גבינה צהובה עושה את ההבדל: 3 מתכונים משודרגים
בא לכם לשדרג את המנות האהובות ולהוסיף להן לא רק טעם אלא עוד בריאות? נסו גבינה צהובה - היא דלה בפחמימות, אין בה סוכר, יש בה שפע סידן וחלבון שחשובים בכל הגילאים, והיא תמיד הופכת את המנה למהנה יותר
איך מפתיעים במטבח, אבל בלי להפוך אותו ולהשתמש ביותר מדי כלים, וגם בלי לעשות יותר מדי שינויים שיגרמו לטועמים לעשות פרצופים? מוסיפים גבינה צהובה, זה עובד תמיד.
פרוסה אחת של גבינה צהובה מיוצרת מכמות של כ-1.5 כוסות של חלב, ולכן היא באופן טבעי עשירה בסידן ובחלבון. בפרוסה יש כ-7 גרם חלבון, שזו כמות מקבילה לביצה אחת ו-20% מכמות הסידן היומית המומלצת לילדים כמו כן, פרוסת גבינה צהובה לא רק עשירה בחלבון וסידן אלא גם מכילה ויטמין B12, בכמות של כ-50% מהצריכה היומית, ויש בה גם אבץ, זרחן ומגנזיום. בנוסף, אין בה סוכר , היא דלה בלקטוז ותכולת הפחמימות בה כמעט אפסית.
ההמלצה היא לצרוך 3 מנות מוצרי חלב ביום על מנת להתקרב למינון היומי המומלץ של סידן. אצל ילדים, למשל, שילוב יומי של גביע יוגורט ופרוסה של גבינה צהובה וכוס של משקה חלב יספקו יחד כ-600-700 מ''ג סידן, וניתן להשלים את החסר עם מוצרים כמו טחינה משומשום מלא וברוקולי כתוספת לארוחת צהריים - כך ניתן להגיע לכמות של כ-1,000 מ"ג ביום. קשה מאד להגיע לכמות היומית המומלצת של סידן ללא שילוב מוצרי חלב בתפריט.
מתחשק לכם גבינה צהובה בטוסט ? אז כדאי שתדעו שהסידן לא נהרס בחימום, מה שאומר שגם אם מכינים טוסט, פשטידה, או כל דבר שרוצים עם הגבינה, החימום לא גובה מחיר מהערך התזונתי. אפשר, למשל, להוסיף גבינה צהובה או מלוחה לחביתה, להכין פיצה ביתית העשויה מפיתה מקמח מלא, עגבניות וגבינה צהובה ופשוט ליהנות. הנה עוד כמה רעיונות:
בלינצ'ושי
המרכיבים (ל-4-6 סועדים):
1 חבילה של עלי בלינצ'ס מעדנות
500 גרם קרם גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
400 גרם גבינת עמק קלאסית 28% פרוסה
300 גרם עגבניות שרי
1 חסה סלנובה
אופן ההכנה:
- מפשירים את עלי הבלינצ'ס, לאחר ההפשרה פורסים על קרש עבודה 2 עלים אחד על השני.
- מורחים על העלים גבינת שמנת ומניחים מעל פרוסות עמק.
- פורסים את עגבניות השרי לעיגולים דקים ומניחים על פרוסות העמק.
- מוסיפים עלי חסה ומגלגלים כמו סושי. מהדקים היטב ופורסים לטבעות.
- רצוי להגיש בטמפ' חדר - ניתן גם לאדות קלות.
עלי אורז עם אצבעות עמק וירקות
המרכיבים (ל-4-6 סועדים):
1 חבילה דפי אורז
2 חבילות אצבעות עמק
1 חבילה של מלפפונים מיני
500 גרם גזר
1 חבילת נבטים
אופן ההכנה:
- קולפים ופורסים את הגזרים והמלפפונים למקלות דקים ואחידים.
- לוקחים דף אורז בודד ומרטיבים במעט מים כך שהוא מתרכך ומניחים על קרש עבודה.
- מניחים אצבע עמק ומעט מגזרי הירקות במרכז דף האורז, מוסיפים נבטים וזורים מעט מלח. מגללים וסוגרים את עלה האורז באופן הדוק.
- רצוי להגיש בטמפ' חדר עם יוגורט או גבינה לבנה
פונדו עמק ותירס
המרכיבים (ל-4-6 סועדים):
400 גרם תירס סנפרוסט
2 קופסאות (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
1-2 כוסות חלב
מלח
400 גרם גבינת עמק קלאסית 28% פרוסה
500 גרם תפוח אדמה
שמן זית
חצי כיכר לחם לטוסט
שיפודי עץ
אופן ההכנה:
- מניחים בסיר את התירס ביחד עם החלב והשמנת לבישול (חשוב לכסות את התירס בנוזל) ומבשלים ללא רתיחה עד לריכוך.
- טוחנים במעבד מזון ומסננים במסננת צרה כך שרק הנוזל נשאר בסיר והקליפה במסננת.
- מוסיפים לנוזל את גבינת העמק ומערבבים עם מטרפה עד לאיחוד עם הנוזל. מתבלים לפי הצורך.
- חותכים את הלחם לקוביות בגודל 3X3 ס"מ.
- חוצים את תפוח האדמה ומבשלים במים עד לריכוך, מניחים בתבנית יחד עם קוביות הלחם ומעט שמן זית מעל וצולים בחום בינוני (160מעלות) למשך כ-10 דקות.
- מקררים ומשפדים את הלחם ותפוחי האדמה, מחממים את רוטב הפונדו וטובלים את השיפודים.
המתכונים באדיבות קוקי אבוטבול, שף תנובה