הבונוס של הסיבים התזונתיים: אותו טעם, יותר מזין
כולנו מכירים את המשפט "מכיל סיבים תזונתיים" על אריזות המזון שאנו קונים, אבל חלקנו הגדול לא ממש יודע מהו הערך התזונתי החשוב של הסיבים התזונתיים וכיצד הם עוזרים לשמור על הבריאות שלנו. מהם סיבים תזונתיים? ואילו מוצרים מציעים את השילוב הנכון והטעים ביותר של סיבים תזונתיים בתפריט היומי שלנו?
עבור מי שמנסה לשמור על הבריאות דרך תזונה נכונה, קיומם של סיבים תזונתיים בתפריט הוא חיוני. עם זאת, רבים לא מכירים את המקור של הסיבים התזונתיים וכיצד הם מסייעים לפעילות הגוף התקינה. מי אתם, סיבים תזונתיים, שדיאטניות רבות כל כך מקפידות להכניסם לתפריט שלנו? ואיך ניתן לשלב אותן בתזונה מבלי לפגוע בטעם המקורי?
מרוויחים מכל הכיוונים – מוסיפים מעט ערך קלורי, משפרים את תהליך עיכול המזון
מקורם של הסיבים התזונתיים הוא צמחים, ואם להיות מדויקים יותר- הסיבים נמצאים במעטפת החיצונית המגנה על הצמח ובליבת הפרי. הסיבים אמנם שייכים למשפחת הפחמימות, אך הם סוג של אחים חורגים במשפחה, משום שהם נספגים חלקית במערכת העיכול. התוצאה מבחינת תזונה היא מבורכת: מצד אחד הסיבים התזונתיים תורמים ערך קלורי מופחת ומצד שני משפרים את הרכב המוצר.
היתרונות הבריאותיים הרבים של הסיבים התזונתיים
סיבים תזונתיים בשיעור גבוה נמצאים בעיקר בפירות ובירקות, דגנים מלאים, קטניות ומוצרי מזון המועשרים באופן יזום בסיבים.
על פי המחקרים העדכניים ביותר, צריכת סיבים תזונתיים תעזור לכם בהיבטים הבאים:
- תורמים לתחושת שובע, ובכך מסייעים בשמירה על תזונה מאוזנת במהלך היום.
- מסייעים לפעילות עיכול תקינה.
- מאזנים את רמות הסוכר בגוף, על ידי האטה של קצב ספיגת הסוכר בדם
- מפחיתים את הסיכון למחלות לב, משום שהם תורמים להפחתת ספיגת הכולסטרול במעיים.
מהי כמות הסיבים שאנחנו צריכים בכל יום?
על פי המלצות ארגון הבריאות העולמי (WHO), על כל אדם בוגר לצרוך כ-25 גרם של סיבים תזונתיים בכל יום.
לשם השוואה, סלט המרוכב ממלפפון, עגבנייה ופלפל מכיל 2.5 גרם סיבים, כך שתצטרכו לאכול 10 קערות סלט על מנת להגיע למכסה היומית.
פרוסת לחם מכילה 2 גרם סיבים, בעוד שכוס קוסקוס מלא מבושל מכילה 3.7 גרם. כוס פסטה מחיטה מלאה תתרום לכם 5.5 גרם סיבים. בגזרת הפירות, תפוח בינוני יכיל כ-3 גרם סיבים.
באילו מזונות נוכל למצוא שיעור גבוה של סיבים תזונתיים?
ראשית כל, פירות וירקות הם סוגי מזונות הידועים ברמה גבוהה של סיבים תזונתיים. תשמחו לגלות גם שעל פי המחקרים המובילים, גם מוצרי מזון קפואים המכילים ירקות, עדיין מכילים כמות גדולה של סיבים, שאינה נפגעת בתהליך ההקפאה.
דגנים מהווים מקור חשוב נוסף לסיבים תזונתיים, כאשר הדגנים המלאים (כמו קוסקוס מלא, פסטה מלאה או פתיתים מלאים) הם אלו העשירים במיוחד בסיבים תזונתיים. לכן, ההמלצה היא שלפחות מחצית מצריכת הדגנים שלנו תורכב מדגנים מלאים.
טיפ תזונתי: על מנת לצרוך כמות מספיקה של סיבים תזונתיים, חשוב מאוד לאכול את הפירות או הירקות כשהם לא מקולפים, משום שהקליפות הן אלו העשירות בסיבים. בנוסף, מומלץ גם לא לסחוט אותם, ולאכול פירות וירקות טריים בכל ארוחה במהלך היום.
ה"פלוס התזונתי" של אסם: מוצרים עשירים בסיבים תזונתיים, ודגנים מלאים
במשך עשרות שנים, מהנדסי המזון והדיאטניות של אסם מנסים לפתח ולגבש גרסאות בריאות יותר של המוצרים, כך שיכילו ערך תזונתי מוסף תוך שמירה על הטעם והמרקם שכולנו מכירים ואוהבים.
לכן, אסם גאה במיוחד בסדרת מוצרי "אסם פלוס" שהתווספה לאחרונה למשפחת המוצרים של החברה: סדרת מוצרי מזון אהובים עם "פלוס תזונתי" שבא לידי ביטוי בערך תזונתי מוסף כמו תוספת סיבים תזונתיים, תוספת דגנים מלאים ורכיבי תזונה אחרים התורמים לתפריט יומי מאוזן ולתחושת שובע לאורך זמן.
בין היתר, תוכלו למצוא בסדרת "אסם פלוס" מוצרים כמו ספגטי, פסטה, פתיתים, קוסקוס, אטריות דקות, ועוד – אשר מכילים פי 2 סיבים תזונתיים שמקורם בסיבי שיבולת שועל, באותו טעם אהוב של מוצרי אסם! סדרת "פלוס תזונתי" כוללת גם קמח תופח וקמח שמרים - בהם משולבים 30% קמח חיטה מלאה, פתי בר עם 50% דגנים מלאים וחטיף בייגלה שמיניות עם תערובת ייחודית של דגנים מלאים.
רוצים לדעת עוד על הפתרון המושלם להוספת ערכים תזונתיים לתפריט, ולשמירה על תחושת שובע לאורך זמן? היכנסו?>>