שתף קטע נבחר

 
צילום: אבי מועלם

רופאים שמו אלונקה מול משרד רה"מ: ביבי תן כתף

כמאה רופאים ומתמחים סיימו את צעדת המחאה והקימו מאהל בירושלים. "אנו מוכנים לחודשים ארוכים של מאבק ונשב פה כמה שצריך", הבטיח רופא בכיר. על סגן שר הבריאות ליצמן אמר: "בטח שהיינו רוצים אבא יותר טוב, אבל זה מה יש"

"ביבי שים כתף, הרפואה הציבורית גוססת". כמאה רופאים ומתמחים צעדו הבוקר (יום ו') לאורך העליות לירושלים והקימו את מאהל המחאה מול משרד ראש הממשלה. הרופאים הציבו כמה כיסאות ואלונקה בעקבות פנייתו של נתניהו השבוע לשרי הליכוד "לשים כתף מתחת לאלונקה".

 

מאבק הרופאים - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

המפגינים הבטיחו לשהות במאהל עד אשר ייענו דרישותיהם ותלו שלט על האלונקה בו נכתב "ביבי שים כתף, הרפואה קורסת". בינתיים, כמה מהם יצאו להתרעננות לפני שובם אחר-הצהריים לקבלת השבת. מוביל המאבק, יו"ר ההסתדרות הרפואית ד"ר ליאוניד אידלמן, ששובת רעב, הגיע יחד עמם למאהל, אך בהמשך חש ברע ונזקק לטיפול רפואי. רופאים מבית החולים הדסה ערכו לד"ר אידלמן בדיקת דם כדי לבדוק אם הוא סובל מהתייבשות.

 

צפו ברופאים מגיעים למשרד ראש הממשלה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"מה שקורה פה זה רק שלב. אנחנו מוכנים לחודשים ארוכים של מאבק ונשב פה כמה שצריך. אני מבטיח שהרופאים לא יישברו", אמר ל-ynet פרופסור עזריאל פרל, המשמש יו"ר איגוד המרדימים ויו"ר ועדת החריגים הארצית במאבק שגם נמצא במאהל המחאה. לדבריו, "מדינת ישראל נשלטת על-ידי משרד אחד בלבד – משרד האוצר".

 

פרופ' פרל המשיך והתייחס לגל המחאות שפוקד את המדינה: "יושבים שם (במשרד האוצר) אנשים שטוענים שהם רואים את המאקרו, אבל לדעתי הם שכחו שהמטרה היא לא לשמור על כמה שיותר כסף בקופה. יש פה עם שמרגיש ששכחו אותו. אנחנו מרגישים את זה בבריאות, אחרים בדיור, בקוטג' או במסים. אני יושב מול אנשי האוצר ורואה אנשים המופעלים על-ידי לוגיקה ותפיסת עולם שיהיה הרבה כסף, אבל שלא יהיו אנשים".


ד"ר אידלמן והרופאים מגיעים למשרד רה"מ. "לא יישברו" (צילום: גיל יוחנן)

 

בנוגע למחלוקות עם סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, אמר פרופ' פרל: "עצוב שדווקא מול סגן השר הממונה על הבריאות יש כזה נתק. בטח שהיינו רוצים אבא יותר טוב, אבל זה מה שיש".

 

על מצוקותיה של מערכת הבריאות אמר: "יש פה המון זעם. אנחנו במשך שנים מגיעים לעבודה ובמקום לרפא צריכים להילחם – בתקנים, במיטות, במצוקות היומיומיות. נלחמים בשביל לתת טיפול לחולים והרבה פעמים אנחנו לא מסוגלים לתת את הטיפול הראוי, את הרפואה הטובה והבטוחה בגלל החוסרים".

 

בנוסף, התייחס פרופ' פרל באופן ספציפי לבעיות שבתחום התמחותו: "המצב כיום הוא שנשים לפני לידה לא מקבלות אפידורל, פשוט כי אין רופא מרדים פנוי בסביבה. הוא לא שם כי תמיד יש מקום אחר שצריך אותו. כך גם מאות חולים מונשמים נמצאים במחלקות ולא ביחידה לטיפול נמרץ, שם אמורים לקבל יחס הולם ומתקבל על הדעת שבין אחיות וחולים. אין לזה אח ורע בכל מדינות המערב".

 

הוא הוסיף: "במשך השנים התפתחה אטימות אצל מי שיכול לטפל בבעיות האלה, אבל עכשיו זה יצא מהבקבוק וכבר לא יהיה אפשר להכניס את זה בחזרה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"זה רק שלב"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים