שתף קטע נבחר
 

האמנית שמציירת כלבים חסרי בית

אירית ישראלי מקדישה שעות רבות כדי לצייר כלבים חסרי בית בתקווה כי הציורים יסייעו למצוא להם בתים מאמצים. "החלום הגדול הוא מכירה פומבית שבה ייאספו הכנסות לעמותות למען בעלי חיים", היא אומרת. בואו להכיר את הכלבים מאחורי הציורים ואת המשפחות שאימצו אותם

אירית ישראלי, מוסיקאית ואמנית מקיבוץ מבוא חמה ברמת הגולן, מקדישה עשרות שעות מדי שבוע כדי לצייר בעלי חיים, בעיקר כלבים וחתולים, אך גם איגואנות, קופים ואנשים.

 

לפני כשש שנים החלה לצייר ולאחר לימודים מקצועיים התמחתה בציור פורטרטים של בעלי חיים בעזרת עפרונות צבעוניים.

 

 (ציור: אירית ישראלי) (ציור: אירית ישראלי)
(ציור: אירית ישראלי)

 

"מתחברת לכאב של חיות עזובות"

"ההחלטה לצייר חיות חסרות בית באה ממקום גדול של חמלה דרכו אני חיה בעולם, ומתוך תקווה שמשהו בציורים יעורר עוד קצת תשומת לב, יגרום לעוד אדם לעצור רגע מול העיניים האלה", היא מספרת ל-ynet ומציינת כי גדלה כל חייה עם כלב בבית וכיום מגדלת כלבה מגזע שיצו בשם פלאפי. "היא כמובן בעלת הבית האמיתית ומכאן החיבור העצום לציורי חיות, ולכאב של חיות עזובות".

 

הכלב אסי שזכה לבית מאמץ (ציור: אירית ישראלי | צילום: דנה שוורץ, תנו לחיות לחיות) (ציור: אירית ישראלי | צילום: דנה שוורץ, תנו לחיות לחיות)
הכלב אסי שזכה לבית מאמץ(ציור: אירית ישראלי | צילום: דנה שוורץ, תנו לחיות לחיות)

 

בישראל לא חסרים כלבים וחתולים חסרי בית ואירית יצרה קשר עם עמותות למען בעלי חיים, כדי שישלחו לה צילומים של כלבים שמחפשים בית זמן רב. "לפעמים מופיע סיפור שהופך לי את הלב, ואז יש לי צורך להתחבר דרך הציור באופן עצמאי לגמרי", אומרת אירית.

 

אירית ישראלי ופלאפי ()
אירית ישראלי ופלאפי

 

"שיחות נפש עם הכלב בציור"

ברגע שהדוגמן הפרוותי נבחר, תמונתו מודפסת ומלאכת הציור מתחילה. "הדבר הראשון שאני מציירת הוא העיניים ומשם, תוך שיחות נפש עם הכלב, אני ממשיכה "ללטף" אותו עד לסיום", היא מגלה. "ציור בעל חיים אורך בין 15 ל-25 שעות".   

 

"בחו"ל התחום הוא מפותח מאוד ואני מנסה להעלותו ארצה", היא מוסיפה. "נראה לי הכי מושלם בעולם שכשמשפחה כבר לא יודעת איזו מפה להביא לאמא בת ה-80, היא תביא לה ציור של הכלב או החתול שלה, ההוא שלא יורד לה מהידיים". 

 

פלאפי (ציור: אירית ישראלי) ()
פלאפי (ציור: אירית ישראלי)
 

 

לדבריה, "הציור בעפרונות פסטל או עפרונות צבעוניים הוא סוג של מדיטציה מבחינתי ואני מגיעה לרזולוציה של שיערות בודדות. הדבר הנוח בעפרונות צבעוניים הוא שהגישה אליהם לא דורשת הכנה ולכן אפשר להתיישב בכל רגע פנוי לעוד חצי שעה של עבודה".

 

(צילום: אירית ישראלי) ()
(צילום: אירית ישראלי)
 

 

על השידה בביתה נחים הכלבים המצויירים זה לצד זה. בימים האחרונים היא עודכנה כי חלק מהגיבורים הפרוותיים זכו לבתים מאמצים ובעליהם הנרגשים אף רכשו את הציורים כאות תודה לפעילות העמותות שמנסות למצוא לכלבים בתי קבע.

