שתף קטע נבחר
 

לומדים היום את המקצועות של המחר – על התואר השני שמשלב בין עיצוב, חדשנות ויזמות

בעולם העסקים של ימינו, כבר לא מספיק להיות 'רק מעצב' או 'רק יזם' - צעירים עם חלומות גדולים נפגשים עם אתגרים מורכבים ודרישות מגוונות בשוק העבודה. עבור פורצי הדרך של המחר, נפתח תואר ה-M.A בינתחומי בעיצוב, חדשנות ויזמות במכללה למינהל. איך מצליחים לשלב בין התחומים הלוהטים, בין תיאוריה לפרקטיקה, וכיצד מקדמים את הבוגרים לתפקידי מפתח במשק?

עד לפני מספר שנים, הישראלי הצעיר הממוצע בחר לעצמו אפיק קריירה מסוים, השתלב בשוק העבודה או החל במיזם משלו, והתקדם בסולם הדרגות או כל הדרך אל האקזיט.

 

לעומת זאת, הסביבה העסקית של היום מציגה תמונה מורכבת יותר, ובהתאם דורשת מיומנויות מגוונות יותר מכל עובד או יזם ששואפים לקדם את הקריירה שלהם או להוביל לשינוי חברתי.

 

עבור העובדים מהדור החדש, שרוצים להתמקצע ולהתנסות במספר תחומים מרכזיים בעולם העסקים של ימינו, נוסד תואר ה-M.A בינתחומי בעיצוב, חדשנות ויזמות של המסלול האקדמי המכללה למינהל. השילוב הייחודי של התואר מאפשר להגשים את התשוקה לפתח מיזם פורץ-דרך בקנה מידה עסקי, חברתי ועירוני, לנהל תהליך רעיונאות ופיתוח, ולעבוד בסביבה דינמית ומפרה. התהליך שעוברים הסטודנטים מעצב אותם כיזמים מובילים היודעים להוביל תהליכי איפיון, תכנון וניהול מצבים מורכבים, באמצעות ידע וכלים באסטרטגיות שיווק, באקו-סיסטם הגלובלי ובטרנדים החדשים ביותר.

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

התחומים של העתיד - בתואר אחד ממוקד, מעודכן ומנצח

תכנית הלימודים הדינמית והבינתחומית שמה לעצמה למטרה להכשיר את המעצבים והיזמים של המחר – כאלו שמבינים בתיאוריה ובפרקטיקה, מחזיקים בכלים משמעותיים לבניית מוצרים והובלת תהליכים יזמיים, והיודעים גם לעצב את חוויית המשתמש של המוצר.

 

על רקע הדרישות המגוונות המצופות מכל בעל מקצוע או יזם, התואר של המכללה למינהל משמש בתור פלטפורמה מקצועית רחבה ומוצלחת במיוחד למקצועות העתיד. השילוב הבינתחומי מאפשר לבוגרי התואר למנף את ההצלחה העסקית שלהם - בין אם מדובר במיזם, שירות או טכנולוגיה.

 

בהתאם לאופי הבינתחומי שלו, אל התואר בעיצוב, חדשנות ויזמות מגיעים סטודנטים מתחומי התמחות מגוונים, החל ממינהל עסקים, דרך תקשורת, מדעי ההתנהגות, מדעי המחשב ועיצוב. הסטודנטים שתפגשו על ספסל הלימודים נוטים מטבעם להיות בעלי ראש גדול, יצירתיים ובעלי תשוקה ליצור, ליזום, לנהל ולהוביל תהליכים פורצי דרך ולעבוד בסביבה חדשנית ומפרה.

 

מה כוללים הלימודים לתואר?

הלימודים לתואר בעיצוב, חדשנות ויזמות כוללים מניפה רחבה של תחומים תיאורטיים ומעשיים, כגון כלים בעולם ה-IoT (אינטרנט של הדברים), צעדים ראשונים בעולם התוכנה, תכנון אסטרטגי, עיצוב, יזמות, ניהול, שיווק, מימון והתנהגות צרכנים. בנוסף, התואר מתעמק בתחומי ידע הקשורים לחדשנות והוא כולל התמחות בחדשנות עירונית או טכנולוגיה דיגיטלית, הכוללת תעודה מעשית בפיתוח UI/UX.

