שתף קטע נבחר
 

רשימת מכולת: כל המשפחה נהנית ממוצרי חלב בריאים

מהפכת המודעות לבריאות שעוברת על העולם בשנים האחרונות, לא פסחה על חברת "תנובה" ובמוצרים רבים של החברה הופחתו כמויות הסוכר והמלח ושולחן האוכל שלנו יוצא נשכר מכך

בשנים האחרונות עוברת "תנובה" תהליך מורכב בו עברו המוצרים המוכרים והאהובים לבריאים יותר, תוך שמירה עיקשת ובלתי מתפשרת על הטעם.

 

כבר ב-2013 החלה תנובה להפחית באופן הדרגתי את הסוכר והנתרן (מלח) ממגוון המוצרים ועד כה חסכה לציבור הישראלי למעלה מ 6 מיליארד קלוריות בתהליך.

 (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

גלית שניר, דיאטנית בצוות הבריאות של החברה, סייעה לנו להרכיב מכלל המוצרים סל קניות בריא לכל המשפחה, בכל שעות היום. "מבחינה בריאותית, יש המלצות קבועות לצריכת סידן, בכל גיל. מוצרי חלב הם מקור חשוב באספקת סידן, באופן זמין ונוח וגם לתוספת חלבון. שני אלה חשובים לגוף, בצריכה יומיומית, לאורך כל היום. כדי שהצריכה תהיה קבועה ומאוזנת, חשוב לעשות גיוון כי כל מוצר נותן משני אלה משהו שונה. חשוב לדעת, שגם ויטמין B12 נמצא בכל מוצרי החלב, לדוגמא בגבינה צהובה יש כ- 50% מהמנה היומית המומלצת לאדם."

 

מה מומלץ לצרוך על שולחן האוכל היומי?

שניר נותנת המלצות למוצרים הבריאים יותר שכדאי לאכול מתוך שפע מוצרי החלב על המדף:

  • גבינה לבנה וקוטג' – "כמות הקלוריות בהן לא גבוהה וגם רמת הנתרן לא גבוהה ב-2 כפות קוטג' למשל, יש 11 גרם חלבון. לטובת ההשוואה, בביצה יש כ-6-6.5 גרם חלבון". וכמות הקלוריות היא רק כ-100 קק"ל
  • גבינה צהובה עמק – "בגלל שכל פרוסת גבינה צהובה מיוצרת מכוס וחצי חלב כמות הסידן והחלבון גבוהות יותר. פרוסת גבינה היא שוות ערך לביצה מבחינת כמות החלבון. אין בה סוכר וכמעט אפס אחוז לקטוז, ולכן היא פתרון מצוין למי שרגיש ל ללקטוז והיא כמובן עשירה מאד בסידן – כל פרוסה מספקת 20% מהתצרוכת היומית המומלצת לסידן לילד. מי שמעוניין להפחית את רמת השומן והקלוריות, למשל מבחינת שמירה על המשקל, יכול ליהנות מ 'עמק' 15% 9% ו-5% שומן. מי שאוהב את הגבינות השמנות, שילך על הפרוסות הדקות, שמוצעות על המדפים".
  • לנמנעים ממוצרי חלב, מכל סיבה, יצאו לאחרונה ב"תנובה" גבינות על בסיס סויה 5% שומן ורמת חלבון גבוהה, יחסית למוצרים דומים בשוק. "זה פתרון שרבים חיכו לו", מספרת שניר.


 (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

מומלץ לילדים

"מומלץ להעדיף יוגורט לבן לא ממותק", אומרת שניר, אבל ילדים נוטים לא לאהוב חמיצות. להם אפשר לתת יוגורט במתיקות מעודנת, שיש לו תוספת סוכר קטנה או את מעדני היופלה עם הפרי או השטוזים , שבהם הפחתנו כ-20% מהסוכר המוסף", אומרת שניר ומוסיפה, שהיוגורטים תורמים לתזונה היומית חלבון וסידן ויש בהם גם חיידקי ביו, שהם חיידקים ידידותיים.

 

אסור לשכוח, אומרת שניר, את החלב עצמו, שהוא פתרון תזונתי מסורתי, חלב יכול למשל להיות פתרון לילדים כמשהו להתחיל איתו את הבוקר וגם גיוון לשתיה בארוחת הערב. "אין בו תוספת מלח וסוכר אולם יש בו סידן, חלבון וויטמין B12", היא אומרת "והוא תורם גם לתחושת השובע ויש בו מעט מתיקות של הלקטוז-סוכר ההחלב, שנותן גם תוספת טעם מתקתק

 (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

לרגישים לחלב

"לרגישים ללקטוז, עדיף לבחור גבינה צהובה 'עמק', שכמות הלקטוז בה אפסית גם ביוגורטים ובגבינת קוטג', יש כמות נמוכה יחסית של לקטוז, בהשוואה לחלב.

 

"גם יוגורטים מסויה, שנותנים תרומה של סידן וחיידקים טובים מומלצים לרגישים ולמי שמעוניין בפתרון על בסיס צמחי ואנחנו גם מוסיפים להם סיבים תזונתיים. אפשר לבחור בסויה תנובה BIO המעודן בו יש פחות סוכר והנושא את תו א.י.ל ומתאים לסוכרתיים ויש גם כאלה עם פרי, למי שמעוניין לגוון בטעם.


פורסם לראשונה 28/01/2018 17:47

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נעמי אבליוביץ
גם ליהנות מהטעם וגם לדעת שזה בריא
צילום: נעמי אבליוביץ
מומלצים