 

היא מקווה כי בעזרת ציוריה כלבים נוספים ימצאו בית ומציינת כי אם אנשים לא מעוניינים לאמץ כלב, הם יכולים לרכוש ציור תמורת 350 שקל וכל סכום מעל 200 שקלים ייתרם לאגודה בה הכלב המתין לאימוץ.

 

"החלום הכי גדול שלי הוא מכירה פומבית גדולה בערב גאלה, שבה ייאספו הכנסות עצומות למען בתי המחסה ואז ארגיש שעזרתי, בדרך שלי", היא מסכמת.

 

לאתר של אירית ישראלי

 

 

ליאו, כלב דוגה מעורב וגדול ממדים בן שלוש שנים, המתין כמעט שנתיים לאימוץ באגודת "צער בעלי חיים בישראל - בתל אביב".

 

(צילום: חיים שוורצנברג, צער בעלי חיים בישראל - ת"א) ()
(צילום: חיים שוורצנברג, צער בעלי חיים בישראל - ת"א)
 

 

לדברי אנשי האגודה, מדובר בכלב גדול שמתנהג כמו גור צעיר ומגושם. לאחר שליאו פורסם במדור האימוץ ב-ynet הצענו לאירית לנסות לתפוס את הרוח השובבה בכלב הגדול.

 

(ציור: אירית ישראלי) ()
(ציור: אירית ישראלי)

 

שירה בהט המתגוררת בהוד השרון חיפשה לאמץ כלב גדול לאחר מותה של כלבתה מוקה בת העשר.

 

"התאהבנו בכלבים גדולים מאז מוקה. כשפגשתי את ליאו היה חיבור מהרגע הראשון. סיפרו לנו שהוא הרבה זמן בעמותה ואחת הסיבות שלא אומץ הרבה זמן בגלל שהוא מאוד מושך בטיולים", מספרת שירה ל-ynet. "לא פחדתי בזכות הניסיון שלי עם כלבים בעייתיים. הטיול הראשון אכן היה קשה אבל קנינו רתמה נגד משיכה והיא עזרה".

 

(צילום: משפחת בהט) ()
(צילום: משפחת בהט)
 

לדבריה, ליאו הוא כלב שובב, פרוע ומתוק. "הוא אחד הכלבים הכי ידידותיים שפגשתי ואהוב על כל מי שפוגש אותו", היא אומרת. "ברגע שאני מגיעה הביתה הוא לוקח את החבל משחק שם בפה ומנסה לשחק איתי. אוהב משחקי כדור ורץ הכי מהר בגינת הכלבים".  

 

צילום: שרון בהט

צילום: שרון בהט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שירה ממליצה לכל מי שרוצה לאמץ כלב לא לחשוש מבעיות התנהגות או מכלבים גדולים. "ברגע שהם מתרגלים לבית הכל בר התאמה. קבענו פגישה עם מאלפת מהעמותה לליאו והדבר שינה לגמרי את הטיולים והאמון שלנו איתו. כמו שאתם תתרגלו לכלבים גם הם בסוף יתרגלו אליכם". 

 

 

לאימוץ כלבים וחתולים מאגודת "צער בעלי חיים בישראל - ת"א"

 

בשנה שעברה התנהל מבצע ללכידת גור כלבים בגליל מחשש שעבר התעללות ונכווה בגופו. לאחר שנתפס, התגלה כי מדובר ברועה קווקזי בן כשלוש שנים שנולד עם תופעת גמדות נדירה, המעניקה לו מראה נצחי של גור.

 

(צילום: ארז ארליכמן) ()
(צילום: ארז ארליכמן)

 

טרפאלס אומץ ע"י שרון חלבי מעמותת "המלאכים של רקסי" וזכה לבית אומנה שם עבר הליך שיקום ממושך בן מספר חודשים. בעקבות הפרסום ב-ynet, בין מאות אלפי הקוראים, היתה גם רקפת, המתגוררת במושב באזור השרון. רקפת מגדלת בביתה שני כלבים - בוב דילן, טרייר בן עשר שנים וחאליסי, רועה גרמנית מעורבת בת ארבע שנים שהוחרמה מבית מוזנח. 

 

טראפלס מחכה לבית    (צילום ועריכה: ארז ארליכמן, מוסיקה: Take The Chance - Nicolai Heidlas’ )

טראפלס מחכה לבית    (צילום ועריכה: ארז ארליכמן, מוסיקה: Take The Chance - Nicolai Heidlas’ )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"קראתי את הכתבה ב-ynet והיתה לי תחושה שאנחנו מתאימים למה שהוא צריך והוא מתאים למה שאנחנו צריכים. פניתי לשרון והיא הציעה שניקח אותו לסופי שבוע כדי להרגיל אותו לאט לאט לבית שלנו", מספרת רקפת. "הוא הגיע לסוף שבוע אחד ופשוט נשאר איתנו".

 

סיפור החיים והאימוץ של של טראפלס ריגש גם את הציירת אירית ישראלי והיא ציירה אותו בהתלהבות רבה.

 

(ציור: אירית ישראלי) ()
(ציור: אירית ישראלי)

 

לדברי רקפת, קליטת כלב בבית מצריכה מחוייבות של המאמצים, גם בתקופות לא פשוטות בהן הכלב מתאקלם ומנסה למצוא את מקומו במשפחה החדשה. טראפלס החל מאז האימוץ, אימון עם מאלף כדי להרגילו לנוכחות של בני אדם.

 

 (צילום: רקפת) (צילום: רקפת)
(צילום: רקפת)

 

"לפעמים יש המון בעיות בדרך ולא הכל הולך בקלי קלות בגידול כלב. אם יש בעיות התנהגות, אפשר לפתור אותן בעזרת אנשי מקצוע, החל מווטרינרים ועד למאלפים. רק צריך לעשות מאמץ לכיוון הנכון ולא להתייאש מהר ולמסור את הכלב בחזרה", היא מסבירה. "הוא כלב מצחיק ומיוחד. אני שמחה שאימצתי אותו".

 

טראפלס בביתו החדש    (צילום ועריכה : ארז ארליכמן מוסיקה: One My Way - Nicolai Heidlas)

טראפלס בביתו החדש    (צילום ועריכה : ארז ארליכמן מוסיקה: One My Way - Nicolai Heidlas)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאימוץ כלבים מעמותת "המלאכים של רקסי"

 

שלומי אשר, תושב תל אביב חלם על אימוץ כלב במשך שנים רבות. "היתה לי חתולה בבית שלא ממש התלהבה מהרעיון ורק אחרי שהלכה לעולמה בצער רב בגיל 20 שנה, ידעתי שזה מה שאני הולך לעשות".  

 

(צילום: תנו לחיות לחיות) ()
(צילום: תנו לחיות לחיות)
 

 

שלומי מתנדב במשך שנים רבות בכלביית "תנו לחיות לחיות" בכפר רות. הוא פוגש כלבים רבים שמחפשים בית ונאלצים לחיות בכלובים בבית המחסה.

 

"משום מה, תמיד אני מתחבר יותר לכלבים שאנשים פחות רוצים ונמצאים שנים בכלוב או חוששים להתקרב. לאחר חמש שנים שמוקה הייתה בכלוב, החלטתי שאני לוקח אחריות ומאמץ את מוקה, שהסיכויים שלה למצוא בית או שיאמצו אותה לא גבוהים", הוא מסביר. "מה שכואב בכל הסיפור הוא שיש עוד הרבה כלבים שממתינים בכלובים שנים רבות".

 

(ציור: אירית ישראלי) ()
(ציור: אירית ישראלי)

 

לדבריו, מוקה אוהבת מאוד צעצועים ולשחק בגינת הכלבים עם כלבים אחרים. "מוקה לאט לאט מתחילה להסתגל לעיר הגדולה. בבית מאוד נוחה ואוהבת לישון, מגע וליטופים. היא שובבה קצת ולכן חשוב לתת לה לפרוק אנרגיה, כל בוקר אנו עושים ביחד הליכה בים של שעה לפחות. מוקה מאוד אוהבת דשא שהיה חסר לה מאוד בכלביה", הוא מפרט.

 

(צילום: שלומי אשר) ()
(צילום: שלומי אשר)
 

 

שלומי ממליץ לכל מי שרוצה לאמץ כלב להגיע לכלבייה בה מחכים כלבים לבית ולא לרכוש כלב. "מדובר באחריות שמוטלת בעיקר על ההורים. לא לאמץ כלב 'בשביל הילדים', כי בסופו של דבר לילד נמאס והכלב צריך את הטיולים שלו", הוא מסביר.

 

(צילום: שלומי אשר) ()
(צילום: שלומי אשר)

 

"כלב הוא לא משחק או צעצוע שקונים ואז זורקים או מחזירים, כלב הוא חבר אמיתי לכל החיים כולל האחריות של הבעלים לטפל בו כמו שמטפלים בכל אחד מבני המשפחה", הוא מסכם.

