מאסר על תנאי וקנסות לבעלי חנויות תכשיטים
בעלי חנויות תכשיטים בראשון לציון הואשמו במכירת זהב שלא עומד בדרישות התקן הישראלי. בעלי החנויות נקנסו ב-10,000 שקל אחד ובנוסף הוטל עליהם עונש מאסר על תנאי
שופט בית משפט השלום בראשל"צ, אברהם הימן, גזר בשבוע שעבר קנס בסך 10,000 שקל ומאסר על תנאי למשך שלוש שנים על בעליהן של שתי חנויות תכשיטים במדרחוב בראשון לציון.
בביקורת שערכו מבקרי מחוז ת"א והמרכז של משרד התמ"ת בתחילת 2003 בחנות אחת נמצא כי בחנות לא הוצג שלט של מכון התקנים הישראלי "סימני אימות זהב בישראל" עם כל סימני האמות לפי ההוראה שבתקן.
בביקורת נלקחו מהחנות מספר תכשיטים לבדיקת מכון התקנים הישראלי, ממנה התברר כי הם אינם מתאימים לדרישות התקן הישראלי הרשמי-ת"י 299 ולהוראות התקנים (בדיקת מוצרי זהב). עוד עולה מהבדיקה, כי התכשיטים לא היו מסומנים בדרגות הטוהר הנכונות ובחלקם לא היתה מסומנת כלל דרגת הטוהר.
בעקבות המצאים הוגש כתב אישום נגד בעל החנות. עו"ד טלי קינן, התובעת המשפטית במחוז ת"א והמרכז בתמ"ת, האשימה את הבעלים בהחזקה למכירה של מוצר שאינו עומד בדרישות התקן הישראלי, אי מסירת מוצרי זהב לבדיקת מכון התקנים הישראלי לשם בדיקתם והתאמתם לתקן הישראלי, אי קיום חובת סימוני אמות ואיסור הטעיית הצרכן בעניין מהותי בעסקה.
הנאשם הודה בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום. שופט בית משפט השלום בראשון לציון, אברהם הימן, גזר עליו חמישה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים שבהן הנאשם לא יעבור שוב על עבירות אלו קנס בסך של 10,000 שקל והתחייבות של 20 אלף שקל למשך שנתיים.
השופט אמר בגזר הדין, כי "אני סבור שעל מנת להתריע נאשם זה ואזרחים אחרים העוסקים בתחום סחר בו עוסק הנאשם יש לגזור עליו מאסר על תנאי ונראה לי שעונש זה יהיה בו כדי להרתיע יותר מאשר עונשים אחרים".
בביקורת נוספת שערכו מבקרי משרד התמ"ת בתחילת ינואר 2003 בחנות שנייה בליווי שוטר ובליווי מומחה מכון התקנים (לאחר שבביקורת הקודמת לא שיתפו בעלי החנות פעולה עם המבקרים ונעלו את החנות), נמצא כי יש יסוד סביר להניח שהתכשיטים בחנות אינם עומדים בדרישות התקן הישראלי הרשמי וכי בוצעה בהם עבירה על חוק התקנים.
גם בביקורת זו נתקלו מבקרי משרד התמ"ת בחוסר שיתוף פעולה מצד בעלי החנות, שביקשו למנוע את הביקורת ולסגור את החנות. במהלך הביקורת, אחת מהבעלים העלימה את המוצגים והזעיקה אמבולנס בטענה שהיא בהריון ויש לה ירידת מים ומבקרי התמ"ת נאלצו לעזוב את החנות.
בעקבות זאת הוגש נגדם כתב בגין סיכול פעולתם במילוי תפקידם של עובדי ציבור הבאים לערוך ביקורת. הנאשמים הודו בעבירות המיוחסות להם בכתב האישום והשופט גזר על כל אחד מן הנאשמים 5,000 שקל ושישה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים שלא לעבור שוב את אותה העבירה.
מנהל מחוז ת"א והמרכז של משרד התמ"ת, זמיר חייט, מציין כי זהו אחד המקרים החמורים ביותר שנתקלו בו מבקרי משרד התמ"ת, שלמרות עזרת המשטרה נתקלו בהפרעה בתפקידם ובשיבוש הליכי חקירה.