדלת התכולה עד לכ-25% מגודל המזוודה. המחירים מ-1,800-670 שקל, לפי הגודל.
רשת למטייל החלה לשווק ליין מזוודות חדש בשם טרמינל. מדובר במזוודה בעלת מסגרת גמישה שמאפשרת לדחוס בהן פריטים, ואחרי השימוש חוזרת המזוודה לגודלה המקורי. המזוודות מצוידות בגלגלי רולר בליידס, לתנועה חלקה וקל יותר. המחירים - 363-242 שקל. ברשת מציעים גם מגוון אבזרים המיועדים להקל על האריזה. למשל, תאי אחסון מבד עם דפנות מרשת, הרעיון טוב אך הנפח, כשל חולצה ממוצעת, רב מידי. רעיון מוצלח יותר הלקוח מעולם התרמילאים הוא שקיות אריזה דקיקות בשיטת הואקום הדוחסות מוצרים אווריריים. כאן הבעיה נעוצה במחיר: 135 שקל לשקית.
חברת דלסי, הספקית הגדולה של מזוודות לצוותי אוויר בחברות תעופה רבות בעולם, תחל השנה לשווק טרולים המצוידים במנעולים עם מנגנון המאפשר לבעל המזוודה לדעת אם מישהו נגע בה. השיווק יתחיל בראשית יוני, טרם נקבעו מחירים.
מותג ותיק ומהיקרים בעולם הוא מותג המזוודות לואי ויטון. מסתבר על-פי, מנהל לואי ויטון בישראל, דויד רינגלהיים, שלמרות המיתון ולמרות המחירים הישראלים עדיין קונים את המותג. טרולי למטוס נמכר ב-5,850 שקל. ומזוודה-טרולי, לא גדולה במיוחד (70 ס"מ) ב-9,100 שקל.

מה הם מציעים?

מזוודות וטרולים לעלייה למטוס הן בגודל של 21-20 אינטש, מזוודות בינוניות בגדלים של 24-26 אינטש, ומזוודות גדולות הן בגדלים של 28-30 אינטש.
קרביץ: טרולים לעלייה למטוס ב-400-150 שקל. טרולים בינוניים וגדולים ב-800-500 שקל. המשביר לצרכן: ריקושט חזרה לסניפים ומפעילה את תחום מוצרי הנופש והפנאי ומוכרת את מותגי סמסונייט, איירפורט ודאבל-פריים. המחירים - טרולים לעלייה למטוס - 525-209 שקל. מזוודות בינוניות - 850-399 שקל מזוודות גדולות במחירים שבין 930-469 שקל.
הום-סנטר: מציעה מגוון טרולים ממותגי הבית. המחירים נעים בין 69-249 שקל לטרול המתאים לעליה למטוס. 349-120 שקל לגודל בינוני ועד 220-190 שקל לגדול.
אופיס-דיפו: מזוודות עלייה למטוס - 200-99 שקל, מזוודות בינונית - 399-169 שקל ומזוודות גדולות - 450-200 שקל
H&O מחסני אופנה: טרולים לעלייה למטוס - 199-149 שקל, טרול בינוני - 249 שקל, טרולים גדולים 369-279 שקל.
יוניברס-קלאב: טרולי לעלייה למטוס - 66.40 שקל, טרולי בינוניים ב-245-85.40 שקל וטרולים גדולים ב-99-292.50 שקל. ברשת מציעים גם סט שכולל מזוודה בינונית ושתיים גדולות ב-179 שקלים בצבע כחול.
ריקושט: טרולים לעלייה למטוס 332-139 שקל, בינוניים - 499-188 שקל וטרולים גדולים 599-236 שקל.
למטייל: טרולים לעליה למטוס - 118-600 שקל. בינוניים - 569-139 שקל. מזוודות ותיקים גדולים - 1,100-185 שקל.

נמלי תעופה 2003

סמנכ"ל השיווק של איסתא, רונן קרסו, מייעץ לנו מה לעשות כדי לקצר את זמן השהות בבדיקות הביטחוניות ולהשאר עם מזוודה שלמה עד סוף הטיול.
התאימו את הגודל: ההקפדה על מגבלת הגודל של תיק העלייה למטוס נוקשה יותר מאי פעם. כל חריגה מהגודל המותר תסתיים במשלוח התיק שלכם עם המטען הרגיל.
רוב החברות מאשרות להעלות תיק או טרולי של עד ל-55 סמ (12 אינטש) אבל יש המגבילים ל-40 ס"מ (20 אינטש). קיימת גם מגבלת משקל עד 10-8 ק"ג לבעלי כרטיס במחלקת התיירים.
ליוצאים לארה"ב וגרמניה: נמלי התעופה של ארה"ב וגרמניה נחשבים למקפידים בבדיקות. הן ארוכות וממושכות ולעתים תדרשו לפתוח את כל חפציכם. אם פניכם ליעדים עתירי בדיקות אל תארזו את המזוודה עד קצה התכולה. הרבו להשתמש בשקיות ניילון כדי שתוכלו לפרק ולארוז בקלות. והקפידו על איכות המזוודה ובעיקר הרוכסנים שיעמדו בפתיחות ובסגירות החוזרות.
ליוצאים לאירופה: בנמלי תעופה ביעדי הנופש בעיקר תורכיה, יון וספרד הבדיקות קפדניות פחות. ביעדים האירופאיים כמו איטליה, צרפת, הולנד ואנגליה הבדיקות ברמה בינונית.
חבילות סגורות: אל תכניסו חבילות סגורות לתיקי היד המיועדים לעלייה למטוס - יפתחו אותן.
חפצים חדים: אל תכניסו חפצים כמו מספריים, אולרים, פצירות - יחרימו אותם.
מכשירים חשמליים: אל תכניסו לתיקי היד מכשירים חשמליים אפילו לא מייבשי שיער. הם עלולים לגרום לכם לעיכובים רבים.
משחקי מלחמה: אל תכניסו אבקות שונות כמו סוכרזית וגם לא אקדחי צעצועי לילדים או משחקי ילדים מלחמתיים אחרים.

טיפים: העדיפו גלגלי סיליקון

מנהלת השיווק מרשת למטייל, שלי חודרוב וסמנכ"ל השיווק בקרביץ, מנשה זילכה מנדבים טיפים לקנייה נכונה של מזוודה.
ידיות - נוטות להשבר או להיתקע, בטרולי חשובה ידית עם מעצורים למניעת סגירה בלתי צפויה. ידית פנימית נחשבת לעמידה יותר מידית חיצונית.
גלגלים - העדיפו גלגלי סיליקון על פלסטיק. הם שקטים, נוחים ועמידים יותר. איך מבדילים? הצבע האופייני לסיליקון הוא השקוף לעומת הכהה של הפלסטיק.
רוכסנים - העדיפו אותם רחבים, מתכתיים ורכים.
רצועה לליפוף - חשוב שהמזוודה תכיל רצועה, כך שגם אם המזוודה מתפרקת עדיין תשמור עליה הרצועה הכרוכה סביבה.
צבע המזוודה - רכישת מזוודה בצבע יוצאי דופן תקל עליכם בזיהוי מהיר של המזוודה על המסוע.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים