שתף קטע נבחר
 

לוקסמבורג ממצבת את עצמה כמוקד תעשיית הסייבר של אירופה

האם המוצר שפיתחתם בתחום הסייבר יכול לעמוד במבחן המציאות? במרכז הסייבר C3 בלוקסמבורג, שנבנה כחלק ממהלך ממשלתי רחב היקף, חברות סטארט-אפ, חברות טכנולוגיות ואף משתמשי קצה יוכלו לבחון את המוצר שלהם אל מול מגוון איומים אפשריים באמצעות מערכות שיתוף מידע, מעבדות מתקדמות וסימולטורים. לאור התקנות והרגולציות האחרונות של האיחוד האירופי להגנת הפרטיות (GDPR) ולצד התקיפות ואיומי הסייבר האחרונים, לוקסמבורג ממצבת את עצמה כיעד חשוב עבור כל מי שעוסק בתחום

מרכז הסייבר C3 שהוקם בחודשים האחרונים (Cybersecurity Competence Center) כחלק ממהלך שלם של ממשלת לוקסמבורג במסגרת מיזם SecurityMadeIn.LU (או בקיצור SMILE) במטרה לספק לקהל היעד מידע רלוונטי וכלים מתאימים בתחום אבטחת הסייבר. חברות שמספקות מוצרים ופתרונות סייבר וכן משתמשי קצה כמו בנקים ושחקנים פיננסיים נוספים יכולים להיעזר ב-C3 כדי להכיר היטב את מגוון הצרכים והאיומים הקיימים ולבחון אותם.

לוקסמבורג (צילום: יעל אידן) (צילום: יעל אידן)
לוקסמבורג(צילום: יעל אידן)
 

בשנת 2018, במסגרת GDPR Regulation של האיחוד האירופאי, יכנסו לתוקפם חוקי הגנת הפרט המחייבים ארגונים וחברות באירופה לבצע שינויים והתאמות בתחום פרטיות המידע ואבטחתו. חוקים אלו יאלצו ארגונים וחברות לבצע שינויים משמעותיים במערכות שלהם ובהגנה על המידע שברשותם כאשר אי עמדה בחוק יכולה לגרור לקנסות כבדים. אין כל ספק כי הבטן הרכה של אירופה למתקפות סייבר היא לוקסמבורג, שמהווה את המרכז הפיננסי הגדול ביותר באירופה עם 140 בנקים ו-332 חברות ביטוח. נושא התקשורת וטכנולוגיות המידע (ICT) ואבטחת הסייבר בפרט נמצאים בראש סדר העדיפויות של ממשלת לוקסמבורג, תחת אחריותו הישירה של ראש הממשלה. האסטרטגיה הלאומית היא להעניק גישה לתחום אבטחת המידע על ידי התמקדות בטיפוח אקו-סיסטם דינאמי, פיתוח כלים ושירותים יעילים וידידותיים למשתמש והשקעה בתשתיות IT איתנות. אין זה פלא כי אבטחת המידע והפרטיות מהווים אלמנטים מרכזיים גם ב־23 מרכזי הנתונים (Data Centers) של לוקסמבורג שרובם נבנו בעשור האחרון בתוך מסגרת משפטית שמבטיחה הגנה על המידע.

 

כחלק מהמהלך הכולל של ממשלת לוקסמבורג כדי למצב את עצמה כמוקד סייבר משמעותי באירופה, התקיים בחודש אוקטובר האחרון "שבוע הסייבר" (Luxembourg Cyber Week) שהוקם ואורגן בשיתוף פעולה הדוק בין גורמים פרטיים וממשלתיים בלוקסמבורג ואירח חברות, ארגונים ומשקיעים מכל רחבי העולם. שבוע הסייבר התקיים במסגרת חודש הסייבר האירופאי ועל רקע ה-NIS Directive, צו הנציבות האירופי המחייב את מדינות האיחוד לאמץ תוכנית חומש לצמצום הפערים בתחום אבטחת הסייבר. שבוע הסייבר התקיים במטרה לקדם את המודעות לאיומי הסייבר, לספק מידע עדכני ולהעצים את שיתופי הפעולה בתוך האקו-סיסטם של תעשיית הסייבר, והוא למעשה ממקם את לוקסמבורג כמוקד מוביל עבור חברות טכנולוגיות, חברות סטארט-אפ, מומחים ומשקיעים שמחפשים הזדמנויות צמיחה באירופה.

מייסדי שבוע הסייבר ונותני החסות  (צילום: Simon Cabrejo Photographe professionnel) (צילום: Simon Cabrejo Photographe professionnel)
מייסדי שבוע הסייבר ונותני החסות (צילום: Simon Cabrejo Photographe professionnel)
  

בשבוע הסייבר התקיימו מגוון אירועים, תחרויות וכנסים וכן חלוקת פרסים הן עבור הקהילה העסקית והן עבור הקהילה הטכנולוגית. גם לישראל, שקנתה לעצמה מעמד כמעצמת סייבר, הייתה נציגות מרשימה בכנס "Meet the cyber future C3" כשבמהלכו שש חברות סייבר מובילות מישראל הציגו את הפתרונות החדשניים שלהם. הכנס אורגן בסיוע המשרד הכלכלי של לוקסמבורג בישראל (Luxembourg Trade and Investment Office in Israel). כמו כן, בין הדוברים הבין־לאומיים בשבוע הסייבר הופיע תא"ל במיל' דניאל ברן, מי שכיהן עד לפני כשנה וחצי כמפקד חטיבת ההגנה בסייבר של צה"ל וכיום יועץ ומומחה בעל שם בין־לאומי בתחום. במסגרת שיחתו, תחת הכותרת Seizing the Digital Opportunity, הציג דניאל את תפיסתו לדור הבא של מערכות ההגנה. "אין המדובר בפתרון טכנולוגי כזה או אחר, על הארגונים לייצר סינרגיה ומשילות של תהליכי ההגנה והפתרונות המשולבים, אחרת חברות תמשכנה להיפרץ ובעתיד הנראה לעין אף ייתכנו השלכות פיזיות לפריצה.".

 

תת אלוף (מיל') דניאל ברן, עד לאחרונה מפקד חטיבת ההגנה בסייבר של צה"ל, בשבוע הסייבר (צילום: Simon Cabrejo Photographe professionnel) (צילום: Simon Cabrejo Photographe professionnel)
תת אלוף (מיל') דניאל ברן, עד לאחרונה מפקד חטיבת ההגנה בסייבר של צה"ל, בשבוע הסייבר(צילום: Simon Cabrejo Photographe professionnel)
 

לוקסמבורג היא דוגמה לאופן שבו מדיניות ממשלתית שמקדמת חדשנות יכולה להוביל את המדינה לחזית הטכנולוגית בתחומי הסייבר ובכלל, ואכן אין זה פלא שחברות ענק כמו Amazon Web Service, PayPal ו־Skype הקימו את המטה האירופאי שלהם בלוקסמבורג. חברת התקשורת הבין־לאומית Vodafone, שפועלת גם היא מלוקסמבורג, השיקה רק לפני כחודש את מרכז החדשנות Tomorrow street בשיתוף עם ממשלת לוקסמבורג במטרה לאתר ולבחון שיתוף פעולה עסקי עם חברות בין-לאומיות לאחר שלב הפיתוח ולקראת היציאה לשוק האירופאי. תוכנית האקסלרציה Fit4Start שנתמכת גם היא על ידי הממשלה מזמינה חברות סטארט-אפ נבחרות מכל העולם שנמצאות בשלבי הפיתוח המוקדם ורוצות לצאת לאירופה. התוכנית עושה זאת באמצעות מענק ראשוני, תוכנית מנטורינג, סיוע בפיתוח האב-טיפוס וחשיפתו ללקוחות הראשונים. חברת הסייבר הישראלית L7 Defense שנוסדה בבאר שבע זכתה להשתתף במסלול האחרון בתוכנית והיום כבר פועלת מלוקסמבורג מול לקוחות אירופאים. "לוקסמבורג היא מדינה אטרקטיבית ליזמים, זו מדינה קטנה וחוויית הפעילות העסקית בה מזכירה קצת את הבית." מספר ישראל גרוס, ממייסדי L7 Defense, "כולם מכירים את כולם כמו בישראל ושמחים לעזור ולפתוח דלתות וקשרים בינלאומיים. כיזם שמבלה הרבה מאוד שעות וימים בחו"ל, הנציגים בממשלת לוקסמבורג יוצאי דופן ומסייעים רבות בקישורים רלוונטיים והורדת חסמי בירוקרטיה".

 

ככל שכוחו של המרחב הקבירנטי הולך ומתעצם, הגנה על מרחב זה מפני התקפות סייבר הופכת לאחת מהמשימות החשובות ביותר של העשורים הבאים. התקדמותן של טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית (AI), האינטרנט של הדברים (IoT) או רכבים אוטונומיים עלולות להפוך כל אחד מאיתנו לפגיע יותר מפני התקפות כאלו ועל כן אין כל ספק שטיפול וקידום התחום צריך להיעשות ברמה הלאומית, כפי שעושה ממשלת לוקסמבורג בשנים האחרונות. ההשקעה האדירה שנעשתה בתחומים אלו ברמת התשתיות, החינוך, פיתוח הכלים והשירותים לטובת הנגשת הנושא ופתיחת הדלתות למשקיעים וחברות סייבר זרות, ממקמת את לוקסמבורג כיעד אידיאלי בו יכולות לפעול חברות הסייבר שמבקשות לצאת לאירופה.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים