שתף קטע נבחר
 

כפר סבא: עלייה הוכרזה כאזור נגוע

ארבעה מקרים של חיות נגועות בכלבת התגלו באזור שיכון עלייה. הווטרינר העירוני חושש מהתפשטות המחלה לרעננה והורה לירות חיצי הרדמה לעבר כלבים משוטטים

שיכון עלייה בכפר סבא הוכרז לאחרונה כאזור נגוע בכלבת, לאחר שבמקום התגלו מספר שועלים וכלבים נגועים במחלה. הווטרינר העירוני של כפר סבא ורעננה, ד"ר ישראל גלאס, שחושש מהתפשטות המחלה לרעננה, הודיע כי המחלקה הווטרינרית תחל בימים הקרובים בלכידת כלבים משוטטים.

 

בחודשים האחרונים התגלו 17 מקרי כלבת באזור השרון, בעיקר במושבים, שנקטו צעדים חריפים למיגור המחלה. בין היתר פוזר רעל, שגרם למותם של עשרות חתולים וכלבים. בשבוע החולף התגלו באזור שיכון עלייה ארבעה מקרי כלבת. אחד מהם היה שועל נגוע, שהגיע לכניסה של בית ברחוב קפלנסקי והומת על ידי כלב שתקף אותו. בעקבות המקרה סרקו את השכונה הווטרינר המחוזי של משרד החקלאות, ד"ר גיורא הוידא, ד"ר גלאס ופקח עירוני של המחלקה הווטרינרית.

 

ההחלטה להכריז על האזור כנגוע בכלבת התקבלה בגלל הסמיכות למושב גן חיים וליישובים שדה ורבורג וצופית, בהם התפרצה המחלה. במקביל, הורה ד"ר גלאס לבצע בכלבי האזור חיסון דחוף למניעת המחלה: "ביצענו למעלה מ-100 חיסונים באזור כפר סבא. בשיכון עלייה אסור לכלבים לשוטט לבד, ואנו נירה חיצי הרדמה לעבר כלבים משוטטים. כלב שיש לו שבב אלקטרוני וקיבל חיסון נגד כלבת יחוסן בשנית. אם לא היה לו חיסון פעיל, אנו נרדים אותו, או שהוא ישהה אצלנו במחקלה במשך שישה חודשים על חשבון בעליו". ד"ר גלאס מציין, כי ההידבקות במחלה עלולה להתרחש במגע עם ריר של כלב נגוע. לדבריו, אסור לאפשר לכלבים לשוטט באורח חופשי מחשש שהחיסון טרם נקלט בגופם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים