מופז ב-ynet: נוכל לפעול בעזה גם אחרי הפינוי
בפורום מיוחד בחדר החדשות של ynet אמר שר הביטחון כי הוא צופה שמפלס הטרור ירד בעקבות תוכנית ההתנתקות, שתוביל גם לשיפור איכות החיים של אזרחי ישראל. לתושבי גוש קטיף הבטיח: על אף שההתיישבות בעזה היתה טעות, אנחנו מוקירים את פעולת המתיישבים, בחירת מקום מגוריהם החדש תיעשה בתיאום אתם
שר הביטחון, שאול מופז, התארח הבוקר (יום א') בפורום חדר החדשות של ynet וענה לשאלות הגולשים על תוכנית ההתנתקות, ההיערכות הביטחונית לקראתה והשלכותיה השונות.
"צריך לומר שההיערכות של כוחות הביטחון ובכללם צה"ל, השב"כ והמודיעין, סביב רצועת עזה, יהיו באופן בו ישראל תשלוט במרחב האווירי, הימי ובמעטפת על בסיס הגדר החובקת את רצועת עזה", הסביר מופז לגולשים המודאגים. עוד הוסיף השר כי "בהתאם לתוכנית לאיסוף מודיעין, נוכל להפעיל את כל האמצעים שעומדים לרשותנו. גם יהיה צורך להיכנס נקודתית לאתרים בעייתיים, מהם נשקפת סכנה לאזרחי ישראל, נהיה חופשיים לעשות זאת. אני צופה שמפלס הטרור ירד".
לשאלת הגולש אלון, שתהה כיצד תוכל ישראל להתמודד עם ירי טילי קסאם מתוך הרצועה, ענה השר כי במסגרת ההיערכות של צה"ל לפני, תוך כדי, ואחרי תוכנית ההתנתקות, הגמישות של צה"ל לפעול כנגד כל סוג של איום מתוך רצועת עזה תגדל, ובכללה גם היכולת לתת מענה טוב יותר מול ירי טילים, אם יתרחש.
בנוגע לציר פילדלפי, אמר מופז כי "כשיהיה לנו פרטנר פלסטיני שלא יאפשר העברת נשק ואמצעי לחימה מהמנהרות, נוכל לשקול את נוכחותנו בציר פילדפי בתיאום עם המצרים".
בתשובה לשאלה נוספת ענה השר כי תוכנית ההתנתקות, במידה ותתבצע, תוביל לשיפור איכות החיים של אזרחי ישראל. "אין לי ספק שלתחושת הביטחון של אזרחי מדינת ישראל תהיה השפעה גם על תחומים נוספים כמו הכלכלה, הרצון של תיירים להגיע לישראל, הרצון של משקיעים מחו"ל להשקיע במדינה, ובטווח הארוך, הסטה של משאבים שהיום מושקעים בכל נושא הביטחון, לנושאים שחייבים להיות בסדר עדיפות עליון, כגון חינוך, רווחה ותרבות.
"יש לנו תוכנית"
מופז אף הבטיח לגולשים כי מדינת ישראל לא תאפשר את הפיכתה של רצועת עזה למאגר נשק וטרור עולמי. "יש לנו תוכנית לפגוע בתשתית הטרור ברצועת עזה, בעיקר במנהיגי, פעילי ותשתיות החמאס".
"איך תגרש מביתם אנשים בני 60? גרים שם יהודים שבנו את כל חייהם שם. יש להם ילדים ונכדים שנולדו שם. אנשים הם לא חיילים בלוח השחמט שלך. אי אפשר להגיד להם אתם יכולים לגור כאן, ואחרי 35 שנה להגיד להם 'תעופו מכאן', וכל זה בשביל תוכנית שאינה התנתקות אלא גירוש בלבד", היקשה הגולש עידו.
בתשובה ענה שר הביטחון כי עצם ההתיישבות בעזה היתה טעות. לדבריו, "בטווח הארוך, ברור לכולנו שהתיישבות של ישראלים ברצועת עזה לא תימשך לנצח. לא היה נכון ליישב קומץ של כמה אלפי ישראלים בקרב כמה מיליוני פלסטינים. ההתיישבות בישראל צריכה להימדד על פי אינטרסים לאומיים וביטחוניים. עזה אינה עונה על הצורך הזה ואילו ההתיישבות ביו"ש היא חלק מאינטרסים אלה".
עוד אמר מופז כי "אני מבין את כל הקושי ואת חיבוטי הנפש שקשורים בהעברה של תושבים מרצועת עזה למקומות אחרים בארץ ישראל, אבל התוכנית תאפשר לנו להוביל למציאות טובה יותר לביטחון מדינת ישראל. אין כאן גירוש, להפך, אנחנו מחבקים חיבוק חם את המתיישבים ברצועת עזה. אנחנו מעריכים ומוקירים אותם על פועלם וכל מהלך בחירת מקום מגוריהם יעשה בתיאום ובהבנה".
מופז אף הוסיף כי "התוכנית מובילה לכך שישראל תהיה מדינה עם רוב יהודי, עם גבולות המבוססים על גושי ההתיישבות ביהודה ושומרון, ועל אי חזרה לגבולות 67. כל אלה, בתוספת התמיכה האמריקנית, נותנים לנו יתרון משמעותי.
לשאלתו של הגולש נועם, שתהה מדוע הפלסטינים מתנגדים לתוכנית ההתנתקות, ענה מופז כי "ההתנתקות רעה לפלסטינים משום שהיא מרחיקה אותם מהיעדים הלאומיים שלהם, קרי מדינה פלסטינית בגבולות 67, שבירתה ירושלים, וזכות השיבה לתוך גבולות ישראל.
בנוסף, הסביר השר כי אם התוכנית תמומש, בטווח של שנה עד שנתיים, לא תימשך כניסת פועלים פלסטינים לישראל. "זה עניין של חודשיים, לא יותר מכך, התלוי בהזרמת ההשקעות לרצועה ובאופן ניצולן", הבהיר.