איך להתמודד עם משבר בדיאטה? 5 עצות לדרך
זכרו שהרזיה היא תהליך ולא מבצע, אל תישברו אחרי הקילוגרם החמישי שאתם מורידים, ובעיקר - אל תילחצו מכל חריגה קטנה בתפריט. הדיאטנית קלינית מיכל גרשוביץ מייעצת כיצד להתגבר על מכשולים
תהליך ההרזיה עלול להיות כרוך במשברים, שיכולים להופיע בכל שלב בדיאטה – החל משלב ההחלטה וכלה בשלב שאחרי השגת המשקל הרצוי. ככה תתמודדו איתם:
1. רגע לפני שהתחלתם בדיאטה: בשלב הזה המשבר עלול לנבוע מתחושת אובדן, הרגשה שלקחו לכם את האוכל, שמובילה לתחושת רעב מוגברת. מחשש להתחייב, אתם מתלבטים אם לספר לסובבים אתכם ששוב אתם מתחילים דיאטה.
מה עושים? זכרו שהרזיה היא תהליך ולא מבצע. בעוד ש"מבצע" הוא מושג שנמצא כמגביר חרדה, המושג "תהליך" הופך את ההרזיה לאפשרית. בנוסף, תכנון יכול להקל על המצוקה: חלקו את המטרה הסופית שלכם – משקל היעד -
ליעדי ביניים סבירים.
2. אחרי הקילוגרם החמישי: אחרי שכבר הצלחתם להשיל חמישה ק"ג ואתם מתחילים לקבל מחמאות, שביעות הרצון העצמית עלולה להיות בעוכריכם. אתם גונבים כמה עוגיות כאן, מרשים לעצמכם משולש פיצה לא מתוכנן שם, והמשקל מגיב בהתאם.
מה עושים? התייחסו פחות למספר שמופיע על המשקל ויותר להיקפים ולתחושה. כמו כן, תכננו את סדר היום שלכם: מה אתם מתכננים לאכול, מתי וכמה, והימנעו מאכילת לילה.
3. אחרי הקילוגרם ה־12: בשלב זה המשקל עלול "להיתקע" כתוצאה ממנגנון טבעי, שעוצר את הירידה כדי לאפשר לגוף להתרגל למשקל החדש.
מה עושים? לא מרימים ידיים. זכרו שהעצירה יכולה להימשך שבועיים או חודשיים, ושרק התמדה באכילה מבוקרת ובפעילות גופנית תאפשר את המשך ההפחתה במשקל.
4. רגע אחרי שהגעתם למשקל היעד: דווקא בשלב הזה המשבר עלול להיות מסוכן. הרבה מהדיאטות נכשלות במבחן הטווח הארוך, כשהקילוגרמים העודפים חוזרים ובגדול.
מה עושים? דיאטה היא דרך חיים. שמרו על תפריט מאוזן, התמידו בפעילות גופנית לפחות שלוש פעמים בשבוע, והקפידו להמשיך להישקל אחת לשבוע.
5. התבססתם ביעד: פתאום צריך להחליף את בגדי הארון, להיפרד מהבגדים
הישנים ולהתחבר לדמות החדשה.
מה עושים? קבלו באהבה את המחמאות של הסובבים אתכם. אל תילחצו מכל חריגה קטנה בתפריט. היא לא תעלה בחזרה את הקילוגרמים שירדו. חשוב להמשיך להקפיד על ארוחות מסודרות וקטנות מדי שעתיים־שלוש.
ייעוץ מקצועי: מיכל גרשוביץ, דיאטנית קלינית ומנהלת מחלקת דיאטה ברשת סטודיו C