גם בשוודיה: ציפורים נופלות מתות מהשמיים
רצף האירועים המוזר של מקרי המוות ההמוניים של בעלי החיים, יוצא מגבולות ארה"ב - עשרות ציפורים מתות נפלו מהשמיים ונמצאו מוטלות ברחוב בשוודיה
התופעות של מקרי מוות מסתוריים של ציפורים ודגים שהתרחשו בימים האחרונים בארה"ב, חוצות את האוקינוס ומגיעות לאירופה - כ-50 ציפורים מתות נמצאו היום (ד') מוטלות ברחוב בשוודיה, כך דווח ברשת CBS האמריקנית .
הווטרינר רוברט טר-הורסט אמר כי הסיבה לתמותה אינה ברורה. הוא סיפר כי בסמוך למקום נמצאו זיקוקי דינור וייתכן שהם גרמו לציפורים למות מלחץ או להדרס על ידי כלי רכב. אפשרות אחרת היא שהתמותה נגרמה כתוצאה ממזג האוויר הקר.
אף שהמומחים טוענים כי מקרי מוות המוניים של ציפורים הם לא תופעה נדירה, הרי שרצף האירועים של הימים האחרונים עוררו תהודה ציבורית ואף השערות כי מדובר בסימנים לחזון אחרית הימים.
בסוף השבוע האחרון התגלו כ-5,000 ציפורים מתות ממין קכלי אדום כנף (שחרור), שצנחו מהשמיים בעיירה הקטנה ביבי שבארקנסו. מספר ימים לאחר מכן התגלו גוויות של מאות ציפורים מאותו המין במדינת לואיזינה, פזורות לאורך כמה מאות מטרים.
בנוסף, כ-100 אלף דגים מתים התגלו צפים לאורך כ-30 קילומטרים בנחל ארקנסו, ובמפרץ צ'ספיק במרילנד נמצאו כ-2 מיליון דגים שמתו מסיבה שאינה ברורה.
פקידים בממשל ארה"ב טוענים כי תופעות של תמותה המונית מתרחשות באופן טבעי. כך למשל, מאחר שבתמותת הדגים בארקנסו נפגע רק מין אחד - הם סבורים כי הסיבה היתה ככל הנראה התפרצות פתאומית של מחלה מסויימת. באשר לתעלומת תמותת הדגים במרילנד הסברה היא שהם נפגעו מהטמפרטורות הקרות ולא מבעיה באיכות המים, שנמצאים לדבריהם בנורמות המקובלות.
אולם תמותת העופות מסתורית יותר, בין השאר מאחר שבשני המקרים בארה"ב נפגעו ציפורים מאותו המין, במרחק רב אלה מאלה. בינתיים סבורים החוקרים כי הציפורים מתו כתוצאה מטראומה פנימית. הסיבה לכך יכולה להיות סערה פתאומית שלהקות הציפורים נקלעו אליהן, או כתוצאה ממטחי זיקוקי דינור בערב הסילבסטר, שהבהילו את הציפורים וגרמו להם להתנגש בעצים, עמודים ובתים.