 

(צילום: באדיבות "תנו לחיות לחיות") ()
(צילום: באדיבות "תנו לחיות לחיות")

 

לפני כשש שנים חילצה עמותת "תנו לחיות לחיות" את הכלבה נל מרשימת המתה באחד ההסגרים בארץ. הכלבה שסבלה מחשש גדול מאנשים, עברה הליך אילוף ממושך עם מאלפי העמותה והצליחה לבטוח בהם, אך משפחות רבות נרתעו מהכלבה עקב הצורך להשקיע במפגשי אילוף רבים שיגרמו לכלבה לבטוח במשפחתה החדשה.

 

(צילום: תנו לחיות לחיות) ()
(צילום: תנו לחיות לחיות)

 

משפחת טלר מכפר סבא נפרדה לא מכבר מהכלב המשפחתי, בן, רועה גרמני בן 15 שהלך לעולמו. "תמיד היו בביתנו בעלי חיים והחלטנו לאמץ כלב נוסף שימלא את החלל", אומרת נירה טלר.

 

משפחת טלר עם נל (צילום: תנו לחיות לחיות) ()
משפחת טלר עם נל (צילום: תנו לחיות לחיות)

 

"את נל מצא נכדי, יהלי, באתר של 'תנו לחיות לחיות'. קראנו מה עבר על נל במשך שנות חייה הראשונות, והתוודענו למצבה הנפשי הלא פשוט שנגרם בעקבות הסבל שעברה. האמת היא שחששנו לא מעט מאחר שידענו שנדרשת השקעה נפשית גדולה יותר מזו שמקבל כלב 'רגיל', אך המבט של נל פשוט שבה אותי במיוחד. בעזרתה העצומה של גל, המאלפת של נל מ'תנו לחיות לחיות', אנחנו עושים את צעדינו הראשונים יחד".

 

(ציור: אירית ישראלי) ()
(ציור: אירית ישראלי)

 

לדברי נירה, נל היא כלבה מקסימה שמתאקלמת בהדרגה בביתה החדש. "היא עדיין יושבת בכלוב שלה בסלון, שם היא מרגישה בטוחה, וכאשר היא רוצה, היא יוצאת למתיחת איברים", היא מגלה.

 

(צילום: משפחת טלר) ()
(צילום: משפחת טלר)

 

"נל עדיין לא מתקשרת איתנו באמצעות ליקוקים וכדומה, אך היא כבר מכשכשת בזנב. הדבר האהוב עליה ביותר הוא יציאה לטיולים בחוץ, ואת זאת אנחנו משתדלים לעשות למענה".

היא ממליצה לכל מי שרוצה לגדל כלב לאמץ ולא לרכוש. "יש הרבה כלבים שמצפים לחבריהם ההולכים על שתיים. כשהכלב נמצא כבר בבית, חשוב להתאזר בסבלנות רבה כדי להכיר אותו וכדי שהוא יבין שבעליו מתחייבים להיות נאמנים לו". 

 

גרייסי, קוקר ספניאל גזעית בן כשמונה שנים. נמסרה לעמותת "sos חיות", לאחר שבעליה נסעו לחו"ל ובחרו שלא לקחת איתם את הכלבה.

 

 (צילום: sos חיות) (צילום: sos חיות)
(צילום: sos חיות)

 

אירית שהבחינה בגרייסי במדור אימוץ כלבים וחתולים ב-ynet בסוף השנה שעברה, ציירה אותה בתקווה כי הדבר יסייע לאימוץ הכלבה.

 

(ציור: אירית ישראלי) ()
(ציור: אירית ישראלי)

 

למזלה של גרייסי, משפחת טפר מתל אביב גם הבחינה בגרייסי בפרסומי העמותה. "היה לי חלום לכלב שני בבית, שיהיה לגופי חבר כלבי לשחק איתו במהלך היום ורואה את כמות הכלבים שמחפשים בית. "בגרייסי נתקלתי לראשונה בפוסט בפייסבוק. היא שבתה את עיני באופן מיידי ויצרתי קשר עם העמותה", אומרת אם המשפחה, גלי טפר, שאימצה לפני כשלוש שנים מהעמותה את הכלב גופי.

 

(צילום: sos חיות) ()
(צילום: sos חיות)

 

כשהגיעה המשפחה ליום האימוץ ברמת אביב הם גילו כי גרייסי ננטשה בגיל שמונה על ידי משפחתה לאחר שהוחזקה בחצר על חייה. "היא כלבה רגועה ועדינה שעברה חיים לא קלים ובעיקר מחפשת פינה שקטה והרבה אהבה", היא מציינת. "רציתי לאמץ כלב מבוגר, שלרוב אנשים פחות נוטים לאמץ ואחרי שפגשתי אותה זה היה לי ברור שהיא הכלבה שלי".

