בית המשפט: תישרף גופת הטרנסג'נדרית שהתאבדה
מאי פלג ביקשה בצוואתה לשרוף את גופתה, אבל אמה ואחיה התנגדו. חבריה של פלג פנו לבית המשפט שהורה לכבד את הצוואה. "כיבוד רצון המת מוכר כעיקרון חשוב בחקיקה ובפסיקה", קבע השופט
בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל היום (ד') את בקשת חבריה של מאי פלג, הטרנסג'נדרית שהתאבדה, לכבד את צוואתה ולהעביר את גופתה לשריפה, זאת בניגוד לעמדת משפחתה. בהסכמת הצדדים יעוכב ביצוע ההחלטה עד ליום ראשון הקרוב (22.11) בשעה 12:00.
אמה הביולוגית של מאי פלג ז"ל ואחיה דרשו לקבור אותה בקבורה דתית, בניגוד לצוואתה. הם נימקו זאת בכך שזהו רצונם של ילדיה של פלג. השופט ארנון דראל דחה עמדה זו וכתב: "אינני רואה ממש בטענת האם כי אין מקום להכיר ברצונות המנוחה לאחר מותה, וכי עם פטירתה הרצון שיש לשעות לו הוא רצון המשפחה. לטענה זו אין בסיס במשפט הישראלי, וכיבוד רצון המת, המשוער או המפורש, מוכר כעיקרון חשוב בחקיקה ובפסיקה".
ערן גלובוס, מחבריה הקרובים של מאי וחבר בוועד המנהל של הבית הפתוח בירושלים, אמר ל-ynet: "בית המשפט פסק היום שרצונה האחרון של מאי הוא המילה האחרונה והוא יכובד. אנחנו מקווים שמשפחתה הביולוגית לא תגרור את כולנו למאבק משפטי ארוך שכרוך גם בהלנת המת. אנחנו שמחים שעתה מאי זוכה סוף סוף לשלווה שהגיעה לה ושמגיעה לכל אדם". גל, אחיה המאמץ של מאי: "אני שמח שהשופט ראה לנגד עיניו את רצונה של מאי, את רצינותה ובקשותיה וראה לנכון לפסוק לטובת צוואתה. אני מקווה שבזאת נסיים את מסכת העיכוב בביצוע רצונה האחרון".
אלישע אלכסנדר מנכ"ל ארגון 'מעברים' לקהילה הטרנסית: "אני חושב שרוב האנשים הטרנסג'נדרים לא מתכננים את מותם ולא כותבים צוואה. חשוב מאוד שאנשים להט"בים שיש להם ילדים או אנשים שדואגים להם יכתבו צוואה, כי הרבה פעמים מי שקובע זו המשפחה הביולוגית שלא תמיד פועלת לטובתם".
עורכי הדין יוסי וולפסון וגלעד ברנע שייצגו את חבריה של פלג, מסרו בעקבות ההחלטה: "אנו מברכים על פסיקתו האמיצה של השופט דראל בבית המשפט המחוזי בירושלים, אשר מאשרת ללא עוררין את זכותה של מאי פלג ז"ל שגופתה תישרף, בהתאם לרצונה ולצוואתה".
פלג, בת 31 במותה, הותירה אחריה שני ילדים. היא נולדה למשפחה חרדית והכירה בזהותה הטרנסג'נדרית כבר בילדותה. היא התגייסה לצבא וכשהייתה בת 20 התחתנה ונולדו לה ולבת זוגה שני ילדים. בשנת 2013 היא נבחרה לעמוד בראש הוועד המנהל של עמותת "הבית הפתוח" בירושלים והייתה הטרנסג'נדרית הראשונה שעומדת בראשו של ארגון גאה מחוץ לתל אביב. פלג הקימה גם קבוצת תמיכה לטרנסג'נדרים, הייתה פעילה מרכזית ב'דגל לבן' למודעות לנפגעי נפש, והבעלים של "המקווה", הפאב הגאה בירושלים.
במכתב ההתאבדות שלה היא כתבה בין היתר: "הערכים על פיהם פעלתי: אהבת האדם והחי, קבלת השונה, סובלנות ופתיחות המחשבה, אמת, צדק. אני רוצה שתזכרו את הערכים האלה. התרחקו בבקשה משנאה ומריב. התרחקו מהכעס, הקפידו על צדק ואמת, היו פלורליסטים ושמרו על פתיחות המחשבה לצד חשיבה ביקורתית".