 

במהלך הלימודים הסטודנטים משתלבים במיזמים אמיתיים המתרחשים בשוק, וכך הם יכולים לטפח את ההיבט היזמי-אישי שלהם.

 

החלק האחרון של התואר הוא אקסלרטור יזמי, המשמש נקודת פתיחה מצוינת לפיתוח המיזם האישי. הסטודנטים לתואר מפתחים, מיישמים ומנהלים את הפרויקט שלהם, בליווי מנטורים מהתעשייה, תוך קבלת כל הכלים הנדרשים לכך: גיוס יזמים, בניית תכנית עסקית, פיתוח טכנולוגיה, רישום פטנט ועוד. 

 

שיתופי פעולה גלובליים וליווי של מומחים ומנטורים

מעבדת התואר של המסלול הבינתחומי בעיצוב, חדשנות ויזמות היא מהמקומות המעניינים ביותר בסצנת החדשנות בישראל. הפעילות במעבדה יוצרת ממשקים לשיתופי פעולה ועורכת האקתונים מול יחידות ממשל וחברות גלובליות. את סגל המרצים והמנחים מובילים אנשי מקצוע מנוסים ומובילים מהמשק הישראלי והעולמי. בנוסף למרצים ולמנחים של התואר, רשת של מומחים מתחומי המדיה, הטכנולוגיה, החדשנות העירונית והעסקים מלווים את הסטודנטים בתור מנטורים לאורך כל לימודי התואר.

 

הלימודים לתואר אף כוללים סדנא בחו"ל במהלך סמסטר הקיץ, בה רוכשים הסטודנטים מיומנות מעשית בשוק זר.

 


 (צילום: עידן גרוס) (צילום: עידן גרוס)
(צילום: עידן גרוס)

התכנית שמכשירה מובילי חדשנות להשתלבות במקצועות העתיד

התכנית לעיצוב, חדשנות ויזמות גאה להכשיר את בוגריה להוביל תהליכי חדשנות בחברות, ארגונים ועמותות, להצטרף לקהילה בינלאומית מובחרת של מעצבי חדשנות ויזמות, לחקור טרנדים ולפתח את מקצועות העולם החדש, לפתח ולנהל אתגרים אסטרטגיים, טכנולוגיים ועסקיים.

 

בין המקצועות בהם הבוגרים של התוכנית משתלבים, נכללים תחומי חדשנות עסקית (ניהול חדשנות בארגונים ותאגידים, ניהול מוצרים ופרויקטים ואחריות תאגידית), חדשנות עירונית (פיתוח אסטרטגיות עירוניות, חדשנות עירונית, יזמות חברתית וניהול תוכן) וחדשנות טכנולוגית (יזמות, פיתוח אבי טיפוס, עיצוב ואיפיון ממשקים וחוויות משתמש וניהול ייצור דיגיטלי). בנוסף, הבוגרים יכולים גם לפנות להשתלבות בהוראה ומחקר אקדמי בתחומי חדשנות.

 

 (צילום: רומן בוצ'אצקו) (צילום: רומן בוצ'אצקו)
(צילום: רומן בוצ'אצקו)
  

בית הספר לעיצוב וחדשנות של המכללה למנהל – מוביל עולמי בחדשנות פורצת דרך

בית הספר לעיצוב וחדשנות של המכללה למנהל הוא בית ספר ייחודי המפתח גישות ותכניות חדשנות, המבוססות על ידע בין-תחומי וחיבור מעמיק עם התעשייה והעולם האמיתי.

 

הפעילות של בית הספר והפרויקטים שביצעו הסטודנטים בשילוב חדשנות פורצת דרך, זוכה להכרה והצלחה בישראל וברחבי העולם. שני מיזמי הדגל של בית הספר, המובילים את מודל האקדמיה היזמית, הם קליניקת המעצבים ומעבדת Fab Lab ישראל, המהווה חלק מרשת מעבדות בינלאומיות שמרכזה באוניברסיטת MIT בבוסטון.

 

בית הספר מזמין אתכם להצטרף לתכנית הלימודים ולהיות חלק מרשת רחבה של בוגרים המובילים את תחומי העיצוב בארץ ובעולם, הן במישור המעשי והן במישור האקדמי.  

 

מספר המקומות הפנויים במסלול הייחודי מוגבל. הצטרפו למסלול המנצח לפיתוח הקריירה>>

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית טמשה
המכללה למינהל
צילום: עמית טמשה
מומלצים