 

גרייסי אומצה אשתקד ומאז התחברה היטב לכלב גופי, לבני המשפחה והילדים רוני ונדב אוהבים אותה מאוד. 

 

רוני ונדב טפר עם גופי וגרייסי (צילום: גלי טפר) ()
רוני ונדב טפר עם גופי וגרייסי (צילום: גלי טפר)

גרייסי וגופי משתעשעים (צילום: גלי טפר) ()
גרייסי וגופי משתעשעים (צילום: גלי טפר)

 

"אין דבר שגרייסי אוהבת יותר מלאכול, היא גם מאד אוהבת לצאת לטיולים ולהתפנק. כלבה נבונה מאוד עדינה ושקטה. מסתדרת עם כל האנשים וכל בעלי החיים ובעיקר מתעניינת במה שיש לך בצלחת", אומרת גלי ומדגישה כי היא "ממליצה לכל אחד לאמץ כלב ולא לקנות. זהו בעל חיים מופלא שמעניק לנו כל כך הרבה ומלמד אותנו נתינה, אחריות, חמלה ואהבה ללא גבולות".

מנוחה לאחר טיול (צילום: גלי טפר) ()
מנוחה לאחר טיול (צילום: גלי טפר)

 

"למי שמחליט לאמץ כלב, אני ממליצה לוודא מראש שיש לו את הרצון והיכולת לתת לכלב את כל מה שהוא זקוק לו ולהיות בטוח בכך, על מנת שלא יגרם עוול לכלב. והכי חשוב זה הרבה סבלנות. לוקח זמן לכלב להתרגל לסביבה החדשה שלו ולוקח לנו זמן להתרגל אליו. אז הרבה סבלנות וזה ישתלם". 

 

לאימוץ כלבים וחתולים בעמותת "sos חיות"

 

 

הכלבים פפסי, אלפי וריקו זכו לציורים וישמחו לזכות במשפחה מאמצת. הם מחכים בבית המחסה של עמותת "תנו לחיות" בכפר רות. ניתן ליצור קשר עם עמותת "תנו לחיות לחיות" בטל': 03-6241776 שלוחה 3. אימוץ הכלבים מותנה בנוכחות כל בני הבית ובתשלום סל אימוץ. 

 (ציור: אירית ישראלי | צילום: תנו לחיות לחיות) (ציור: אירית ישראלי | צילום: תנו לחיות לחיות)
(ציור: אירית ישראלי | צילום: תנו לחיות לחיות)
ריקו, כלב מקסים בן שש שנים, הגיע לעמותת "תנו לחיות לחיות" כגור ומאז שוהה חמש שנים בכלוב. לדברי העמותה, החיים בבית המחסה הפכו את ריקו לכלב מעט עצוב שזקוק לאהבה ויודע להעניק לאדם המתאים אהבה רבה. הוא מסתדר עם כלבות ולא מתרגש מחתולים.  

(ציור: אירית ישראלי | צילום: תנו לחיות לחיות) ()
(ציור: אירית ישראלי | צילום: תנו לחיות לחיות)
 

אלפי אומץ בתור גור ואז הוחזר לכלביית "תנו לחיות לחיות". מאז חלפו להן שלוש שנים והלברדור השחור והשמח עדיין ממתין למשפחה המתאימה. מאלפי העמותה מציינים כי בעקבות הנטישה, הוא לא תמיד סומך על אנשים זרים ומחפש בית שיקבל אותו אליו עם הרבה אהבה.  

(ציור: אירית ישראלי | צילום: אייל אהרון) ()
(ציור: אירית ישראלי | צילום: אייל אהרון)

פפסי, בן השש, הוא לברדור שחור חירש עם פרווה קטיפתית. מגבלת השמיעה מקשה על פפסי את ההתמצאות בבית המחסה. בעמותה מציינים כי כלבים ובני אדם רבים עוברים מול הכלוב שלו, ומאחר והוא לא שומע, הוא דרוך כדי להגן על עצמו. פפסי זקוק לבית נוח ומוגן, שיעניק לו חיים בטוחים. הוא כלב אנרגטי, חובב פינוקים וישמח לחיים רגועים יותר.  

 

 

עוד כלבים וחתולים מקסימים מחכים לכם במדור האימוץ השבועי "בואו הביתה"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים